Generální partner
Světlý režim
24. únor 2010

Karviná bude nahrazovat Slončíka

Další porci zápasů ze zimní přípravy ukrojili fotbalisté druholigové Karviné a už jim zbývá pouze jeden se Zábřehem.

Trenéru Leoši Kalvodovi se zřetelně rýsuje základní užší kádr. „Obrovskou škodou je pro nás zranění Radka Slončíka. Minimálně v polovině jarních zápasů jej budeme muset nějak nahradit,“ povzdychl si Kalvoda. Slončík si na konci ledna zlomil zanártní kůstku a měl by ještě měsíc a půl absentovat.

Na jeho místo získala Karviná dravého Marka Kostolániho, člena slovenské reprezentace do 21 let. Ten přišel do Karviné z prvoligové Nitry a má za sebou i působení v druholigovém německém Burghausenu.

„Jeho výhodou je variabilita. Může hrát kdekoliv v záloze a dokonce i v obraně. Je to však spíše defenzivnější typ fotbalisty, Slončíka bude muset nahradit větší počet našich hráčů,“ předpovídá Kalvoda.

Nejspíš to kromě Kostolániho budou Pavlík s Fickem, kteří za Slončíka zaskakovali už loni. Okraje zálohy má Karviná slušně obsazené. „Máme tam více hráčů, jedním z nich může být právě Ondra Ficek, ale disponujeme i dalšími rychlíky – Tchamim, Milosavljevem a nyní i Cikem,“ vypočítává Kalvoda.

Kamerunec Tchami a Srb Milosavljev se již v Karviné adaptovali, teď je na řadě Albánec Elvist Ciku. Stejně jako oba jeho spoluhráči je rychlonohým typem záložníka s předpoklady prosadit se ve hře jeden na jednoho. „Ještě ale musí zapracovat na defenzivě, neboť v ní má podobné problémy, jako měl Tchami, když k nám přišel. Ten chtěl také hrát jen pořád dopředu, ale na lajně musí člověk jezdit nahoru a dolů. Až to zvládne, budeme v něm mít kvalitního fotbalistu,“ předpovídá Kalvoda.

Další variantou je zařazení útočníka Mišinského do středové formace. Na hrot může totiž Kalvoda poslat ještě Opice a Pontuse, případně další borce. Testy v Karviné prošlo v zimě několik hráčů, ne všichni se ale uchytili. Přitom jména jako Michal Galajda, Samuel Ďurech, Lukáš Zápotoka nebo Mateusz Szczur mají svou kvalitu. „Hráč, který přichází jako posila, však musí být výrazně lepší než ostatní, jinak nemá cenu si takového hráče pořizovat,“ odůvodňuje Kalvoda, proč se jmenovaní v Karviné zatím neuchytili. K některým jednáním se ale klub vrátí zřejmě už v létě.

MFK OKD začal rovněž s avizovaným omlazováním kádru. Do obrany získal mladého Řeka Vassilise Lioliose, který může časem vytvořit stoperskou dvojici s Martinem Suchým, který přišel již dříve. Kvalita hráčů jako je Jan Buryán nebo Adrian Čeman by tak mohla být zachována.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo