Generální partner
Světlý režim
16. duben 2009

Leonel Maximiliano Damiano: Chtěl bych hrát za národní tým Argentiny

Více než týden trénuje v Karviné argentinský útočník Leonel Maximiliano Damiano. Po dnešním odpoledním tréninku nám poskytnul interview, jehož znění si můžete přečíst.

Jak jste prožil v Čechách Velikonoce? V Argentině jsou to jistě významné svátky. Mohl byste popsat, jak se liší slavení těchto svátků v Argentině a u nás?
V České republice jsem Velikonoce nijak zvlášť neslavil. Jsem zde krátkou dobu, takže na nějaké oslavy nebyl čas. Rozdíl mezi slavením u vás a v Argentině nevidím. Oslavy probíhají skoro stejně, akorát se v Argentině nesmí jíst hovězí maso.

Zkuste přiblížit svojí dosavadní kariéru.
Fotbal jsem začal hrát ve 4 letech v Buenos Aires. Pak se naše rodina odstěhovala na venkov. Do Buenos Aires jsem se vrátil v 16 letech, kde jsem začal hrát za tým Velez Sansfield. Ve Velezu jsem byl čtyři sezóny a poté následoval přestup do švédského Vasterasu SK. Po ukončení angažmá ve Vasterasu mě zkoušel Baník Ostrava a nakonec jsem se usadil v Karviné.

Co bylo příčinou, že jste se nedokázal prosadit ve Švédsku? Nevyhovoval vám tamní styl?
Měl jsem problémy se svým agentem, který se nepohodl s funkcionáři ve Švédsku, proto moje angažmá ve Skandinávii skončilo. Byl to špatný agent, proto jsem se s ním rozloučil a našel si nového.

Bude vám vyhovovat česká liga, která se hraje defenzívně?
Je pravda, že druhá česká liga je fyzicky náročná a hlavně obranně laděná. Ale tento styl mi vyhovuje.

Jak si zvykáte na nové spoluhráče?
Na své spoluhráče si zvykám. Všichni jsou OK, ale nejvíce si rozumím s Jano Novákem a Christianem, protože s nimi komunikuji anglicky a tím odpadá jazyková bariéra.

Kde byste nejraději nastupoval?
Celý život hraji útočníka. Tento post mi nejvíce vyhovuje. A co se týká družstva, za které bych rád nastupoval, tak na to je jednoduchá odpověď: národní tým Argentiny.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo