Generální partner
Světlý režim
21. červenec 2017

Spokojený kondiční kouč: Kluci měli chuť pracovat

Důležitým členem realizačního týmu je kondiční trenér Aleš Buzek. Téměř na konci přípravy hodnotí letní dřinu, kterou hráči denně podstupovali.
Na čem jste od začátku přípravy pracovali? Jaká byla náplň tréninků pod vaším vedením?
První tři týdny jsme se věnovali hlavně vytrvalostní a silové složce. Z té budou kluci čerpat během náročného podzimu. Myslím si ale, že se naše příprava nijak zvlášť nelišila od ostatních týmů. Nutno podotknout, že kluci už přišli do přípravy připravení, protože každý z nich dostal před dovolenou individuální tréninkový plán a všichni do jednoho jej poctivě splnili. Na to pak plynule navázaly zátěžové testy, které každého půl roku kluci podstupují v Olomouci nebo Prostějově - tentokrát jeli do Olomouce. Zmínil bych ještě to, že jsme do tréninků zapojili i pár věcí z boxu a juda, a několik tréninků jsme absolvovali také na ZŠ Dělnická na písku, který je důležitý na kotníky.

Hodně času trávíte s hráči v posilovně. Proč je posilovna tak důležitá?
Hlavně kvůli prevenci různých zranění. Čím více bude tělo posíleno, tím víc se eliminuje riziko zranění! I kluci to tak berou a chápou, že to je důležité. Ne nadarmo se říká – v silném těle zdravý duch.

Je rozdíl v kondiční přípravě hráčů a brankářů?
Snažím se pracovat se všemi stejně, ale někteří kluci skutečně potřebují individuální přístup a řadí se k nim právě brankáři. Někdo potřebuje víc dynamickou složku, někdo naopak hrubou a silovou.




Jak probíhá vaše příprava na trénink? Radíte se například s trenéry Weberem a Muchou o každodenní náplni?
Samozřejmě, je to kolektivní dílo. Trenéři občas některé věci vidí jinak než já, ale vždycky dojdeme k nějakému kompromisu. Takže ano, na těchto trénincích se podílí celý realizační tým.

Když tedy naše povídání shrneme – jak jsou hráči po fyzické stránce připraveni na novou sezónu?
To ukáže až samotné první mistrovské utkání (úsměv). Ale jsem přesvědčený, že to bude dobré. Pozoroval jsem na klucích elán a chuť pracovat. Moc mě těší, že starší hráči jdou těm mladším příkladem. Pro mladé je hrozně důležité, když u ostatních vidí tu chuť a zápal pracovat na sto procent.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo