Generální partner
Světlý režim
20. duben 2009

Dorostencům a mládeži se tentokráte nedařilo

Každý týden není posvícení. Tímto pořekadlem se řídila naše dorostenecká a mládežnická družstva. Jen osmnáctka dokázala zvítězit v Třinci a mladší žáci C urvali bodík v Orlové, ostatní týmy prohrály. Přinášíme vám pravidelný výsledkový servis.

Sigma Olomouc - MFK OKD Karviná U19 1:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Káňa, Michalík, Němec, Žebrok - Večeřa, Škuta, Sznapka, Janík - Mozol, Beránek (60. Baláž)

Kvalitní utkání, se špatným výsledkem pro MFK. V utkání jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem, domácí tým využil šanci, kterou jim náš tým nabídl. Naše družstvo naopak nevyužilo dvě šance.

FK Třinec - MFK OKD Karviná U18 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 35. Puškáč

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla (90. Nikiel) - Stanowski, Zielonka, Kozubek, Dworok - Koutný (65. Bernacik), Puškáč, Zahatlan (90. Sobol), Graňák - Poštulka (85. Chybidziura), Kubiena (82. Beilner)

Zasloužené vítězství v bojovném utkání, kdy domácí tým agresivní a bojovnou hrou donutil náš tým přizbůsobit se hernímu stylu domácích. V první půli jsme byli lepším týmem, kdy jsme měli vyložené dvě šance, které jsme neproměnili. Zápas jsme rozhodli po akci Puškáč - Kubiena, kdy posledně jmenovaný byl sražen v pokutovém území a následnou penaltu s přehledem proměnil David Puškáč. Ve druhé půli jsme opět měli dvě vyložené gólové příležitosti, které jsme opět neproměnili a zbytečně zdramatizovali utkání.Nakonec jsme utkání s velkým úsilím celého mužstva zdárně dotáhli do vítězného konce.

Sigma Olomouc - MFK OKD Karviná U17 3:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Varga, Štrba, Sznapka, Žídek - Gorniok, Ochodek (65. Slanina), Otisk (22. Lukosz), Seget - Marek, Skoč (41. Kaša)

Soupeř nás přehrál ve všech činnostech a zaslouženě zvítězil. Naši hráči hráli s přílišným respektem a pod své možnosti.

MFK OKD Karviná U15 – Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Helis, Toman, Pavel Dančík, Klimša (52. Orlický) – Hanzel, Vlček (60. Gizara), Blaho, Ryšavý (27. Legierski) – Owczarzy, Hampl

Odehráli jsme velice kvalitní utkání . S výborným soupeřem jsme dlouho drželi krok. Před jedinou brankou utkání jsme udělali chybu ve středu hřiště a rychlý útočník Olomouce ji zkušeně zužitkoval. Měli jsme také několik slibných příležitostí. Za zmínku stojí především šance , kterou měl Dominik Blaho 8 minut před koncem utkání, kdy se po přihrávce Gizary ocitnul na 11 metrech sám před brankářem hostí , ale bohužel míč vystřelil do náruče hostujícího gólmana.

MFK OKD Karviná U14 – SFC Opava 1:2 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná:19. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrnák – Šťastný, Šipula, Ciencala, Kloda – Iliadin, Wenglorz, Siekiera, Uher – Kurušta, Sivák

Opava přijela do Karviné jako favorit. Navíc byla posílená o pět hráčů A mužstva. Soupeř působil fotbalovějším dojmem, ale naše mužstvo vyčnívalo větší bojovností. Průběhu utkání by více slušela remíza.

MFK OKD Karviná U13 – Sigma Olomouc 0:4 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná:

1. poločas: Pastornický – Jadamik, Lejbl, Szkuta, Chmelař – Johanides, Molnári, Puškáč, Puchel – Chnúrik, Moskal

2. poločas: Pastornický – Jadamik, Lejbl, Szkuta, Chmelař – Dičík, Puškáč, Tomeček, Chnúrik – Puchel, Moskal

I přes snaživý výkon jsme s kvalitním soupeřem neuspěli.

MFK OKD Karviná U12 – SFC Opava 1:6 (0:2)

Branka MFK OKD Karviná: Řápek

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček (31. Andrle ) - Szelong, Molnári G., Lichtblau, Šiška - Dičík, Kolek, Lingr, Putyera - Řápek, Szkutek

Soupeř nás sice přehrával fotbalovostí, ale góly střílel po našich hrubých chybách.

Slavia Orlová – MFK OKD Karviná C starší 5:1 (2:0)

Branka MFK OKD Karviná: 60. Orlický

Sestava MFK OKD Karviná: Novák - Jastrzembski, Kantor, Bizon, Helvín - Hanzel, Gizara, Orlický, Frisch - Macko, Fukala

Při pohledu na sestavu našeho týmu by se opticky mohlo zdát, že Orlovou -první celek tabulky - jedeme přinejmenším hodně potrápit. Opak byl však pravdou. I přes důrazná upozornění hrát jednoduše, nekomplikovat si v obraně situaci, jsme hned ze začátku udělali hrubku v obraně a z následného rohového kopu neobsazený hráč soupeře ve vápně skóroval. Za dalších 10 minut se situace opakovala s tím, že tentokrát jsme si dali po rohu gól vlastní! Po přeskupení řad, Gizara šel do obrany, Bizoň se vysunul do středu a na hřiště přišel Koniuch místo Jastrzembského, se hra vyrovnala, tlačili jsme se do šancí, ale zbrklost hráčů, kdy jsme mohli jít do několika přečíslení nás brzdila. Bohužel ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, navíc jsme inkasovali ze sporných ofsajdových situací další 2 branky za sebou. Až po té jsme se brankově prosadili i my. Po Gizarově pěkném průniku a ráně do břevna poslal hlavou míč do branky Orlický… Hráči se ještě snažili korigovat výsledek, ale příliš otevřeli obranu a soupeř nás za to ještě jednou potrestal. Rozdíl ve skóre není dán, až tak převahou Orlové, jako spíš hrubkami v naší obraně. Za svůj výkon si zaslouží vyzdvihnout pouze Gizara, který ovšem působil jako opuštěný voják v poli.

Slavia Orlová – MFK OKD Karviná C mladší 1:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: Gašo

Sestava MFK OKD Karviná: Miarka - Hanák, Kyjonka, Kurz, Petyniak - Zeisberger, Svoboda, Kubačák, Iliadis - Kendzior, Bouřa

Střídali: Gašo, Ščuka, Kunz

Před dnešním utkáním (při pohledu na tabulku ), bychom bod z Orlové brali všemi deseti. Po skončení zápasu musím konstatovat, že jsme o dva body přišli. V prvním poločase byla naše hra trochu nesvá. Soupeř měl tři šance, které vyřešila obrana s brankářem Miarkou (v těchto chvílích nás Denis podržel). My jsme měli dvě gólovky po dobře zahraných rohových kopech. Ve druhém poločase se Martin Kurz z postu stopéra přesunul na místo středního záložníka a díky tomu jsme získali herní převahu. Ve 40 minutě se po přesném centru za obranu daostal k míči Josef Gašo a vedli jsme 0:1. Domácí vyrovnali ve 49 minutě po jediné chybě obrany v dnešním zápase. Kluky obdržený gól nezlomil a zbytek zápasu odehráli velmi dobře. Zlepšující se výkony všech hráčů potvrdil dnes svou hrou nejlepší z našich kluků Martin Kurz.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo