Generální partner
Světlý režim
10. říjen 2009

Karvinou čeká agresivní Žižkov

Karviná - Pohárový úspěch musejí hodit za hlavu a soustředit se zase na všední druholigové boje. Karvinské borce čeká v neděli nepříjemný soupeř z pražské lokality Žižkov

Trenéra MFK OKD Leoše Kalvodu jsme zastihli zrovna v době, kdy studoval hru soupeře ze zápasu v Hlučíně. „Sleduji teprve dvacet minut a musím říci, že se musíme připravit na nesmlouvavého soupeře, který nám nedá ani metr prostoru zadarmo. Hraje velmi, velmi tvrdě a agresivně,“ upozorňuje Kalvoda.

Podobný styl hry si Karvinští odzkoušeli na jaře v Čáslavi při svém vítězném tažení jarní částí II. ligy. „Na to si vzpomínám, ale jak tak pozoruju tenhle Žižkov, tak ten stojí v tvrdosti nad Čáslaví ještě o dva stupně výše. Musím hráče instruovat, aby nebrečeli a zatli zuby. Bude to boj,“ předpovídá Kalvoda.

Domácí věří, že psychicky jsou na tom lépe než hosté, kteří naposledy doma prohráli 0:4 s Vlašimí. „Soutěž je zrádná. My jsme teď dvakrát vyhráli a jsme pátí. Stačí ale dvakrát prohrát a jste zase dole,“ zdvihá varovný prst trenér Karviné.

Ten také bezprostředně po utkání s Brnem nabádal hráče, aby nepropadali bezbřehé euforii. „Klukům už jsem říkal, aby se neopájeli pohárovým úspěchem. Žádné vytahování a oslavy na diskotékách. Teď je třeba opravdu tvrdě makat, nepodcenit soupeře ze Žižkova. Musíme k němu mít zdravý respekt, vždyť ještě v loňské sezoně hrá ligu. Utkání přikládáme velký význam. Potřebujeme potvrdit tři body, dovezené zvenku, jinak na tom budeme stejně jako před Spartou B," podotýká Kalvoda.

Zároveň však doufá, že když jeho hráči předvedou takový výkon, jako ve druhé části pohárového duelu s Brnem, tak se tři body nikam stěhovat nebudou a zůstanou doma. „Sestavu zase trochu pozměním. Hrát nebude asi Staš, kterého trápí natažené postranní vazy. Na jeho místo se nejspíše posune Čeman, zatímco nový hráč Suchý dostane znovu šanci na stoperu,“ podotkl Kalvoda.

Do hry nejspíše opět zasáhnou i Polák Pontus a Albánec Elvist (nikoliv Elvis) Kabashi Ciku. „Elvist se mi líbí. Může to být náš žolík pro vyrovnané zápasy. Proti Brnu předvedl skvělý výkon. Ale je třeba, aby si na naši hru ještě zvykl. Podobně na tom byl před časem i Christian Tchami,“ připomněl Kalvoda oba kreativní borce směrem dopředu, ale také hráče, kteří se musejí naučit i poctivě bránit. Což už Tchami celkem zvládá. Na lavičce nejspíše začne i bosenský Rakušan Medjedovic.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo