Generální partner
Světlý režim
7. duben 2017

Proti adeptovi na titul, Karviná-Slavia (so,20:15)

Podruhé za sebou vyprodaný stadion bude hnát fotbalisty MFK Karviná za třemi body. Ovšem proti bude stát přetěžký soupeř, rozjetá a favorizovaná pražská Slavia, která společně s Plzní usiluje o titul.
Po dvou porážkách v řadě je na pořadu třetí televizní zápas Karviné za sebou. Hráče i fanoušky čeká už druhé z tří „top“ jarních utkání. „Moc se na to těšíme a jsme rádi, že už deset dnů předem bylo vyprodáno. Svědčí to o velkém zájmu fandů a my se pokusíme udělat vše pro to, abychom tentokrát byli úspěšní,“ slíbil trenér Jozef Weber v narážce na závěr utkání s mistrovskou Plzní, ve kterém Karvinští ještě sedm minut před koncem vedli, ale nakonec utkání ztratili.

Mimo hru bude určitě Libor Holík, který je hráčem Slavie a do utkání tak nebude moct po dohodě klubů zasáhnout. Mimo je stále také Jan Vondra. „Naopak zpět v tréninkovém procesu je Patrik Dressler, který bude nejspíš v nominaci na utkání,“ prozradil Weber. Na otázku, zda může po čtyřech kolech dojít k nějaké změně v ustálené základní sestavě s úsměvem odpověděl: „Může, ale konkrétní samozřejmě nebudu,“ řekl.

Velkou motivací všech v kabině je konečně obrat jednoho ze silné první trojky o body, zatím se to nepodařilo. „Blizoučko jsme byli s Plzní a ani na podzim právě na Slavii jsme od toho nebyli daleko. Opravdu si všichni přejeme, aby se nám to konečně podařilo. Je to pro nás všechny velká motivace,“ potvrdil kouč MFK Karviná.


Recept, jak toho dosáhnout, trenér Weber zná. „Zopakovat osmdesát minut výkonu proti Plzni a závěrečných deset minut být zkušenější,“ doplnil. V karetním ohrožení je už druhý zápas za sebou brankář Jan Laštůvka, který má na svém kontě tři žluté karty.

SK Slavia Praha má letos s pomocí  čínského generálního partnera CEFC CHINA našlápnuto k prvnímu titulu od roku 2009. Ovšem s Plzní to bude ještě boj. „Sešívaní“ drží osmnáctizápasovou šňůru bez porážky. K prolomení této série nebylo daleko minulý týden v derby pražských „S“, kdy Slavia zachránila remízu až v nastaveném čase po gólu z penalty. 

Slavisté budou postrádat některé déle zraněné hráče a Josefa Hušbauera, který pyká za čtyři žluté karty. Naopak se po karetním trestu vracejí Sýkora s Bořilem. „Pepa je pro nás důležitý, ale už víme, kým ho nahradíme. Nečeká nás snadný zápas, ale chceme už bodovat naplno,“ řekl pro klubový web kouč Šilhavý, který se V Karviné v letošní sezóně objeví už podruhé – v srpnu tady odkoučoval zápas jako trenér Dukly.

Hosté z hlavního města mají nabitý kádr v čele s nejlepším střelce soutěže, třináctigólovým Michalem Škodou. Osm tref zaznamenal Muris Mešanovič – jednu z nich i v podzimním vzájemném zápase, který Slavia vyhrála 1:0.   

Utkání 23. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná – SK Slavia Praha začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 8. dubna ve 20:15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Orel. Na čarách mu budou asistovat kolegové Koval a Kubr. Utkání je VYPRODÁNO!

Před utkáním bude na pokladnách probíhat předprodej vstupenek na další domácí zápas s Hradcem Králové – bližší info ZDE. Už podvanácté navíc vyjde slosovatelný eMeFKa zpravodaj. Tři vylosovaní se mohou těšit na dárkový poukaz do Wellness centra Zámečku Petrovice, klubový dres s kartonem piv Radegast a třetí cena jsou také piva. Bulletiny koupíte na pokladnách, ve Fanshopu i u hostesek, které se budou pohybovat po tribunách.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo