Generální partner
Světlý režim
7. listopad 2017

Weber: Angažmá v Karviné bylo mimořádně úspěšné

V neděli odpoledne skončil na pozici hlavního trenéra MFK Karviná Jozef Weber. Oblíbený kouč dokázal s klubem velké věci, nyní je však konec. V posledním rozhovoru pro klubový web vzpomíná na své nejvydařenější angažmá v roli hlavního trenéra.
Na lavičce MFK Karviná jste vydržel tři roky a pět měsíců. Jaké to bylo období?
Mimořádně úspěšné. Vzpomínám si velmi dobře, jak jsme tady ještě na stařičkém stadionu začínali druhou ligu s Mostem. V ochozech bylo pár lidí, atmosféra komorní. Naopak nyní jsme v krásném prostředí, celý klub se posunul hrozně moc dopředu a byly to krásné časy. Bohužel nyní nejsou výsledky. Věřím, že zase brzy přijdou, tým to zvládne a v lize se zachrání.

Vybavíte si nejsilnější moment z vašeho angažmá tady?
Jsou dva! Postup do nejvyšší soutěže a první zápas na novém stadionu proti Brnu. 

A jeden zápas, na který nikdy nezapomenete? Přeci jen jste jich v Karviné odkoučoval přesně 101…
Kromě už zmíněného utkání se Zbrojovkou, kdy se otvíral stadion, to byl jarní duel se Spartou. Remizovali jsme 1:1, panovala neskutečná atmosféra a herně jsme byli lepší než nejslavnější český klub. Na to vzpomínám a vzpomínat jistě budu.



Vyčítáte si něco za svého působení? Změnil byste s odstupem času některé věci nebo kroky?
Samozřejmě, každý dělá chyby. Sebereflexe musí být na místě. Ale konkrétní bych být nechtěl. S dovolením si to nechám pro sebe.

V tomto kalendářním roce se podařilo vyhrát pouze pět mistrovských utkání. To je hodně málo, souhlasíte?
Jednoznačně to je málo. Právě kvůli tomu děláme tento rozhovor.

Za tu dobu jste si s poměrně náročným karvinských obecenstvem našli k sobě cestu. I když se poslední dobou nedařilo, tak v každém utkání vás několikrát vyvolávali. A narážím také na venkovní duely. Jak jste to vnímal a chtěl byste fanouškům něco vzkázat?
Z hlediště jsem cítil obrovskou podporu. Dokonce takovou, jakou jsem nikdy nezažil ani jako hráč. Bylo to krásné a všem fanouškům hrozně moc děkuji za podporu. Jsem přesvědčený, že se určitě někdy někde uvidíme.

V Karviné jste svoji práci odváděl tak dobře, že jste se dokonce stal osobností města a v březnu obdržel krásnou osobní cenu.
To souvisí s tou podporou. Ale tahle cena má pro mě zvláštní význam a řadím ji jednoznačně nad všechny sportovní. Moc si ji vážím!

Jaké budou vaše nejbližší dny a týdny?
Budu doma odpočívat. Nemám ani moc chuť teď přemýšlet, co vlastně bude. Pořád mám v hlavě Karvinou. Ale po nějakém čase bych opět samozřejmě chtěl začít pracovat, to je jasné.



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo