Generální partner
Světlý režim
15. červen 2017

Panák: Zkušenosti z divize mi pomohly nahoru

Turbulentní půlrok zažil záložník Filip Panák. Nejenže se trvale usadil v základní sestavě ligového nováčka, on patřil k důležitým postávám týmu. A už po sezóně následoval bonus v podobě pozvánky do národního týmu "lvíčat", kterým už v neděli startuje EURO v Polsku.
Filipe, v premiérové sezóně jste obsadili desátou příčku, zachráněni jste byli poměrně brzy. Jaké je vaše krátké hodnocení celé prvoligové sezóny?
Povedená sezóna. Dařilo se nám, lidé na nás chodili a mohutně povzbuzovali, užívali jsme si to. Po hodně dlouhé době do Karviné přijely opravdu top týmy jako Plzeň, Slavia nebo Sparta. Moc nás těší zjištění, že ani v jednom z těchto utkání jsme nebyli horším týmem.

I vám osobně se sezóna podařila. Na jaře jste patřil trvale do základní sestavy a hrál jste opravdu moc dobře, což ostatně potvrdil i kouč Weber. Jaký vy na to máte názor?
Ano, i sám se sebou jsem spokojený. Na podzim jsem se ještě rozkoukával, potom se mi povedla zimní příprava, i když tam bylo nějaké zranění. No a jaro bylo skvělé! Moc jsem si všechny zápasy užíval, opravdu fantazie.

Čekal jste takovou herní vytíženost?
Vůbec ne! Zlomilo se to asi po zápase na Dukle. Jasně, všechny zápasy nebyly optimální, ale trenér mě podržel a jsem za to moc rád. Navíc jsem vstřelil i tři ligové góly plus jeden v poháru. Moc si všeho cením.

Také jste pendloval mezi pozicemi. Nejprve jste působil na pozici podhrotového útočníka, při zranění opor Šislera s Janečkou vás trenér postavil s Tomášem Weberem místo nich na štítové záložníky. Kde se cítíte lépe?
Je mi to vlastně jedno. Hlavně, že hraju a jsem týmu prospěšný.




Kdybyste měl vybrat jeden zápas, na který budete vzpomínat. Jaký by to byl?
Asi ten domácí se Spartou. Tam se všechno dokonale sešlo – náš výkon, skvělí fanoušci a hlavně konečně aspoň bod proti týmu ze silné první trojky. Ale povedl se nám třeba březnový důležitý záchranářský duel v Jihlavě. Pak samozřejmě mrzí duely se Slavií a Plzni, ve kterých jsme nebyli horší, ale bohužel na body to nestačilo. Kvůli takovým zápasům jsme minulý rok dřeli na postup.

Dokázal jste si před rokem představit, že budete takové zápasy hrát v základní sestavě?
Tak to ani náhodou. Během jara jsem vzpomínal, že právě minulý rok jsem ještě kopal divizi za Lokomotivu Petrovice, což byla naše farma. No a teď pravidelně hraji proti nejlepším týmům v republice. Neskutečné!

Pomohla vám třeba ta zkušenost z Petrovic?
To jednoznačně, moc mi to pomohlo. Tam jsem se vyhrál, sžíval se s mužským fotbalem. Ohromná zkušenost po fyzické i psychické stránce. Pokud někdo tvrdí, že divize je málo pro mladého kluka, tak s ním nemohu souhlasit. Hrál jsem divizi, třetí ligu a loni druhou ligu. Kdybych si mohl vybrat na rozehrání nějakou soutěž, volím určitě divizi.

Během dovolené jste obdržel premiérovou pozvánku do reprezentace, nakonec jste strávil nějakých deset dnů v Kaprunu s jednadvacítkou a do poslední chvíle bojoval o EURO v Polsku. Čekal jste, že by se to takhle mohlo všechno sejít?
To vůbec ne. Už jen pozvánka do národního týmu pro mě byla a je velká čest. Vždyť já jsem nikdy v žádném reprezentačním výběru nebyl. Moc si toho vážím, že mi dal trenér Lavička šanci.

On vám však dal šanci i v obou zápasech proti Ázerbájdžánu a hned v tom úvodním jste vstřelil gól. Premiéra jako hrom?
Tak o tom jsem snad ani nesnil. Už jen slyšet hymnu přímo na hřišti je super. Ale nastoupit v základní sestavě a hned skórovat? Paráda! Moc jsem si celý kemp užil a hlavně mi to ukázalo, kde mám rezervy. Pořád je na čem pracovat. Ale byla to velká a užitečná zkušenost, za kterou jsem opravdu moc vděčný.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905