Generální partner
Světlý režim
12. květen 2010

Karviná může potopit Vítkovice

Za osmačtyřicet hodin může být rozhodnuto o prvním sestupujícím do MSFL. To vše za předpokladu, že Karviná v regionálním derby porazí Vítkovice.

Suverénně nejhorší tým druhé ligy se odsoudil k sestupu již po první polovině soutěže. Na podzim získal pouhopouhých pět bodů. A přestože se na jaře výsledkově trošku zvednul, na záchranu to nebude stačit. Definitiva může přijít již v pátečním regionálním derby.

Vše naznačuje, že bychom měli ve Vítkovicích uspět. Modrobílí mají nejhorší útok i obranu. Navíc inkasovali v Karviné čtyři góly a odjeli s debaklem 4:0. Jenomže každý zápas je jiný, o čemž jsme se mohli přesvědčit minulou sezónu, kdy jsme s naším pátečním soupeřem remizovali 3:3.

Mistr Československa ze sezóny 1985/86 zahájil jarní odvety skvěle. Na svém stadionu porazil Baník Sokolov 3:1 a vzplála jim jiskérka naděje na setrvání v soutěži.

Jenomže v dalším utkání přišlo vystřízlivění v Opavě. V regionálním derby nestačili na domácí SFC a připsali si porážku 3:1.

O týden později se v dalším derby střetli s Třincem. Zápas bez vyloženějších šancí skončil bezbrankovou remízou.

Pro další tři body si Vítkovičtí přicestovali do Čáslavi, které se v letošní sezóně vůbec nedaří. Zatímco v minulém roce se Zenit překvapivě umístil na druhé příčce, letos se pohybuje na opačném konci tabulky. A zápas s ostravským týmem ukázal, proč tomu tak je. Domácí na svého protivníka nevymysleli zhola nic, a když čtyři minuty před koncem vstřelil gól Motyčka, putovaly tři body na sever Moravy.

K dalšímu utkání nastupoval tým z Vítkovic proti Hradci Králové. A z průběhu hry nešlo poznat, že mezi mužstvy je rozdíl patnácti míst v tabulce. Až do 60. minuty překvapivě vedli domácí. Jenomže pak se projevila větší zkušenost hráčů Hradce, kteří dvěma góly otočili skóre ve svůj prospěch.

Další neúspěšné vystoupení zaznamenal ostravský celek na půdě Mostu. Baník byl o jednu branku lepší a zvítězil 1:0.

Ztráta tří bodů následovala i v utkání s Duklou Praha. Tým z Julisky napodobil Hradec Králové. Od desáté minuty totiž Pražané prohrávali, ale Malý, a po něm Svatonský zvrátili stav utkání.

Čtvrtou prohru v řadě jim nadělila Jihlava. Na Vysočině viděli diváci výhru domácích 2:0.

V posledních dvou zápasech si Vítkovice připsaly dva body za dvě remízy. Nejprve hrály nerozhodně s Tescomou Zlín. V minulém kole ztratily v Hlučíně nadějné vedení 0:2, a jenom remizovaly 2:2.

Páteční střetnutí má výkop v 17:00 hodin. Vy ho můžete sledovat v komentovaném on - line přenosu na sportovním serveru (www.onlajny.cz)

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FC Vítkovice ve druhé lize: 2 – 1 – 0. 9:3

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 10 – Opic, 9 – Mišinský, 4 – Jursa, 3 - Milosavljev, 2 - Pontus, Pavlík, 1 – Ficek, Hoffmann, Kostoláni, Juroszek, Ciku

Vítkovice: 5 – Sládek, Motyčka, 3 – Reinberk, 1 – Hesek, Kučerňák, Bednář, Rygel, Drábek, Hritz

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 292 diváků

Vítkovice: 421 diváků

.

Kursy:

Tipsport (3,35 – 3,1 – 2,05), Chance (3,2 – 3,1 – 2,1), Fortuna (3,09 – 3,1 – 2,15), Maxitip (3,2 – 3,1 – 2,1), Sazka tip (3,1 – 3,1 – 2,1), Synot tip (3,2 – 3,1 – 2,1)

.

Podzimní střetnutí

MFK OKD Karviná – FC Vítkovice 4:0 (2:0)

Branky: 6. a 77. Mišinský, 39. z pen. Opic, 60. Pontus. ŽK: Opic, Hoffmann – Hritz, Krejčíř.Rozhodčí: Bíma – Čecháček, Drastík. Počet diváků: 2226

MFK OKD Karviná: Kafka – Jursa, Suchý, Hoffmann, Staš – Ciku (61. Tchami), Slončík (22. Pontus), Pavlík, Milosavljev – Opic (76. Medjedovic), Mišinský.

FC Vítkovice: Vaško – Krejčíř, Bednář, Krása, Reinberk – Mach, Förster (48. Hesek), Motyčka, Mikulenka, Klimek (81. Lacina) – Hritz (86. Lokša)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905