Generální partner
Světlý režim
19. leden 2018

Další polský soupeř, přijedou Gliwice

V sobotu je na programu už třetí duel zimní přípravy. Karvinští se na Kovoně představí proti patnáctému týmu Ekstraklasy Piastu Gliwice.
S prozatímními dvěma odehranými zápasy může po herní i výsledkové stránce panovat spokojenost (s Górnikem Zabrze 2:2, s Třincem 1:0). V sobotu se hráči MFK střetnou s předposledním celkem polské nejvyšší soutěže. Do utkání ještě půjdou z plné zátěže. „Tento blok potrvá do konce tohoto týdne. Od pondělí pak začneme v tréninku zapojovat víc herních věcí,“ potvrdil kouč Josef Mucha.

Pro sobotní zápas počítá znovu v bráně s testovaným brankářem Martinem Krnáčem. „Určitě ho ještě chceme vidět v akci,“ doplnil. Polskému soupeři podzimní část Ekstraklasy příliš nevyšla. Předposlední místo s dvaceti body za čtyři vítězství, osm remíz a devět porážek to dokresluje. Ovšem ztráta na vyšší příčky je minimální, vždyť jedenáctá Lechia Gdaňsk má jen o čtyři body více.

Gliwice za sebou mají jeden přípravný duel, v němž porazily 2:0 GKS Jastrzebie i díky jednomu gólu Michala Papadopulose. Rodák z Ostravy je šestinásobným českým reprezentantem a v Gliwicích působí rok.

Poslední vzájemný duel se datuje k začátku října 2016, kdy se oba týmy střetly v reprezentační přestávce na hřišti v polském Rybniku. Tehdy Gliwice zvítězily 2:1.

Utkání MFK Karviná – Piast Gliwice začne ve Sportovním centru Kovona v sobotu 20. ledna od 11 hodin. Vstupné činí 30 Kč, ovšem ženy, děti a majitelé permanentek mají vstup zdarma.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo