Generální partner
Světlý režim
11. leden 2010

Karviná zahájila přípravu

Po měsíční dovolené bylo v karvinské kabině opět rušno. Na prvním novoročním tréninku se sešli všichni hráči (s výjimkou Cikua a Tchamiho, které pozdrželo v zahraničí špatné počasí) a začali se pilně připravovat na jarní část sezóny.

„Hráči měli čtyři týdny volno, ale poslední týden museli absolvovat přípravu podle individuálního plánu. Sice jsem nejezdil hráče kontrolovat, zda dodržují moje pokyny, ale po nezbytném převážení a na následném prvním tréninku se ukáže, jak se připravovali,“ svěřil se trenér MFK OKD Karviná Leoš Kalvoda.

A hráče čeká tvrdá dřina. „Klukům jsem před odjezdem na dovolenou řekl, že se mají udržovat v kondici, protože ode dneška budeme trénovat naplno, nebude žádné vyklusávání. Jenom si přeji, aby už konečně přestal padat sníh. Sice je zima a v zimě má být sníh, ale už je ho na můj vkus příliš mnoho,“ zasmál se Leoš Kalvoda.

Jak bude probíhat zimní příprava? „Bude to klasická zimní příprava. Budeme se věnovat nabírání kondice a síly. V plánu máme i sehrání několika přípravných zápasů. Budeme ladit formu v domácích podmínkách. Mrzí mě, že nám nevyšlo týdenní soustředění na Slovensku. Ale hráči budou jenom rádi, že zůstanou doma,“ naznačil trenér Leoš Kalvoda.

A jaké změny nastaly v kádru? Na hostování by měl odejít Ján Novák, o něhož projevily zájem Vítkovice. Do Mutěnic míří na rozehrání Radim Diviš, který v minulé sezóně podstoupil operaci křížových vazů. „Tito hráči potřebují pravidelně hrát. Proto je posíláme na rozehrání,“ uvedl Leoš Kalvoda.

Které nové tváře se objevily na tréninku? K týmu se připojila staronová posila Jozef Hroš, který byl z Karviné zapůjčený na hostování do Hlučína.

Dalším novým hráčem na zkoušku je Samuel Ďurech z Prešova. Hraje na postu levého obránce, ale problém mu nedělá ani hra v záloze.

Třetím zkoušeným je útočník Michal Galajda z HFK Olomouc. Zajímavostí je, že tento hráč dokázal v minulé sezóně vstřelit Karviné v obou zápasech gól.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo