Generální partner
Světlý režim
25. listopad 2017

Hořká porážka v derby, Baník-Karviná 2:1

Historicky první ligové derby mezi Baníkem Ostrava a MFK Karviná vyhrál ligový nováček, byť Karvinští šli po hodině hry do vedení po trefě Tomáše Wágnera.
FC Baník Ostrava
sobota 25.11.2017
2:1
(0:0)
Stadion Bazaly
Diváci: 6009
MFK Karviná
Šustr – Breda, Šindelář, Azackij, Morgan (81. Sus) – Hlinka – Mičola, Hrubý, Poznar (89. Macej), Granečný (75. O. Šašinka) – Baroš.
Le Giang – Moravec, Janečka, Hošek, Eismann – Budínský, Šisler – Lingr (67. Letić), Panák, Kalabiška – Ramirez (46. Wágner).
Branky: 64. Poznar, 85. Baroš - 60. Wágner
ŽK: Poznar - Šisler, Ramirez, Lingr, Wágner
Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Dobrovolný

Komentář

Před skvělou kulisou začalo slezské derby. Trenéři Vlk s Muchou udělali drobné změny v sestavě. Místo Wágnera šel na hrot útoku Eric Ramirez a nenastoupil ani Peter Štepanovský. Na pravém beku jej zastoupil Jan Moravec, na pravé straně zálohy operoval Ondřej Lingr.

Od začátku se hrálo spíše opatrně, na hřišti byla cítit z obou týmů důležitost utkání. Hned v úvodu se do vápna probíjel po brankové lajně přes Moravce baníkovský Hrubý, ale obrana míč nakonec odkopla. První vážnější situaci si vytvořil domácí Baník ve 14. minutě – Poznar se dostal za obranu, ale na hranici vápna byl včas vyběhnutý gólman Patrik Le Giang.

Karvinští měli v úvodní pětadvacetiminutovce čtyři rohy, ale nic nebezpečného nevyprodukovali. Domácí měli více ze hry, ale nějakou extra vážnou situaci si nevypracovali. Na druhé straně však Kalabiška perfektně na zadní tyči hledal deset minut před pauzou Lingra a tomu ve skluzu chyběl možná půlkrok – obrovská šance! 

Do druhého dějství nechali karvinští trenéři v šatně Ramireze a na trávník poslali Tomáše Wágnera. První zákrok po změně stran si připsal Le Giang po hlavičce Mičoly. Hosté zmáčkli domácí tým v rozmezí od 55. do 60. minuty. Rezonovala z toho hlavička Wágnera po centru Eismanna, kterou gólman Šustr fantasticky lapil na brankové čáře. Po hodině však Budínský krásnou pravou šajtlí poslal míč také na Tomáše Wágnera a ten se nemýlil!

Vedení vydrželo MFK pouhé čtyři minuty. Na Bredův přízemní centr si ideálně naběhl Poznar a do protipohybu brankáře Patrika Le Gianga vyrovnal. V dalších minutách byl znovu aktivní ostravský Baník, ale Le Giang ve vzduchu kraloval a v 77. minutě po voleji Mičoly vyhlavičkovával míč z brankové čáry stoper Janečka. 

Zpátky do vedení mohla jít Karviná díky Letićovi, ale jeho střele po exkluzivní přihrávce jednoho ze spoluhráčů scházela přesnost. Rozhodující gólový moment, o kterém se bude asi ještě pár dnů mluvit, přišel pět minut před koncem. Z pravé strany po evidentním faulu na Wágnera přiletěl centr k Barošovi, který zřejmě stál v ofsajdu a s pomocí tyče vstřelil rozdílový gól. 

Zbývající minuty už toho tolik nepřinesly. Karvinští tak odjeli z Ostravy nejen s porážkou, ale také s pořádnou frustrací.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Radim Kučera: „Spokojenost jen s třemi body a otočkou z 0:1 na 2:1. Utkání bylo vyrovnané a spíš bojovné, my jsme opět začali hrát až po inkasovaném gólu.“  

Hostující trenér Lubomír Vlk: „Tato porážka se mi hodnotí opravdu velmi těžce. Je to pro nás těžká rána, zápasu by více slušela remíza. Průběh utkání jsme si zhruba tak nějak představovali - vyrovnaný poločas a po přestávce udeřit jako první. Bohužel už poněkolikáté jsme během pár minut inkasovali vyrovnávací gól, což považuji za stěžejní a rozhodující moment celého utkání.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905