Generální partner
Světlý režim
10. duben 2017

Juniorka vyloupila Slavii, v Praze vyhrála 2:1

Také druhý vzájemný zápas v sezóně pro sebe ukořistili karvinští borci. V tabulce se tak posunuli na třetí místo, ovšem mají odehráno o jeden zápas víc.
SK Slavia Praha
neděle 9.4.2017
1:2
(0:1)
Horní Počernice
Diváci: 150
MFK Karviná
Otáhal – Prošek, Mareš, Kodr, Schulz - Jakab (66. Vávra), Prosek - Krejdl (66. Zoubek), Kocourek (83. M. Lauricella), Čermák - Žežulka
Pastornický - Putyera, Novák, Karčmář, Strakoš - Dendis (87. Kania) - Sas (73. Behan), Mládek (63. Macej), Duda (82. Pezzotti), Galuška - Řapek.
Branky: 49. Žežulka - 8. vl. Mareš, 85. Pezzotti
ŽK: Duda, Dendis (KAR.)
Rozhodčí: Rejžek

Komentář

Karvinští v Horních Počernicích, kde se utkání hrálo, věděli, že po něm budou mít dva týdny zápasové volno a dali do zápasu vše. Sladká odměna v podobě zisku tří bodů je nakonec neminula, když pět minut před koncem rozhodl střídající Gianpaolo Pezzotti, který byl na trávníku sotva tři minuty.

Oba týmy začaly útočně a po nevyužité první šanci na každé straně šli hosté ze Slezska do vedení. Střelu z ostrého úhlu vyrazil gólman Otáhal před sebe k dobíhajícímu spoluhráči Marešovi, který si míč srazil do sítě. 

Během celého utkání se oba týmy snažily hrát spíše po stranách, Slavia mohla srovnat těsně před přestávkou, ale domácí Prošek na přední tyči nenaložil s přízemním centrem ideálně a poslal ho nad bránu. Krátce po změně stran domácí vyrovnali. Chybičku v rozehrávce potrestal Žežulka. Za nerozhodného stavu bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale bez úspěchu.

Posledních deset minut bylo velmi náročných kvůli zdravotním peripetiím, trenér Samec musel doslova kouzlit a přesouvat hráče na jiné posty, ale nakonec to přineslo své ovoce. Střídající Pezzotti šel na hřiště spíše s defenzivními úkoly, ale protože je rozený ofenzivní hráč, tak jej to táhlo dopředu a nakonec se dostal do šance a chladnokrevně zakončil a rozhodl.

Následně pak Karvinští mohli stvrdit výhru třetím gólem, ale Kania z tří metrů překopl prázdnou bránu. Hosty to nakonec ale nemuselo mrzet, jelikož vedení udrželi i přes enormní snahu domácích, kteří nakopávali před Pastornického jeden míč za druhým.

Ohlasy trenérů

Trenér Petr Samec: „Oboustranně kvalitní zápas! Výsledek je si zasloužený, především díky naší aktivitě a větší kompaktnosti, kterou jsme předčili jejich individuální dovednosti. Oceňuji morálku našich hráčů, jeli na krev, byly tam nějaké zdravotní potíže v posledních deseti minutách, ale kluci se „kousli“ a nakonec vstřelili i vítězný gól. Získali jsme devět bodů v řadě, takže teď máme čas a klid se v pohodě připravit na další utkání, které odehrajeme na Kovoně až za dva týdny proti Teplicím.“ 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905