Generální partner
Světlý režim
2. září 2017

Jozef Weber: Těším se na Zlín v pohárové Evropě

V reprezentační přestávce jsme s trenérem Jozefem Weberem probrali situaci v týmu, přínos juniorky, která s A-týmem úzce spolupracuje, a hlavní kouč MFK Karviná přidal také svůj pohled na české týmy v Evropské lize...

Ligové týmy mají první z tří podzimních reprezentačních přestávek. Přeci jen, po pěti kolech mít čtyři body není komfortní. Je to tak?
Souhlasím, bodů jsme rozhodně měli mít víc. Proto nám reprezentační přestávka přišla vhod. Je potřeba pořádně zapracovat na určitých věcech, aby se v příštích zápasech dostavilo výsledkové zlepšení. Minulý týden po Liberci jsem říkal, že herně to z naší strany není vůbec špatné a to platí. Potřebujeme ale získávat body.

Avizoval jste, že první týden repre pauzy bude spíš regeneračně-kondiční a od pondělí se začnete připravovat na zápas se Spartou. Platí to?
Jasně. Udělali jsme nějaké regenerační tréninky a další potom s důrazem na kondici. Ne všechno jsme dělali na hřišti, takže kluci měli trochu změnu od každodenního stereotypu. Splnili jsme všechno, co bylo v plánu a od pondělí se už začneme zaměřovat na duel na pražské Letné, kterým uzavřeme šesté ligové kolo.

Před sezónou fanoušci i novináři řešili a byli zvědaví, jak se vyrovnáte s odchodem brankáře Jana Laštůvky. Dokázal podle vás Martin Berkovec svými výkony, že jeho angažování byl správný tah?
Martina znám dlouho a počítal jsem s tím, že tam nebudeme mít problém. Naše představy naplňuje, snad mu to vydrží (úsměv).

Od začátku sezóny se ještě víc propletla spolupráce s juniorským týmem, který aktuálně vede moravskou část soutěže. Jak tedy prozatím hodnotíte vzájemnou spolupráci?
Jsem spokojený, propojení je úzké a zatím je to dobré. Některých utkání se přímo osobně na lavičce účastní také můj asistent Josef Mucha. Je to z důvodu, aby kluci viděli a cítili, že tomu přikládáme váhu a důležitost. Jedním z cílů je samozřejmě herně vytěžovat ty fotbalisty, kteří toho v aktuální sezóně tolik v lize neodkopali.    



Souvisí dostatečné herní vytížení hráčů i s tím, že z tohoto důvodu jste v reprezentační přestávce neměli v plánu sehrát žádný přípravný duel?
Ano, pojmenoval jste to přesně. Ta herní vytíženost tam u kluků je dostatečná a s jejich přístupem jsme všichni spokojení.

A závěrem odbočíme – co říkáte na české kluby v evropských pohárech, respektive hned na trojí zastoupení v Evropské lize?
Škoda Sparty, protože pokud se nemýlím, tak by šlo asi o rekord - kvarteto týmů v hlavní fázi Evropské ligy jsme ještě neměli. Osobně to hodně přeju Zlínu, jakožto moravskému zástupci. Sám jsem zvědavý, jak se s tím poperou a těším se na to. My v Karviné jsme určitě také víc sledovali Slavii kvůli Honzovi Laštůvkovi a je velká škoda, že jim přes APOEL Nikósie nevyšel postup do Ligy mistrů. Stejně jako my s Libercem doplatili v dvojutkání s kyperským mistrem na slabou koncovku.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo