Generální partner
Světlý režim
21. únor 2010

Trenér Leoš Kalvoda: Dobrá prověrka

Druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná pomalu končí přípravné období. Do zahájení jarní části mistrovské soutěže zbývá čtrnáct dní. V uplynulém týdnu čekala svěřence trenéra Leoše Kalvody porce tří utkání, tedy nejtěžší blok z dosavadní přípravy. Jeden stejný proběhl už pouze v lednu.

Karvinští nejprve vyjeli do slovenské Senice, aby domácímu týmu posloužili jako poslední soupeř před startem nejvyšší slovenské soutěže. Trenér Senice Radim Nečas protočil stejně jako jeho protějšek Kalvoda do obou poločasů pár hráčů.

Druhá půla už ale nebyla tak kvalitní jako ta první. „S prvním poločasem, byť jsme v něm inkasovali, jsem byl velmi spokojen. Příležitost dostali hráči, kteří dosud neměli takové vytížení jako zbytek týmu a odvedli dobrý výkon,“ hodnotil kouč MFK Leoš Kalvoda.

Karvinští sice prohráli, ale výsledek měl být spíše opačný. Sudí například hostům odepřel dva pokutové kopy. Nicméně hra v poli byla slušná.

Zimní přípravu si pak karvinští fotbalisté zpestřili zápasem s Orlovou. Divizní celek předvedl několik pěkných akcí, na zkušenější hosty ovšem nevyzrál. Karviná po jasném průběhu po zásluze zvítězila 2:0. „Proti takovým soupeřům se nehraje nikdy lehce. Je to spíše o dobývání jeho brány a navíc si musíte dát pozor na brejkové situace soupeře,“ podotkl Kalvoda.

Protože podobné duely jsou zpravidla o prvním gólu, bylo pro Karvinou jen dobře, že se již v 16. minutě trefil mladík Knötig. Šikovně si hlavičkou obhodil brankáře a okamžitě druhou hlavičkou skóroval. Pěkný gól.

Zatím poslední utkání odehráli Karvinští v sobotu proti prvoligovým polským Gliwicím. I pro hosty to byla generálka na nejvyšší soutěž – polskou extraklasu. Skončila smírně 1:1. „Myslím, že to byl dobrý zápas. Kvalita soupeře je vysoká, pro naše mladé kluky to byla slušná prověrka,“ mínil Kalvoda po zápase. Poláci v něm šli do vedení, ale již za dvě minuty jim poslal míč do brány přímo z rohu Ondřej Ficek.

Nové posily

Ve všech třech utkáních se zkoušeli noví hráči a hrály i obě posily – Slovák Kostoláni a Řek Liolios. „Oba mají šanci být v základu, ale musí o svých kvalitách neustále přesvědčovat. O jejich zařazení bude rozhodovat nejen momentální forma, ale i zdravotní stav hráčů,“ upozornil trenér Kalvoda. Jinak avizovaný příchod nejmenovaného Gruzínce se nekonal, ale i bez něj má momentálně Karviná zahraničních hráčů habaděj.

Jedním z nich je třeba Albánec Elvist Çiku, který v posledních zápasech nastupoval od první minuty. V utkání proti Gliwicím překvapil diváky i tím, že jako jediný v karvinském dresu vyběhl v šortkách. „Musím si zvyknout na vaši zimu. Takhle to půjde snáz,“ usmíval se po zápase a odmítl tvrzení, že důvodem byly spíš ztracené tepláky. A jak se jeví trenéru Kalvodovi? „Je to šikovný hráč. Má velké předpoklady ke hře jeden na jednoho. Směrem dopředu mu to jde velmi dobře, ale musí ještě zapracovat na obranné hře. Je na tom podobně jako Christian Tchami při svém příchodu. Tomu zprvu dělala defenziva také problémy, ale už si zvykl,“ usmíval se Leoš Kalvoda.

Poslední zkouška před ostrým soubojem s Duklou Praha čeká jeho svěřence v sobotu 27. února, kdy změří na domácí půdě síly s předním celkem MSFL Zábřehem.

.

VÝSLEDKY

FK Senica – MFK OKD Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 41. Podaný.

Karviná 1. poločas: Kafka – Liolios, Buryán, Suchý, Kostolani – Ficek, Pavlík, Mišinský, Ciku – Látal, Bajza.

Karviná 2. poločas: Kafka – Liolios, Buryán, Szczur, Hoffmann – Milosavljev, Kostolani, Ficek, Látal – Pontus, Bajza.

.

Slavia Orlová – MFK OKD Karviná 0:2 (0:1)

Branky: 16. Knötig, 66. A. Věčorek vlastní.

Karviná 1. poločas: Kučera – Čeman, Sczur, Suchý, Staš – Ciku, Knötig, Pavlík, Milosavljev – Opic, Tchami.

Karviná 2. poločas: Kučera – Liolios, Čeman, Szczur, Janík – Ficek, Pavlík, Tchami, Milosavljev – Opic, Bajza.

.

MFK OKD Karviná – Piast Gliwice 1:1 (1:1)

Branky: 28. Ficek – 26. Paluchowski.

Karviná 1. poločas: Kafka – Čeman, Buryán, Liolios, Staš – Ciku, Pavlík, Kostoláni, Ficek – Opic, Mišinský.

Karviná 2. poločas: Kafka – Čeman, Szczur, Suchý, Staš – Ciku, Pavlík, Knötig, Milosavljev – Gottwald, Tchami.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo