Generální partner
Světlý režim
31. březen 2017

Karviná se představí v sobotu pod Ještědem

Na druhém konci republiky rozehrají svěřenci Jozefa Webera další ligový zápas. Po reprezentační přestávce jedou v pátek do Liberce, který neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Utkání začne v sobotu ve tři odpoledne.
Dva týmy v opačné náladě, na jedné straně domácí Slovan krčící se na třináctém místě tabulky, na straně druhé nováček, který českou veřejnost baví „kořením fotbalu“ – tedy góly. Ovšem v podzimním utkání nepadl ani jeden. „Je to možná trochu paradox, že ano? Šancí tam bylo spousta. Ale každé utkání má jiný vývoj, navíc všem se líbí góly, i nám,“ usmál se čerstvý držitel ocenění Trenér měsíce března Jozef Weber. 

Jeho svěřence čeká kvalitní tým, kterému se ale v letošní ligové sezóně vůbec nedaří. Z posledních jedenácti duelů vyhrál Liberec pouze jednou (na začátku března porazil Příbram 2:1). „Z toho jsem pořád překvapený. Na druhou stranu nesledujeme pouze samotné výsledky, ale také způsob hry. Zaměřili jsme se hlavně na domácí zápasy, které měly kvalitu. Z těch jsme v přípravě na sobotní duel vycházeli,“ narážel Weber na zápasy se Slavií, Zlínem a Příbramí.

Karvinští se dali během reprezentační přestávky dohromady, v týdnu po zápase s Plzní absolvovali regeneračně-kondiční tréninky, od pondělí se už standardně připravovali na toto utkání. „V dubnu budeme bojovat na dvou frontách a všichni se těšíme. Bude to zápřah, ale kvůli tomu  jsme celou zimu trénovali,“ dodal Jozef Weber. Zvýšenou motivaci budou mít z karvinské kabiny Pavel Košťál (slavil s Libercem titul v sezóně 2005/2006) a odchovanec Jan Šisler.

Liberecký Slovan, jak už bylo zmíněno, se vůbec nenachází v komfortní situací. Je pouze čtyři body od sestupu do FNL. V týmu je však řada výborných fotbalistů včetně největší hvězdy, útočníka Milana Baroše. Velkou motivaci jistě bude mít, pokud nastoupí, univerzál Radek Voltr. Ten strávil podzim v Karviné na hostování ze Slavie, která jej však v zimě prodala právě do Liberce. 

Celkově se v zimě kádr Slovanu výrazně změnil - především tedy kolonka odchodů. Nejvíc cítit je asi odchod reprezentanta Jana Sýkory do Slavie. Zmizeli také Zdeněk Folprecht, Nikolaj Komličenko, Miroslav Markovič, Milan Nitrianský, Jan Navrátil a další.

Utkání 22. kola ePojisteni.cz ligy FC Slovan Liberec – MFK Karviná začíná na stadionu U Nisy v sobotu 1. dubna v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Pechanec, na čarách mu budou pomáhat kolegové Nádvorník a Vlček.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo