Generální partner
Světlý režim
4. duben 2010

Karviná znovu nerozhodně

Fotbalisté Karviné na jaře ve II. lize ještě nevyhráli. Zato už mají na svém kontě tři remízy. Po podzimu neměli ani jednu.

MFK OKD Karviná – Vysočina Jihlava 1:1 (1:1)

Hned osm sekund po výkopu neuvěřitelne chyboval jihlavský Da Silva, Milosavljev po kombinaci s Opicem předložil tutovku Mišinskému, ovšem ten ze tří kroků minul. Trenér Karviné Leoš Kalvoda byl v tu chvíli na mrtvici. „Zase ten Mišinský! Kolikátý je to už zápas, kdy nedal tutovku? V Mostě nedal, se Zlínem nedal, ani v Hlučíně nedal, teď zase, tohle už není normální,“ vypočítával Kalvoda.

Aby mohli být karvinští diváci naštvaní dvojnásobně, v 8. minutě utekl obraně Zelinka a z nulového úhlu překonal chybujícího gólmana Kafku – 0:1.

Domácí se z šoku vzpamatovávali těžce. Ve 22. minutě však vyrovnali. Po rohovém kopu a následné trmě vrmě v šestnáctce napálil míč do tyče Pavlík a pohotový Opic za cenu roztržených trenýrek nasadil k ukázkovému roštěpu. Balon se došoural do brány – 1:1.

Branka domácím nalila novou krev do žil. Milosavljev vzápětí těsně minul šibenici jihlavské brány, drzý průnik Kostolániho a jeho následný centr uklidila obrana Vysočiny před Cikuem na roh.

Ve snaze přidat druhý gól zapomněli domácí bránit. Krutého střela jen těsně minula pravou tyč Kafkovy svatyně.

Hoffmann se pak na druhé straně snažil překvapit brankáře Uvarenka přímo z rohu, nescházelo mnoho. Balon odklidil na další roh Šimáček. V nastaveném čase neuspěl ani Milosavljev. „Kdybychom dali první gól my, vyvíjel by se zápas úplně jinak. Jenže to jsou jenom kdyby,“ povzdechl si Vladan Milosavljev po zápase.

Druhou půli rozehrála Jihlava gólovou hlavičkou Mešanovice, kterou reflexivně likvidoval Kafka. V 66. minutě se pak střídající Ficek nejspíš ukopl, nicméně vysoký balon málem překvapil Uvarenka a skončil na horní síti jeho branky.

Otevřený fotbal, dle předpovědi trenéra Kalvody, pokračoval šancí hostujícího Dolejše, který profičel domácím vápnem – a přestřelil. „Druhá půle již nebyla z naší strany vydařená, ale i když hrajete špatně, dá se slušný výsledek nějak uhrát,“ podotkl Kalvoda.

„Po přestávce jsme měli hru v naší moci, nedali dvě gólovky. Na druhou stranu jsme vykopávali z prázdné brány. Remíza je podle mě naprosto spravedlivá,“ podotkl po zápase trenér Jihlavy Luboš Urban.

Jeho svěřenci mohli inkasovat jednak po bombě Pavlíka, která v 82. minutě letěla mimo, a jednak také po dalším závaru ve vápně, kdy obránci Jihlavy skutečně zasahovali až na brankové čáře. Následnou dělovku Staše s vypětím všech sil vytahoval Uvarenko na roh.

V poslední minutě se pak domácí dožadovali penalty za stažení Milosavljeva v pokutovém území. „Mám za to, že nejprve si domácí hráč proti našemu pomohl zataháním za dres a pak spadli oba,“ namítl kouč Jihlavy Urban k inkriminovanému momentu.

„K tomu se nechci vyjadřovat. Anebo jo, podle mě to klidně mohla být penalta, potvrdili mi to i Jihlavští,“ změnil názor Kalvoda. „Ještě, že už se můžeme vyjadřovat k rozhodčím. Dříve by to bylo za padesát litrů,“ ušklíbl se.„Já už je jednou dostal,“ doplnil Urban. „Já dvakrát,“ kontroval Kalvoda. Nesmyslné pravidlo, které vymyslelo někdejší vedení svazu, již naštěstí neplatí. Nové vedení ČMFS jej před sezonou zrušilo.

Branky: 22. Opic – 8. Zelinka. Rozhodčí: Kocián – Tacina, Adámková, žluté karty: Buryán – Zelinka, Da Silva, diváci: 2288.

Karviná: Kafka – Jursa, Hoffmann, Suchý (76. Buryán), Staš – Ciku (58. Ficek), Pavlík, Kostoláni, Milosavljev – Mišinský (64. Gottwald), Opic. Trenér: Leoš Kalvoda.

Další zápas hraje Karviná v neděli s Vlašimí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo