Generální partner
Světlý režim
10. květen 2010

Martin Opic tahá Karvinou z bryndy

Patří ke služebně i věkově nejstarším členům kádru, avšak jeho zkušenosti a gólová kvalita jsou fotbalovému klubu MFK OKD k nezaplacení. Martin Opic dal proti Opavě vítězný gól a domácí fotbalisté vyhráli 2:0.

Na jaře se ostřílený borec Karviné trefil už počtvrté a skoro pokaždé jeho góly znamenaly bodový zisk pro tým. V případě Jihlavy, Vlašimi a nyní Opavy to vyšlo, o týden dříve na Žižkově ne. „Na Žižkově jsem si ale myslel, že můj gól bude taky stačit aspoň na bod. Bohužel to neklaplo, proto jsme dnes už potřebovali vyhrát za každou cenu. A bylo nám jedno, že hrajeme zrovna proti Opavě, které jsme měli co vracet za podzimní zápas,“ ujistil Opic, že o „pomstu“ za porážku 0:3 zase tak nešlo. Důležité bylo uzmout tři body. „Ty jsme potřebovali jako sůl,“ doplnil kanonýr MFK s úsměvem.

Gól jste zaznamenal levačkou, ovšem jste pravák ne?

Ano, jsem pravák, ale předchozí šance mi vůbec nevyšly. Vymýšlel jsem u nich kraviny, tak jsem při gólu zavřel oči a prásknul do balonu levačkou.

To byla celkem povedená akce vašeho týmu.

Kluci ve středu hřiště dobře zakombinovali, Vlado Milosavljev mi pak letící balon parádně přenechal. Mám dojem, že ho dokonce patou jemně líznul a najednou se přede mnou otevřel volný prostor. Tak jsem do toho kopnul a spadlo mi to do šibenice.

Už předtím jste měl na noze či hlavě slušné šance, vyčítal jste si ta řešení?

No, při té první velké šanci jsem zakopnul (smích), pak jsem se zase snažil obstřelit brankáře. Ten mimochodem soupeře několikrát výrazně podržel. Vyšlo mi to až tou levačkou. Je to paradox, ale občas to tak bývá. Pak jsme přidali druhý gól a nebylo co řešit.

Za snahu o kombinační hru vás trenér musel pochválit ne?

On byl rád hlavně za ty tři body. Ale jasně, snažili jsme se celý zápas kombinovat i na tomhle terénu a dařilo se nám to. Jediné, co pořád nevycházelo, bylo proměňování šancí. Snad už to teď bude lepší. Díky výhře bychom se mohli uklidnit a tolik se nestresovat.

Říká se, že bodová hranice potřebná k záchraně je 30 bodů. Teď už jich máte 31, jste zachráněni?

Teoreticky se říká, že stačí třicet bodů, ale my takto ani nesmíme přemýšlet. Chceme do konce soutěže vyhrávat, máme samé soupeře ze spodku nebo dolní poloviny tabulky a rádi bychom se posunem v tabulce odvděčili našim skvělým fanouškům, kteří nás přicházejí podpořit i v době, kdy se nám totálně nedaří. Za to jim patří dík.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905