Generální partner
Světlý režim
10. květen 2010

Devatenáctka v trháku

Po víkendových utkáních Moravskoslezské dorostenecké divize se naší devatenáctce dýchá podstatně lépe. Jeden z aspirantů na postup – Opava – nečekaně ztratila tři body na půdě Olomouce.

MFK OKD Karviná U19 - MFK Havířov 9:0 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: 14., 22., 49. a 83. Poštulka, 7. Puškáč, 16. Jaworski, 28.Janík, 55. Žebrok, 75. Timp

Sestava MFK OKD Karviná: Stach (90. Kotrla) – Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok (59. Ševčík) – Benauer, Škuta (46. Setlak), Puškáč (46. Handzlík), Nowinski (46. Timp) – Jaworski, Poštulka

Od prvních minut nebylo pochyb, kdo je na hřišti pánem. Naši hráči si soupeřem dělali, co chtěli. Odměnou jim bylo nejenom vysoké vítězství, ale i dosažená stá branka v soutěži. Po zaváhání Opavy na hřišti Olomouce jsme se dostali do čtyřbodového trháku. Nyní musíme naše vítězství potvrdit ve středečním utkání se Šumperkem.

.

MFK OKD Karviná U18 - Hájek a synové 6:2 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 61. a 90. Marek, 1. Zahatlan, 24. Gorniok, 47. Kaša David, 62. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek – Žídek, Stanowski, Mleziva, Ochodek – Otisk, Gorniok (81. Sznapka), Zahatlan (61. Stračánek), Seget – Marek, Kaša

Již v první minutě jsme vstřelili gól, což nás uklidnilo a mohli jsme se více soustředit na kombinační hru. Ta se nám ovšem v blízkosti pokutového území moc nedařila. Proto jsme se snažili využívat volnější střed hřiště, který soupeř nedokázal pokrýt. Všichni čtyři krajní hráči byli velmi aktivní, což vedlo k druhému gólu a několika slibným šancím. V druhém poločase jsme opět vstřelili rychlý gól a soupeře zatlačili na jeho polovinu. Další branky nenechaly na sebe dlouho čekat. Navíc jsme spoustu šancí zahodili. Soupeř hrozil pouze rychlými kontry, které byly velmi nebezpečné. Ale oba inkasované góly padly paradoxně z postupného útoku. Naše vítězství je zcela zasloužené.

.

MFK OKD Karviná U17 - MFK Havířov 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 25. Bartoň

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Třaskalík, Šiška, Dančík, Kupczak - Bartoň (62. Hankus), Roman, Maljar (50. Nowak), Galocz - Legierski, Doležal

Soupeř nám nedal nic zadarmo, ale i přes tuto skutečnost jsme si vytvořili územní převahu, kterou jsme zúročili brankou Bartoně. S tímto výsledkem jsme šli i do druhého poločasu. Hned od počátku jsme Havířov přitlačili k jeho pokutovému území, a vytvořili jsme si dvě vyložené brankové příležitosti (Nowak, Legierski). Bohužel jsme byli nedůrazní, a tedy i neúspěšní. Opět se potvrdilo pořekadlo: "nedáš - dostaneš". Šiška nesmyslně odehrál míč na rohový kop a soupeř tuto standardní situaci využil – 1:1. Nedotáhli jsme utkání do vítězného konce, ale musím říci, že oproti zápasu ve Vsetíně je tady několik pozitivních signálů, které nás potěšily a doufám, že i povzbudily do dalších kol. Velice solidní výkon po dlouhé době předvedl Doležal a neúnavný Bartoň.

.

MFK OKD Karviná U16 - Hájek a synové 9:1 (5:1)

Branky MFK OKD Karviná: 10. a 25. Owczarzy, 60. a 73. Kubiš, 15. Bizoň, 23. Ryšavý, 35.Gizara, 51. Blaho 68. Gabrysiak

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Káňa, Toman, Helis, Bizoň – Gizara (40. Gabrysiak), Dančík, Blaho, Malatinský (40. Vala) – Owczarzy, Ryšavý (58. Kubiš)

Po celé utkání jsme měli jasnou převahu, a kdybychom nezahodili další 100% šance, vítězství mohlo být ještě výraznější.

.

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U15 2:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Šipula, Frisch, Cienciala, Berešík – Šlampiak, Uher, Siekiera, Onderka (65. Vala) – Kurušta, Kubiš (36. Sivák)

Utkání jsme začali nervózně a pomohli tak domácím k úvodnímu tlaku, který jsme ale pozornou obranou přečkali. Postupem času začali dělat soupeřovým obráncům starosti i naši hráči. Velkou možnost ke vstřelení branky měl Siekiera, když jeho střelu z přímého kopu vyrazil brankář se štěstím na břevno. Potom ale přišla 32. minuta, kdy se po obranné hlavičce Ciencialy trefil z 25 – ti metrů volejem domácí hráč, a prohrávali jsme 0:1. Do poločasu mohl vyrovnat Kurušta, ale jeho lob přes brankáře se odrazil od země do břevna a zpět do hřiště. Do druhé půle šli hráči s odhodláním vyrovnat, ale to se jim i přes zlepšený výkon nepodařilo. Naopak jsme v nastaveném čase inkasovali podruhé. Přesto, že jsme prohráli, musím kluky pochválit hlavně za herní projev v druhém poločase, kdy si sami sobě dokázali, že když plní, co si řekneme, tak se dá hrát vyrovnaný zápas i se silnějším soupeřem.

.

FC Baník Ostrava - MFK Karvina U13 3:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (30. Sliva) – Ženíšek, Stallmach, Matějek, Lichtblau (30. Čermák) – Malyjurek, Mikulec, Lingr, Hilbert - Putyera (35. Popek), Řapek (40. Červený)

To, že hrálo mužstvo, které kraluje v soutěži s mužstvem, které se krčí vespod tabulky, neznamená, že bude mít snadný úkol. Tak, jak v předešlých utkáních, i teď jsme potvrdili, že mužstvo fotbalově roste a potvrzuje to hlavně dobrým herním výkonem. Toto utkání i přes porážku můžeme zařadit mezi ty velmi kvalitní. Soupeř neměl vůbec jednoduchou práci a na vítězství, které se zrodilo po dvou standartních situacích z rohu, se dost nadřel. Druhý poločas jsme soupeře nepustili do vážnější brankové situace. Po chybě brankáře jsme inkasovali třetí gól. Těší mě, že náš výkon, co se týče fotbalovosti, byl lepší než soupeřův, který se snažil o nakopávání míče na jejich nejrychlejšího hráče, kterého náš hráč Stallmach nepustil rychlostně za sebe. Všichni si zaslouží pochvalu a věřím, že za dva roky soupeře porazíme.

.

MFK OKD Karviná C starší - FK Staříč 4:1 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 7. Uher, 18. Vala, 31. Šipula, 58. Kubiš

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Šťastný, Zielonka, Šipula, Svoboda – Derík (48. Kubačák), Uher, Vala, Macko (36. Barčák) – Sivák, Kubiš (59. Dičík)

.

MFK OKD Karviná C starší - ČSAD Havířov 5:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 13., 38. a 58. Puchel, 6. Derík

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Šťastný (36. Jastrzembski), Zielonka, Koniuch, Jadamík - Derík, Franek (53. Gašo), Molnári, Svoboda – Chnúrik (36. Barčák), Puchel (60. Hanák)

Tento zápas byl již třetí během sedmi dnů a podruhé jsme zvítězili. V dnešním utkání jsme od začátku hráli velmi disciplinovaně. Obrana pod vedením Pavla Zielonky hrála výborně. Příkladná byla spolupráce gólmana Pastornického jak s obranou, tak se zálohou. Svoje střelecké a herní kvality potvrdil Puchel, autor čistého hattricku. Za předvedenou hru musím pochválit celý tým.

.

MFK Karviná C mladší - FK Staříč 12:1 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: 7., 21. a 45. Galusek, 10. 14. a 55. Kielkowski, 50. a 60 Malysz, 12. Červený, 39. Čermák, 40. Olšák, 53. Przybyla

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček – Michalička, Čermák, Gatnar, Skalka – Lotter, Červený (30. Szelong), Gasior (35. Cyroň), Galusek - Kielkowski (40. Przybyla), Tancoš (40. Malysz)

Zápas skončil naší jednoznačnou výhrou. Od začátku utkání jsme šli za vítězstvím, a soupeře jsme nepustili do vážnější akce. Kluci si pořádně zastříleli a branky vsítili i hráči, kteří toho nemají moc odehráno.

.

MFK Karviná C mladší - ČSAD Havířov 7:1 (4:1)

Branky MFK OKD Karviná: 23. 25. a 42. Berešík, 15. a 60. Tancoš, 7. Kielkowski, 55. Malysz

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček – Szelong, Gatnar (40. Malysz), Michalička (25. Cieslawski), Skalka – Berešík, Štěrba, Gasior, Galusek (40. Olšák) – Kielkowski (25. Przybyla), Tancoš

I přes vysokou výhru nemůžu být spokojený s předvedenou hrou. Obzvláště pak s hrou v obranné činnosti. Hráči nastoupili k utkání zcela vlažně a po pár minutách jsme prohrávali 0:1. Lopotně jsme se dostávali do příležitostí a hráči se uklidnili až za stavu 3:1. Soupeř měl velice mladou sestavu a tomu pak odpovídal i konečný výsledek.

.

Starší přípravky:

MFK OKD Karviná C – MFK OKD Karviná B 2:9

Branky MFK OKD Karviná C: Pyszko, Kočíšek

Branky MFK OKD Karviná B: Ostáš 3, Mrázek 2, Soušek 2, Bielan 2

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná A – MFK OKD Karviná B 8:0

Branky MFK OKD Karviná A: P. Buzek 2, Vondrák 2, Šťastný, Kubiena, Mendlík, Toroň

.

MFK OKD Karviná C – MFK Havířov A 2:13

Branky MFK OKD Karviná: Halama, Zítko

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo