Generální partner
Světlý režim
16. únor 2018

Přání juniorky? Zůstat na jaře mezi nejlepší čtyřkou

Už v neděli dopoledne začíná jarní část taktéž pro juniorský celek, který si celou zimu užíval vedoucího postavení v moravské skupině Juniorské ligy. Jeden z trenérů Marek Bielan se ohlížel za zimním přípravným obdobím.

Pouhých pět utkání odehrál juniorský celek během ledna a na začátku února. Navíc se soupeři, kteří jej až na jednu výjimku příliš neprověřili. „Našim přáním do další přípravy je, abychom se střetávali s celky z třetí ligy. Při vší úctě k divizním týmům, tempo nebylo a nemůže být takové, jaké bychom si představovali. Chtěli jsme odehrát aspoň sedm osm zápasů, máme jich za sebou pět. Ale jinak spokojenost. Kluci byli vesměs zdraví, všechno odmakali,“ prohlásil Marek Bielan.

Juniorský tým se v zimě připravoval dohromady s dorosteneckou devatenáctkou. „Společně jsme jeli i na kondiční soustředění. Myslím, že to klukům pomohlo, na chvíli změnili prostředí. Jinak jsme se připravovali na naší umělé trávě na Kovoně a snažili se zapracovat hlavně na rychlosti práce s míčem,“ ozřejmil Bielan s tím, že na Juniorskou ligu to stačí, ale pokud se hráči chtějí posouvat výš, musí se v tomto aspektu zlepšit. Ostatně na to upozorňoval hned po generálce s juniorkou Górniku Zabrze. „Tam to byl markantní rozdíl,“ uznal.

Spolupráce s trenéry áčka bude i na jaře dál pokračovat. Domluva je jasná – méně vytěžovaní hráči nastoupí za juniorku, aby zůstali v zápasovém zatížení. „Soutěž vedeme a rádi bychom se v závěrečných čtyřech kolech první nadstavbové části udrželi mezi čtyřmi nejlepšími a v dalším průběhu jara poměřili síly s nejlepšími týmy z české části,“ zní jasně z úst Marka Bielana.



Přes zimu trenéři přivítali navrátilce z hostování – Pavla Moskála nebo Davida Bernatíka, ze Slovenska pak klub získal Róberta Comu. „Moskálovi skončilo hostování v třetiligových Petřkovicích a vrátil se. Je vidět, že má chuť do fotbalu a chce se zpátky doma prosadit. Počítáme s ním do základní sestavy na pozici stopera. Bernatík je vzrůstem menší, ale nadějný rychlostní typ. S Comou také počítáme, je to šikovný hráč, momentálně zraněný. Ale je to otázka snad několika dnů,“ představil kouč juniorky tři nové tváře.

V neděli 17. února čeká na juniorku od 10:30 hodin ostrý start na půdě druhého Zlína. Předchozí dva podzimní duely přinesly dvě remízy, navíc půjde o první místo – Zlín má jen o dva body méně. „Máme dva nebo tři nemocné kluky. Poslední dva týdny řádí chřipka a některé poslala do postele. Ale musíme si poradit i bez nich,“ zakončil Marek Bielan.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

MFK Karviná U21 – SK Dětmarovice (muži) 8:1
MFK Karviná U21 – FK Tatran Turzovka (muži) 12:2
MFK Karviná U21 – Lokomotiva Petrovice (muži) 3:3
MFK Karviná U21 – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí (muži) 1:3
MFK Karviná U21 – Górnik Zabrze U21 1:4


Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo