Generální partner
Světlý režim
15. duben 2009

Výsledky dorostu a mládeže

Nejsledovanějším duelem bylo utkání naší devatenáctky s béčkem Brna. Svěřenci trenéra Kročila uhráli cennou remízu a začínají pomalu smazávat bodové manko z podzimní části. Za zmínku stojí i vysoká vítězství U18 a U16 s Heřmanicemi a debakl Interu Petrovice od mladších žáků C.

MFK OKD Karviná U19 – Brno 2:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 42. a 45. Škuta

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla – Dworok (89. Večeřa), Němec, Sznapka, Žebrok – Koutný (38. Michalík), Škuta, Mozol (68. Wojaczek), Janík – Kubiena (61. Baláž), Beránek (89. Holub)

Prvních deset minut jsme hráli výborně a vytvořili jsme si tři gólové šance Janík dvě a Beránek jednu). V 10. minutě jsme dostali gól po hrubé chybě dvojice Kotrla - Janík. Od této chvíle byl soupeř lepší a svůj tlak korunoval gólem z 30. minuty (Mozol neuhrál odražený balón). V závěru poločasu jsme soupeře přitlačili a postupně jsme snížili Škutou ve 42. minutě, kdy hlavou proměnil svou šanci po centru Žebroka a ve 45. minutě opět Škuta proměnil penaltu po faulu na Beránka. Ve druhém poločase jsme byli lepší, ale soupeř hrozil z rychlých brejků. Vytvořili jsme si čtyři gólové šance (Baláž dvě, Beránek jednu a největší v 92. minutě Holub). Bohužel ani jedna neskončila gólem a utkání skončilo spravedlivou remízou.

MFK OKD Karviná U18 – Heřmanice 8:0 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: 43., 45. a 85. Michalík, 8. a 17. Poštulka, 11. Puškáč, 65. Graňák, 75. Škuta

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla (90. Nikiel) – Zielonka, Michalík, Škuta, Holub (55. Chybidziura) – Koutný (46. Zahatlan), Puškáč (70. Sobol), Wojaczek, Graňák – Poštulka, Kubiena (60. Beilner)

Zasloužené vítězství našeho mužstva. Po celé utkání jsme měli výraznou převahu, kterou jsme zúročili krásnými góly. Soupeře jsme do žádné šance nepustili a výsledek utkání mohl být daleko výraznější. Naši hráči byli uspokojeni vývojem zápasu, proto skóre dál nenarůstalo.V utkání dostali příležitost všichni nominovaní hráči.

MFK OKD Karviná U17 - 1. FC Brno B 0:0

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Slanina, Stanowski, Štrba, Žídek - Otisk (78. Ochodek), Lukosz, Mašlej, Seget - Skoč (65. Kaša), Marek

Utkání skončilo spravedlivou remízou, obě mužstva měla příležitosti ke skórování. Chybělo nám více nápaditosti v útočné fázi a důrazu při zakončení.

MFK OKD Karviná U16 - Heřmanice 9:0 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: 18. a 24. Gorniok, 57. a 73. Egri, 63. a 69. Stračánek, 8. Mika, 13. Šiška, 16. Kupczak

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Voznica, Šiška, Kupczak, Varga (41. Egri) - Kříž (41. Třaskalík), Mika, Gorniok (41. Stračánek), Galocz - Nowak, Doležal (41. Hankus)

V tomto průměrném utkání jsme sice Heřmanice deklasovali, ale řešení spousty herních situací nebylo podle naších představ. Zvláště hrajeme-li se soupeřem této kvality.

Zlín – MFK OKD Karviná U15 0:2 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 39. Hanzel, 67. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Káňa, Toman, Pavel Dančík, Helis – Hanzel, Vlček, Blaho, Ryšavý (65. Klimša) – Legierski (58. Owcarzy), Hampl (62. Gizara)

První poločas utkání ve Zlíně byl ve znamení "nakopávané"... Místní hřiště bylo ve velice špatném stavu a neumožňovalo větší kombinaci. Byli jsme mnohem nebezpečnější a ve 23.minutě jsme mohli skórovat. Po nádherné přihrávce Helise se za záda obránců dostal Hampl, ale bohužel šanci neproměnil. Potěšitelné bylo, že jsme soupeře nepustili do žádné šance a standardní situace jsme s přehledem odvrátili. Ve druhé půli se nám začala dařit i mezihra. Ve 39. minutě jsme předvedli nejhezčí akci utkání, která šla po ose Legierski, Vlček, Hanzel a ze které jsme vytěžili 1. branku. Soupeř přidal na tempu, ale dostával se pouze k našemu pokutovému území. Tím se vytvořil prostor pro naše brejky. Z jednoho z nich jsme ve 49. minutě skórovali Legierským, ale rozhodčí branku pro údajný ofsajd neuznal...Oživení do hry přinesli postupně Owczarzy, Gizara i Klimša. V závěru utkání jsme přidali ještě jeden gól, kdy se po přihrávce Blaha v pokutovém území soupeře uvolnil Klimša a ten nádhernou přihrávkou oslovil Owczarzyho, který s přehledem skóroval... Opět se projevila síla celého kolektivu.

Hlučín – MFK OKD Karviná U14 2:2 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 25. Ciencala z pen., 34. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha (8. Novák) – Šťastný , Šipula, Ciencala, Kloda – Uher, Wenglorz, Leibl (53. Berešík), Sieiera – Kurušta, Sivák (60. Moskal)

Utkání bylo pro diváky velice atraktivní se spoustou šancí, soubojů, emocí a gólů. Zápas jsme měli 60 minut pod kontrolou a je jen škoda, že se nám utkání nepodařilo dotáhnout do vítězného konce.

Zlín – MFK OKD Karviná U13 4:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Jadamík, Szkuta, Lejbl, Chmelař – Johanides (Buchta), Molnári (Tomeček), Puškač, Puchel – Moskal, Chnurik (Dičík)

Přestože jsme prohráli, předváděli jsme dobrý fotbal.

Hlučín – MFK OKD Karviná U12 10:2 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: Řapek 2

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle (31. Němeček) - Klimša, Szelong, Lichtblau, Šiška - Hilbert, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Szkutek

Soupeř byl ve všech činnostech lepší a každou naši chybu ihned potrestal.

MFK OKD Karviná C mladší - Inter Petrovice 14:0 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: Kurz 4, Kubačák 4, Svoboda 2, Kendzior, Iliadis, Zeisberger, Gašo

Sestava MFK OKD Karviná: Miarka - Hanák, Zeisberger, Kurz, Petyniak - Kendzior, Svoboda, Kubačák, Iliadis - Dičík, Gašo

Velmi divoký výsledek, protože hosté přijeli ve velmi oslabené sestavě.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo