Generální partner
Světlý režim
9. srpen 2010

Juniorka Karviné na startu

Mladíci z karvinského béčka stojí na prahu nové fotbalové sezony před výzvou pokusit se po dvou postupových letech o třetí úspěch v řadě.

Tentokrát není postup z I.A třídy prioritní záležitostí jako v předešlých dvou letech, kdy Karviná vyhrála I.B třídu a předtím i okresní přebor. „Samozřejmě, pokud se nám podaří vybojovat postup hned v prvním roce, budeme to brát jako velké plus. Ale máme na to delší dobu, nikdo na nás netlačí, což by mohlo klukům jedině prospět. Oni sami by rádi pokračovali ve vítězné šňůře a chtějí postoupit,“ podotkl trenér mladého mužstva Marek Bielan.

Jak správně upozornil, v juniorce jde o jediný zásadní úkol – seznámit mladé hráče, kteří právě opustili řady dorostu, s mužským fotbalem. Ten je silovější a tvrdší. „Co se týče kondiční stránky, dostávám hráče velice dobře připravené. Naše kategorie U19, ale částečně i U18, se může plnohodnotně měřit s týmy na úrovni kraje. Naší silnou devízou je rychlost a na ní budeme stavět. Silové stránce mužů se mladí kluci zatím nemohou rovnat, ale mohou ji eliminovat právě rychlostí. Pak už záleží na fotbalové kvalitě a ta by mohla být na naší straně,“ uvažuje před začátkem sezony Marek Bielan.

Podle něj by mužstvo nemuselo mít problém ani v divizi, ale nejprve je třeba se tam dostat. „Příznivou zprávou pro nás je, že oba velcí favorité této soutěže – Janovice i Dětmarovice, postoupili v minulé sezoně a mužstva v soutěži se tak vyrovnala. Hledat vyloženě někoho, kdo by měl soutěži vládnout, je těžké. Doufáme, že se budeme na špici pohybovat i my,“ věří v kvality karvinských mladíků jejich trenér.

Spoléhá přitom i na pomoc starších, zkušenějších borců z áčka. Tak jako tomu v případech ligových juniorek bývá. „Hráčů v prvním mužstvu je hodně, takže věříme, že nás budou doplňovat. Cílem vedení klubu pochopitelně je, aby se nám podařilo dostat mladé do vyšší soutěže co nejdříve. Získávání zkušeností s dospělým fotbalem na co nejvyšší úrovni je pro nás stěžejní,“ dodal Bielan.

Do týmu se mu v létě zařadilo pět bývalých dorostenců, včetně Koutného a Žebroka, kteří hodlají pokračovat ve studiu na vysoké škole v Olomouci. „Jsme s nimi domluveni, že trénovat budou s klukama v Olomouci a sezonu by měli dohrát za náš tým. Po sezoně se uvidí,“ objasnil Marek Bielan.

Problémem zůstává jedině post gólmana. Při zranění Kučery jsou v áčku Kafka s Hájkem, zato oba brankáři z loňské juniorky či dorostu - Stach s Kotrlou, v týmu nyní nejsou. „Oba kluci mají teď jiné priority a je škoda, že se zastavili na půli cesty své kariéry. Zřejmě vyhodnotili, že nemají šanci se v áčku prosadit, což by zkusit rozhodně měli,“ pokrčil rameny Bielan.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo