Generální partner
Světlý režim
10. leden 2010

Trenér U15 Jan Laslop: S umístěním jsem spokojený

Na řadu přišel další trenér. Tentokrát jsme vyzpovídali kouče U15 Jana Laslopa. Jak hodnotí podzim? A na čem musí kluci zapracovat? I to se dozvíte z tohoto rozhovoru.

V Moravskoslezské lize žáků vám patří pátá příčka. Navíc jste v tabulce pravdy na nule. Takže vládne spokojenost?
S umístěním v tabulce a počtem bodů jsem spokojený. Ovšem se způsobem hry moc spokojený nejsem. Pouze v jediném utkání zahráli kluci podle mých představ a bylo to v posledním utkání v podzimní sezóně, kdy jsme v Opavě s přehledem zvítězili 4:0.

Podařilo se vám sebrat body Sigmě Olomouc. Jak si tohoto úspěchu vážíte?
Sigma Olomouc patří už dlouhá léta k nejlepším mužstvům v žákovské kopané v republice a každý bod, který s tímto mužstvem uhrajete, kluky povzbudí a zvýší jejich sebevědomí do dalších zápasů.

A který zápas se vám naopak nepovedl?
Těch utkání bylo více. Byly to utkání na Slovácku a v Brně, kde se projevily herní nedostatky našeho mužstva, a soupeři nás přehráli. A potom to byly zápasy, kdy jsme měli na více bodů, než jsme uhráli, ale vlastními chybami jsme se o ně připravili. Byly to utkání ve Vyškově, v Jihlavě a doma se Zlínem.

Nestřílíte mnoho branek, přesto se vám daří bodovat. Čím si to vysvětlujete?
Těch branek jsme opravdu vstřelili málo, 16 gólů na 13 utkání je slabé. Moc se do šancí nedostáváme, souvisí to s herní stránkou, kdy chybí přesnější přihrávky a kreativnost v útočné fázi. A to, že bodujeme je díky kvalitní obranné fázi, hráči jsou si vědomi, že branky těžce střílíme a proto se snaží, abychom zbytečně neinkasovali.

Máte své tréninkové centrum na základní škole Dělnická, kde jsou sportovní třídy. Jak jste spokojený s podmínkami na sportovní škole?
Podmínky na ZŠ Dělnické jsou výborné a okolní oddíly nám je mohou jen závidět. Vždyť mít k dispozici 2 plně vybavené tělocvičny a 3 nafukovací haly s rozlišným povrchem je snem každého učitele a trenéra. Důležitá je také podpora vedení školy, které dokázalo vytvořit pro naše hráče prostředí, ve kterém se kluci cítí výborně a nic jim neschází. Za to jim patří naše poděkování.

Jaké jsou vaše cíle pro jarní část sezóny?
Hlavním cílem bude odstraňování nedostatků herních činností jednotlivých hráčů a zlepšení herní stránky celého mužstva. Zvláště to bude zaměřeno na útočnou fázi, abychom těch branek vstřelili na jaře více než na podzim.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo