Generální partner
Světlý režim
17. březen 2010

Rezerva karvinského MFK OKD na startu

Karviné jde o zkvalitnění úrovně celého fotbalu na Karvinsku, ne jen samotného klubu.

Vedle vyšších, které již odstartovaly, se co nevidět rozběhnou i nižší fotbalové soutěže krajské úrovně. Do I.B třídy zasáhnou i hráči béčka MFK OKD Karviná. Jaké mají ambice a cíle do budoucna, na to se teď podíváme v následujícím přehledu.

Po loňském suverénním ovládnutí okresního přeboru mají Karvinští tytéž ambice také ve vyšší soutěži. Už jde poznat, že úroveň I.B třídy je o něco lepší, ale ne zase o tolik, aby to mělo karvinským borcům dělat nějaké extra potíže.

„Na podzim, ale i nyní v zimě, nám šlo o to, aby mladí hráči mohli sbírat zkušenosti po boku těch starších, kteří si přišli zahrát zápas z druholigového A celku. Výkon kluků v takovém zápase vždy rostl,“ postřehl trenér karvinských mladíků a sám bývalý výborný ligový hráč Marek Bielan. „Pak to má totiž pro ně význam. Sami o sobě jsou kvalitní, ale občas i zbrklí. Vedle starších hráčů jdou herně nahoru,“ pokračoval.

Jeho tým tvoří v drtivé většině svěřenci dorosteneckých trenérů Kročila či Beneše, kteří úspěšně působí v mládežnických soutěžích. „Kluci kvalitu mají. Vždyť v přípravě dokázali hrát vyrovnané partie s vedoucími týmy krajského přeboru. Některé i porážely. Záměrně jsme volili přípravu s týmy z vyšších soutěží. Nastupovat proti týmům z I.A nebo I.B třídy nemá pro kluky význam,“ vysvětluje Bielan, který je nadšen z přístupu profesionálních hráčů.

„Když už k nám někdo z áčka přišel, pokaždé byl vzorem těm ostatním. Neremcal, nebral to jako něco podřadného, naopak chtěl maximálně pomoci,“ vyzdvihl přínos áčkových borců Marek Bielan. Ani v letošní sezoně to nebude s posílením béčka o hráče z II. ligy jiné. Už však nebudou do zápasů zasahovat v takové míře.

„Třeba teď v zimě si s námi zahráli Kubiena, navrátilec Zoller, prostě hráči, které trenér Leoš Kalvoda potřeboval dostat do tréninkového procesu. Z těch starších už tady ale moc hráčů nezbylo. Vše směřujeme k vytvoření klasické juniorky, za niž by měli nastupovat hráči, kteří právě vyšli z dorostu, nebo v dorostu zrovna hrají svou poslední sezonu,“ objasňuje Bielan.

V kádru má spoustu hráčů, kteří mají na to hrát minimálně divizi, proto je letošní postup z I.B třídy karvinskou povinností. „Jednoznačně. Naší snahou do budoucna je dostat béčko do kraje, popřípadě do divize. Tím zvýšíme i kvalitu celého fotbalu na Karvinsku, protože je jasné, že ne každý si může zahrát druhou ligu. Ale třeba na divizi, či krajský přebor tito hráči v pohodě mají. A čím vyšší soutěž, tím samozřejmě lepší možnost k hernímu růstu. Zásobovat bychom pak mohli ve větší míře i naše spřátelené kluby v okolí, jako Havířov, Orlovou, Petrovice,“ přibližuje ideální scénář Marek Bielan, který spolupráci s okolními kluby vyzdvihl.

Stejně jako tréninkové podmínky, o které se postarala společnost OKD, hlavní partner karvinského fotbalu. „Uvedu příklad, který hovoří za vše. Zrovna nyní v zimě jsme měli v kádru přetlak a potřebovali uvolnit pár hráčů. Ale nikdo odejít nechtěl. Kluci si váží zázemí, které máme v klubu nastavené na vysoké úrovni. Vedení klubu se nám o to postaralo,“ připomněl znovu ideální tréninkové podmínky trenér karvinského béčka.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo