Generální partner
Světlý režim
9. duben 2009

Petr Gibala: Chci předávat své zkušenosti mládeži a trenérům

Během dnešního dne jsme vyzpovídali šéftrenéra dorostu a mládeže Petra Gibalu. Jaké jsou jeho vize? Co je nezbytné, aby mohl náš klub konkurovat Baníku nebo Olomouci? Na tyto otázky najdete odpovědi v následujícím rozhovoru.

Mohl byste prozradit, jaké byly vaše předchozí působiště?
Mými předchozími působišti byly Baník Ostrava, Slovácko a Viktoria Žižkov.

V průběhu zimní přestávky jste podepsal smlouvu v Karviné. Jak se vám tady líbí?
Moc se mi tady líbí. Jsem příjemně překvapen . Je tu perfektní atmosféra a vstřícní lidé v klubu. Tréninkové podmínky jsou zde na velice dobré úrovni a pokud klub dotáhne svou vizi do konce, tak Karviná bude mít jedno z nejlepších tréninkových center na Moravě.

S jakými cíly přicházíte do Karviné?
Veškeré své dosavadní zkušenosti a znalosti bych chtěl vložit do výchovy mládeže a trenérů.

Dorostenecké a mládežnické týmy posílili hráči ze zahraničí. Jmenujme například Nikela z Polska, či novou posilu z Albánie. Je nezbytné se ohlížet po hráčích ze zahraničí?
Je to jediná možnost, jak udržet krok s ostatními týmy. Na malém prostoru se nachází tréninková centra Třince, Frýdku – Místku, Karviné, Havířova, Baníku Ostrava, Vítkovic a Opavy. A najít zde talenty je velice složité, protože všechny týmy mají své agenty, kteří mají tuto oblast velice době zmapovanou. Takže jednou z možností konkurence je spolupráce s polskými a slovenskými kluby.

Zároveň jste trenérem U16. Vstup do soutěže se vám povedl. Své soupeře porážíte rozdílem třídy. Je to tím, že se snažíte hrát ofenzívně anebo narážíte na soupeře s nižší výkonností?
Zatím jsme se střetli se soupeři, kteří jsou tabulkově níže a tomu odpovídá i kvalita. Nicméně musím podotknout, že jsme vyhráli v Opavě 3:1. A Opavu nepovažuji za slabého soupeře.

O víkendu vás čekají Heřmanice. Tým s nejhorší obranou. Naopak Karviná má nejvíce vstřelených branek v soutěži. Čekáte kanonádu?
Mým cílem není, aby hráči rozstříleli slabšího soupeře. Chci je naučit něco jiného. Mojí snahou je vybudovat z nich vítězné typy, naučit je nebát se udělat kličku a utéct protihráči. Prostě všechno, aby obstáli v konkurenci mužského fotbalu. A aby se nebáli tyto dovednosti využít i v budoucnu. Nelíbí se mi totiž, když se hráč v Gambrinus lize bojí něco udělat s míčem, aby nevyrobil chybu a raději hraje na jistotu a zbrzdí celou akci.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo