Generální partner
Světlý režim
17. prosinec 2009

Martin Špička: S umístěním po podzimu jsem maximálně spokojen.

Třetí místo a nejméně inkasovaných branek v soutěži. Takovouto vizitkou se mohou pochlubit fotbalisté MFK OKD Karviná U14. Jaká vládne spokojenost s umístěním? Budou se chtít kluci poprat o první místo? I na tyto otázky odpovídal trenér Martin Špička.

Po podzimu jste na třetím místě. Jaká vládne spokojenost s dosavadním umístěním?
S umístěním po podzimu jsem maximálně spokojen. Původní plán před začátkem sezóny byl hrát klidný střed tabulky a vytvořit si přijatelnou pozici pro jarní část, což se nám povedlo.

V soutěži jste společně s prvním Frýdkem – Místkem obdrželi nejméně gólů (6 branek). Máte tedy průměr inkasovaných branek na zápas 0, 46. To svědčí o dobré obranné hře…
Ano, máme nejlepší průměr inkasovaných branek na zápas a zároveň také nejmladší věkový průměr v soutěži. Snažili jsme se klukům vysvětlit, že nejlepší obrana je útok, nenechat soupeře hrát a neustále mít míč ve svém držení. Myslím si, že až na pár výjimek se nám to dařilo. Obranná fáze je vizitkou celého mužstva, kdy to začíná u útočníka a končí u brankáře, ale i přesto musím vyzdvihnout hráče Leibla, Moskála, Szkutu, Zeisbergera a brankáře Pastornického, kteří svou obětavostí a přístupem na hřišti v bránění zaslouží pochvalu.

Co naopak musíte v zimní přestávce zlepšit, abyste byli na jaře ještě silnější?
Na jarní část sezóny se musíme připravit ještě lépe než na podzim, protože soupeř nás, o jeden rok mladší tým, už nepodcení. Nejhorší asi ze všeho by bylo, kdyby zavládlo v mužstvu uspokojení a mysleli si, že teď půjde vše samo. Pořád máme rezervy, které je třeba odstranit, a v zimní přípravě se na to zaměříme. Přál bych si, aby se nám podařilo doplnit kádr o dva hráče a aby klukům sloužilo zdraví. To jsou předpoklady k tomu, abychom udrželi lichotivou třetí příčku v soutěži.

Na první místo ztrácíte sedm bodů. Dá se tato ztráta dohnat? Nebo je Frýdek bezkonkurenčně nejlepší a nedá si vítězství v soutěži uzmout?
Míč je kulatý a stát se může cokoliv. Nicméně podle našich zpráv chce Frýdek Místek postoupit do vyšší soutěže i za cenu doplňování hráčů z ligových žáků, takže ho považuji za největšího favorita krajského přeboru. Pro nás bude priorita dávat více šancí hráčům, kteří nedostávali tolik prostoru na hřišti v mistrovských utkáních. Samozřejmě, pokud budeme ve hře o postup pár kol před koncem soutěže a vedení bude mít zájem získat vyšší soutěž, tak uděláme maximum pro postup.

V průběhu sezóny přišli dvě nečekané bodové ztráty v domácích utkáních s Hlučínem a Třincem. Která z těchto remíz je podle vás největší ztrátou?
Jednoznačně utkání s Třincem, protože jsme si vytvářeli místy drtivý tlak, ale nedařilo se nám skórovat z vyložených příležitostí. Zápas s Hlučínem se hrál na těžkém terénu a remíza byla spravedlivá pro obě mužstva.

Jakým herním stylem se budete prezentovat na jaře a na které opory budete spoléhat?
V jarní části sezóny, bych chtěl navázat na výsledky z podzimu. Udržet standard v kombinační hře a zvýšit efektivitu v proměňování gólových šancí. Mezi opory bezesporu patří hrači Puchel, Cileček, Leibl, Pastornický a Puškáč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo