Generální partner
Světlý režim
31. březen 2018

Velikonoční bod z Brna, Zbrojovka-Karviná 0:0

Karvinští jsou na jaře stále neporažení. V sobotu odpoledne vybojovali bod na půdě Zbrojovky, která byla herně lepší, ale neproměnila šance a několikrát se ozvala i branková konstrukce.
FC Zbrojovka Brno
sobota 31.3.2018
0:0
(0:0)
Městský stadion Srbská
Diváci: 3093
MFK Karviná
Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský – Sedlák (86. Pilík) – Acosta, Kratochvíl (32. Krejčí), Škoda, Juhar – Zikl (70. Bazeljuk).
Le Giang – Čolić, Dreksa, Hošek, Eismann – Šisler – Voltr (65. Lingr), Janečka (59. Panák), Budínský, Kalabiška (90. Weber) – Wágner.
ŽK: Lutonský, Krejčí, Pilík - Šisler, Panák
Rozhodčí: Berka - Hájek, Flimmel

Komentář

Do utkání na Srbské poslal trenér Mucha jediného klasického defenzivního záložníka Jana Šislera, jeho svěřenci tedy nastoupili v rozestavení 4-1-4-1.  O něco málo aktivněji začali domácí, oba týmy se však zastřelovaly. V prvních deseti minutách pálil dvakrát Lukáš Budínský, ovšem v obou případech jen do oblak.

Potom začala hrozit Zbrojovka – po odraženém míči pálil do břevna Acosta, míč však skončil před brankovou čarou. Stejný hráč v 19. minutě znovu napřáhl, míč ve vzduchu nepříjemně zaplaval a brankář Le Giang jej vyrazil pouze před sebe. Z dorážky minul domácí Škoda, ovšem byl v ofsajdu, takže nakonec se žádné větší vzrušení nekonalo.

Domácí tlačili dál, Le Giang musel na zemi vyrazit nebezpečnou ránu Zikla! Při odkopu na hranici vápna fauloval Šisler domácího Kratochvíla. Ač to nevypadalo na ostrý faul, musel být hráč Zbrojovky odnesen na nosítkách (později byl i střídán) a jen od postranní čáry sledoval, jak Škodův přímý kop z hodně nebezpečné pozice zamířil těsně vedle. Karvinští nehráli dobře, špatně se pohybovali a nedařilo se jim. Změnit to chtěl Kalabiška, který se prohodil s Voltrem, ale k zakončení se nedostal a Melichárek byl stále bez práce. 

Až v samotném závěru první půle si našel míč za obranou Radek Voltr, ale jeho střelu vytěsnil Dušan Melichárek na roh. Na ten si za pár vteřin naskočil právě Voltr, ale hlavou zamířil nad bránu. Poslední akce první půle? Nebezpečná tečovaná střela zpoza šestnáctky od Škody, která nadělala Le Giangovi velké potíže. Skóre se však už nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 0:0. Po změně stran Karvinští na trávník vlétli jako uragán. Z přímého kopu pak po hezké střele Budínského vyškrábl míč mimo tyče akrobatickým zákrokem Melichárek.

Po hodině hry přežili hosté dvojí nastřelení brankové konstrukce. Zikl trefil břevno, z dorážky Škoda tyč. Za několik minut to zkoušel znovu nejlepší domácí střelec, ale znovu neuspěl. S blížícím se koncem oba týmy znervózněly a utkání připomínalo spíš boj. Rozhodnout mohl Ondřej Lingr, jenže na míč ve skluzu u tyče nedosáhl.

V 89. minutě domácí naposledy výrazně zahrozili a byl z toho závar v malém vápně, po kterém jeden z brněnských hráčů trefil Patrika Le Gianga. Po tříminutovém nastavení, kdy ještě ostře pálil Bazeljuk, sudí Berka duel ukončil a Karvinští si připsali čtvrtou remízu za sebou, ovšem první s čistým kontem. Poprvé po deseti zápasech vyšli střelecky naprázdno...

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Roman Pivarník: „Odehráli jsme výborný zápas s množstvím šancí. Bohužel v koncovce chybělo asi i trochu štěstí. Hráli jsme nátlakově, aktivně a nepouštěli jsme soupeře vlastně skoro do ničeho. Mužstvu nemám co vyčíst, škoda, že jsme nedali jeden gól.“

Hostující trenér Josef Mucha: „Máme plusový bod se soupeřem, s kterým hrajeme o záchranu, ale herně to nebylo dobré. V první půli nám vůbec nešla kombinace, ale Zbrojovka byla lepší v pohybu i kombinaci. Navíc jsme přežili dvě těžké situace. Druhá půle lepší, po prostřídání jsme si i více dovolili, měli jsme tam nějaké pološance. Celkově jsme byli málo nebezpeční.“ 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo