Generální partner
Světlý režim
5. březen 2017

Skvělé! Jediná trefa rozhodla o vydřené výhře

Moc důležité vítězství! Karvinští před vlastními fandy a poprvé před televizními kamerami zdolali překvapení sezóny - zlínské ševce. Vítězný gól vstřelil na začátku druhé půle Jan Kalabiška, který se tak trefil hned v prvním zápase v karvinském dresu.
MFK Karviná
neděle 5.3.2017
1:0
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 3567
FC Zlín
Laštůvka – Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Janečka, Šisler – Budínský (90. Jovanović), Panák (82. Duda), Kalabiška (65. Puchel) – Wágner.
Dostál – Pazdera (66. Kopečný), Gajič, Jugas, Hubáček – Traoré – Štípek (46. Holík), Živulić, Janíček (60. Beauguel), Vukadinovič – Diop.
Branka: 52. Kalabiška
ŽK: Wágner - Štípek, Janíček, Diop
Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Kříž

Komentář

Karvinští vyběhli do televizního utkání s drobnými změnami v sestavě oproti zápasu na Dukle a změnily se i hráčské pozice. Místo Libora Holíka na pravém kraji obrany nastoupil Jan Moravec, před ním operoval na lajně Lukáš Budínský a pozici podhrotového hráče zaujal Filip Panák. Na levém kraji zálohy pak místo Erika Puchla nastoupil premiérově uzdravený Jan Kalabiška.

Úvodní čtvrthodina nepřinesla mnoho zajímavého, oba týmy se jakoby teprve rozehřívaly. Potom přišly první zajímavější momenty – nejdřív Traoré pokazil brejk, následně na druhé straně zazlobili obranu ševců Wágner s Kalabiškou. Oba jmenovaní byli i nadále při chuti, ale nebylo jim přáno. Domácí postupně přebírali iniciativu a byli blízko vstřelení gólu. 

Největší šanci měl Tomáš Wágner, který si na zadní tyči počkal na exkluzivní centr Budínského, ale jeho gólovou radost překazil neskutečným reflexem na brankové čáře obránce Pazdera, nůžky Kalabišky pak zlikvidoval konečky prstů brankář Dostál. Zlín se dostal ke střele deset minut před přestávkou, ale se střelou Traorého nemohl mít Jan Laštůvka žádné problémy.

Po změně stran se domácí konečně dočkali. Janečka se prodral do vápna, naservíroval míč po zemi na přední tyč, kde ho skluzem dopravil do sítě Jan Kalabiška – 1:0. Po vedoucím gólu přišly nepříjemné krvavé chvilky na obou stranách. Nejprve musel nuceně střídat Živulič a za pár minut i Kalabiška s Pazderou. Všechny borce si museli vzít do parády doktoři, toho domácího bude kromě výborného výkonu zdobit i několik stehů na obočí.

Karvinští se postupně zatahovali a chtěli hrát z bloku. Zlín se toho snažil využít, ale střílení gólů je jejich slabinou v posledních duelech – na jaře dokonce ještě neskórovali. Efektně se snažil zakončit Diop, ale jeho nůžky byly slabé. V závěru pak hosté sahali po vyrovnání, ale velký závěrečný čtyřminutový tlak domácí ustáli, Jan Šisler dokonce vykopával míč z brankové čáry po střele střídajícího Beauguela.

Domácí si tak připsali důležité vítězství. Na svém kontě mají šestadvacet bodů a jsou stále sedmí s desetibodovým náskokem na předposlední Jihlavu, kde se představí už v dalším kole. 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Všichni v klubu jsme za toto vítězství šťastní. Ze Zlína jsme měli v týdnu respekt, ale do pětašedesáté minuty jsme byli lepším týmem na hřišti. Vytvářeli jsme si zajímavé situace, ale nedařilo se nám je dotáhnout do finálního konce.  V závěru jsme se spíš sami dostali pod velký tlak, ale zvládli jsme to a máme tři body. Podle mě úplně zasloužené vítězství.“

Hostující trenér Bohumil Páník: „Až na posledních třicet minut mě mužstvo neuspokojilo s výjimkou Janíčka. Po vynucených střídáních se mi výkon líbil, jen jsme zase nedali gól. Domácím gratuluji k vítězství.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905