Generální partner
Světlý režim
8. srpen 2010

Jarní blamáž je zapomenuta

Karvinští druholigoví fotbalisté zvládli derby v Hlučíně a dali zapomenout na nepovedené jarní představení z hlučínského stadionu. V sobotu předvedli kompaktní, aktivní výkon.

FC Hlučín – MFK OKD Karviná 1:3 (0:2)

„Jeli jsme do Hlučína něco uhrát. Vlastnosti, které nás musí před každým utkáním provázet, jsou pokora a sebevědomí. To se vzájemně nevylučuje a touto cestou chceme pokračovat,“ nastínil trenér MFK Jiří Balcárek, co bude jeho fotbalisty provázet před mistrovskými duely nové sezony.

O osudu sobotního utkání se vlastně rozhodlo již v prvních sedmi minutách, kdy z prvních dvou střel na branku vytěžili Karvinští dva góly, oba po hrubkách domácí obrany. Oba úspěšní střelci – Mišinský a Milosavljev, si zopakovali trefy z úvodního utkání proti Mostu.

„Akci u prvního gólu individuálně výborně vyřešil Mišinský, to bylo to sebevědomí. Druhý gól padl po nacvičené standardce, které zkoušíme. Hodně nám pomohlo, že jsme navodili atmosféru domácího zápasu, v němž se rovněž pokoušíme na soupeře okamžitě nastoupit a rozhodnout. V Hlučíně nám to mimořádně vyšlo,“ pochvaloval si výkon Karviné její kouč. Za stavu 0:2 už se Hlučín těžkopádně dostával zpět do zápasu.

Karvinští působili uvolněným dojmem, hráli velmi aktivně a v rozehrávce přesně. Další gól mohl přidat Motyčka, ale gólman Berkovec proti jeho pokusu úspěšně zasáhl. Poločas se dohrál pod taktovkou Karviné, ale trenér Balcárek nebyl moc nadšen.

„I když jsme vedli o dvě branky, zbývající minuty už mě tolik neuspokojily. Měli jsme další příležitosti na to dát gól, ale nebyli jsme již tak důrazní. Gonda nedopravil do brány na čáře poskakující míč a před koncem šel Mišinský sám na bránu. Mohli jsme rozhodnout daleko dřív a mohlo se nám to nevyplatit,“ upozornil Balcárek.

Jeho slova došla naplnění brzy po přestávce. Do druhé půle vpadli domácí jako diví a brzy korigovali. Hošek křížnou ranou upravil na 1:2 a mohlo se zdát, že otěže zápasu převezmou Hlučínští.

Omyl. Ihned po vyprchání bezprostřední radosti z gólu převzal na ofsajdové hraně míč Motyčka a vrátil svým barvám dvougólový náskok – 1:3. „Pak už se Hlučín nezmohl na odpor, ovšem znovu podotýkám, že nedůraz při soubojích po druhém gólu se nám nevyplatil. Z toho je třeba si vzít ponaučení,“ zdvihl varovný prst Jiří Balcárek, mužstvo však pochválil za odvedený výkon.

Karviná skutečně hrála v pohodě, dlouho bezpečně držela míč a pokoušela se rychlou kombinací zaskočit vykolejené domácí. Ti se nezmohli na nic a minutky kvapem ubíhaly. „Třetí gól byl zlomový. Pak si to už Karviná pohlídala. Vyhrála zaslouženě, pro náš mladý tým je to nepříjemný políček,“ uznal kapitán Hlučína Petr Bogdaň.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo