Generální partner
Světlý režim
25. duben 2010

Fotbalové trápení přineslo remízu

Trenér MFK OKD Karviná Jiří Balcárek byl po duelu s rezervou pražské Sparty hodně zklamaný. A není se čemu divit. Jeho svěřenci předvedli nejhorší výkon a s předposledním celkem pouze remizovali.
MFK Karviná
neděle 25.4.2010
1:1
(1:1)

Diváci: 2379
AC Sparta Praha B
Kučera – Staš, Hoffmann, Buryán – Pavlík – Ciku, Kostoláni, Tchami, Milosavljev, Štajer – Mišinský.
Pávek - Polom, Sus, Doležal, Valíček - Folprecht (74. Belaid), Rada, Putz, Kalouda - Nádeníček (87. Jurdík), Kadlec J.
Branky: 23. Milosavljev – 42. Nádeníček
ŽK: Kostoláni, Mišinský – Kalouda, Pávek
Rozhodčí: Zelinka – Handlíř, Marek

Komentář

Úvod zápasu zelenobílí zaspali a mohli děkovat všem svatým, že po deseti sekundách hry neprohrávali. Sparťanský Nádeníček se šance zalekl a z pěti metrů poslal míč vysoko do oblak.

Ve třetí minutě se kolem obránců prosmýknul Mišinský, rychlým sprintem po lajně se dostal až k hranici pokutového území, ale veškeré svoje snažení zkazil nepřesným centrem.

V jednadvacáté minutě opět zahrozili hosté. Míč se snesl na hlavu Putze, který v nadějné pozici selhal – balón skončil dva metry nad břevnem karvinské brány.

Jeden z nejmenších hráčů na hřišti Vladan Milosavljev všem ukázal, jak se má hlavičkovat. Po ukázkovém naběhnutí do pokutového území se pověsil do vzduchu a Pávek se jen smutně díval, jak míč putuje do brány – 1:0.

Po této vstřelené brance existovalo do konce poločasu na hřišti jen jedno mužstvo – MFK OKD Karviná. Ale ani Kostoláni, Milosavljev či Ciku nedokázali pohnout skórem.

Co se nepovedlo karvinským na jedné straně, povedlo se na druhé straně Spartě. Z celkem nevinného přímého kopu se zrodil gól. Z pravé strany zahrával přímák Folprecht a Nádeníček jemně líznul míč, který zapadl k levé tyči Kučerovy branky – 1:1.

Tato branka se nepříjemně podepsala na zbývajícím průběhu utkání. Od této doby bolely z fotbalu oči. A to i přesto, že se karvinští fotbalisté snažili něco udělat s výsledkem. Ale hra byla křečovitá, místo střely volili hráči přihrávku navíc, a mnoho akcí končilo nepřesnou rozehrávkou.

Jednu z největších příležitostí zahodil těsně po přestávce Opic. Po rohovém kopu se vznesl nejvýše ze všech, ale jeho největší zbraň (přesná hlavička) ho zradila. Pávek jen v poklidu sledoval, jak míč opouští hrací plochu.

V 82. minutě se rýsovala zajímavá šance před sparťanskou bránou. Suchý našel autovým vhazováním Opice, ten sklepl na Ficka, který pohotovou hlavičkou málem zaskočil Pávka. Bohužel pro zelenobílé se míč snesl metr vedle brány.

V nastaveném čase mohl rozhodnout utkání Mišinský, jenž se vřítil po pravé straně do šestnáctky. Tvrdá rána napjala pouze boční síť.

Karvinští tak naprosto zbytečně ztratili body. Naopak sparťané byli po závěrečném hvizdu spokojení. A není se co divit. Díky dnešní remíze se odpoutali z předposledního místa a černý Petr prozatím zůstává Čáslavi.

I v dalším zápase narazíme na tým z Prahy. V neděli vyrazí karvinští fotbalisté pod žižkovský vysílač, kde sehrají svůj duel s místní Viktorií. Začátek utkání je v netradičních 10:15 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo