Generální partner
Světlý režim
6. leden 2010

Trenér U17 Zdeněk Jelínek: Jsme schopni hrát i vyšší soutěže.

Jen dvě porážky a zasloužené první místo. Takovouto vizitkou se mohou pochlubit mladší dorostenci. A jak je s výkonem svých svěřenců spokojen trenér Zdeněk Jelínek?

Stejně jako staršímu dorostu, i vám se daří procházet soutěží bez vážnějších výkyvů a po první polovině soutěže okupujete první místo. Jak byste zhodnotil první polovinu soutěže?
S výsledkem, ale především s herním projevem našeho družstva jsem velice spokojen. Musím ovšem zdůraznit, že je to dílo mnoha okolností a systematické práce s tímto ročníkem. Předně je tady vidět rukopis trenéra Kročila, který s tímto ročníkem tvrdě pracoval 2 roky v žákovské kategorii a viditelný podíl je dán také prací trenéra Gibaly, který kluky během minulého ročníku „uvedl“ do dorostenecké kategorie. Vytvořil dobrou partu a atmosféru v kabině. Já společně s mým asistentem Andrzejem Bizoňem jsme měli na čem stavět. Musím také objektivně přiznat, že tento ročník byl „zachován“ pohromadě, kromě talentovaného Puškáče, proto je ten efekt tak viditelný.

Máte nejlepší obranu v divizi a v počtu nastřílených branek vás dokázala předčit pouze Opava a Vítkovice. Co byste k tomu dodal?
V obranné fázi máme několik výrazných individualit, ale nízký počet obdržených branek přičítám spíše tomu, že se nám podařilo hráče přesvědčit, že defenzivní činnost začíná vždy po ztrátě míče, ne až těsně před naším pokutovým územím. Celé mužstvo se snaží okamžitě napadat soupeře a co nejrychleji získat míč. Musím zdůraznit, že tento výsledek je dán zodpovědným přístupem všech hráčů, nejen obranné řady. Pokud se pozorně podíváte na účastníky soutěže, zjistíte, že by asi jiný výsledek mohl být hodnocen jako naše selhání. Co se týká úrovně útočné fáze, tady máme velké rezervy. Zvládli jsme přechod do útoku, poměrně snadno se dostáváme do brankových příležitostí, ale nemáme dobrou úspěšnost v jejich zakončování…Je to pro nás podnět pro další trénink.

Čeká vás perná zimní příprava. Na co se zaměříte v jejím průběhu?
V rámci zimní přípravy se určitě chceme zaměřit na nespecifické formy tréninku. Budeme věnovat pozornost zvyšování rychlosti a koordinaci pohybů, v rámci všestranné přípravy budeme realizovat Core trénink, sportovní a účelovou gymnastiku, aerobic a plavání. Pokud vše dopadne, tak jak to máme naplánováno, chtěli bychom odehrát i hokejové utkání. Co se týče herního tréninku, tak se zaměříme na zdokonalování HČJ, součinnosti jednotlivých řad a zkvalitnění zakončování.

Pravidla jsou nastavena tak, že nemůžete promluvit do postupových bojů. Vše se bude odvíjet od staršího dorostu. Přesto, s jakým umístěním byste byl na konci ročníku spokojený?
Jsem rád, že nás „netlačí „podobné problémy“ jako starší dorostence a že chlapci mají prostor pro učení a i pro nějakou tu chybičku. Myslím si, že pro nás není rozhodující skutečnost, na kterém místě skončíme po odehrání všech mistrovských zápasů, i když bychom rádi viděli stejný výsledek jako po podzimní části, ale především to, kolik hráčů se nám podaří „připravit“ pro starší dorost, případně pro mužskou kategorii.

Za dva roky budou vaši svěřenci hrát za starší dorost. Jaké šance dáváte klukům v případě letošního postupu do Moravskoslezské ligy?
Jak už jsem naznačil… tento ročník má poměrně velký potenciál a nebojím se tvrzení, že pokud se nám mužstvo podaří udržet v takovém stavu v jakém je, jsme schopni v poklidu hrát i vyšší soutěže.

Kteří vaši hráči by se mohli v budoucnu dostat do áčka mužů?
Cesta do „áčka“ je ještě příliš dlouhá a největším problémem u mládeže nebývá ani tak výkonnost fotbalová, ale především okolnosti „civilního“ života a zdraví. Během tohoto půlroku mě nejvíce potěšili svou pracovitostí a svými výkony hráči Gorniok, Stanowski a Maryniok (všichni hráči ročníku 1994 - Legierski, Roman, Dančík, Dočekal). Pokud budou dále pokračovat v tomto trendu, možná … Jinak bych tady mohl jmenovat ještě některé dalších hráče základní sestavy, kteří by mohli připadat v úvahu, ale během sezóny je vždy něco přibrzdilo a ne vždy to byl zdravotní problém, takže si to budou muset nejdříve uspořádat v hlavě (případně se dát zdravotně do pořádku), abychom mohli začít vůbec o něčem podobném spekulovat.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905