Generální partner
Světlý režim
12. květen 2017

Heroický výkon a sladký bod, Karviná-Sparta 1:1

Do třetice všeho dobrého! Karvinský nováček po těsných porážkách s Plzní i Slavií to na třetí pokus dokázal a povedlo se to proti nejslavnějšímu klubu v Česku. Se slavnou Spartou remizoval 1:1 díky prvnímu ligovému gólu oslavence Libora Holíka.
MFK Karviná
pátek 12.5.2017
1:1
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 4833
AC Sparta Praha
Laštůvka – Moravec, Hošek, Jovanović, Kalabiška – Weber (74. Janečka), Panák – Dressler (90. Lingr), Budínský, Puchel (63. Holík) – Wágner.
Bičík – Karavajev, Holek, M. Kadlec, Hybš – Sáček, Vácha – Konaté (87. V. Kadlec), Lafata, Vatajelu (80. Zahustel) – Šural.
Branky: 83. Holík - 71. M. Kadlec
ŽK: Janečka - Lafata
Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Pochylý

Komentář

Karvinští museli před prestižním střetnutím řešit problémy se sestavou. Nakonec ani jeden z trojice zraněných (Šisler, Košťál, Janečka) do hry nezasáhl od začátku - první dva jmenovaní vůbec. Kvůli karetnímu trestu scházel také kapitán Eismann, a tak s kapitánskou páskou nastoupil brankář Laštůvka. Oba týmy vyběhly na hřiště v elektrizující atmosféře doplněné o choreo domácích fanoušků skrz sektory.

První poločas byl zajímavý z obou stran. Lépe začali domácí, Lukáš Budínský volil po dvaceti vteřinách technické zakončení obloučkem a Bičík vytáhl fantastický zákrok. Hosté se nenechali zahanbit, Vatajelu pálil do boční sítě a Konaté jen do Laštůvky. Následně to znovu zkoušel rumunský krajní fotbalista Vatajelu, ale jeho ránu z voleje domácí gólman za svá záda nepustil.

Vzrušení přinesly minuty krátce před poločasovým hvizdem, kdy z velkého závaru před Bičíkem nedostali míč do sítě Kalabiška ani Jovanović. V té době byli Karvinští na hřišti lepším týmem. Do druhé půle nepřipravil ani jeden z trenérů střídání, ale začalo se opatrně až takřka ospale. 

Hráče obou týmů i obecenstvo probral až Vatajelu, ale jeho střelu z přímého kopu Laštůvka chytil. Po hodině hry nedosáhl na míč od Budínského útočník Wágner, vzápětí běžel na Bičíka Puchel, jenže sparťanská jednička mezi třemi tyčemi mu míč včasným vyběhnutím odebrala. Následující minuty se pro konečný výsledek ukázaly jako klíčové – šťastnou volbu měl při střídání domácí kouč. Nejprve šel na hřiště Holík, krátce po něm i Janečka.

Ovšem štítový záložník Marek Janečka přišel na hřiště až po inkasovaném gólu. Ten přišel doslova zničehonic. Rohový kop prodloužil na zadní tyč kapitán Lafata na osamoceného Michala Kadlece a ten už neměl z brankové lajny problém dostat míč do sítě. V jednaosmdesáté minutě mohl definitivně rozhodnout Zahustel, ale hlavičkoval pouze těsně nad.

Do konce řádné hrací doby zbývalo sedm minut, když Panák vymyslel průnikovou přihrávku na Janečku, ten posunul na malé vápno k Liboru Holíkovi a právě on uklidil míč za Bičíka – první ligový gól v den svých narozenin, to se jen tak nevidí. Ovšem Holíkovi bylo přáno! V nastavení pak nejprve dostal šanci dorostenec Ondřej Lingr, pro kterého to byl první start za A-tým. Potom celý stadion zatajil dech – Šuralovu střelu někdo z karvinských hráčů zblokoval jen k Zahustelovi, ale ten sám před ten Laštůvkou gól nedal. Zákrok večera znamenal zaslouženou dělbu bodů a dlouhou karvinskou noc!

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Vrchol sezóny se vším všudy. Dvakrát jsme byli blízko bodu s velkými týmy a podařilo se to až nyní do třetice. Uhráli jsme skvělý výsledek s velkým soupeřem a ta remíza je naprosto zasloužená. Jsem na hráče hrdý!“

Hostující trenér Petr Rada: „Bod je pro nás málo a jsme zklamaní. Věděli jsme, že Karviná je doma silná, ale přesto jsme samozřejmě pomýšleli na tři body. Je to dvojnásobná škoda, když jsme navíc vedli.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo