Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2010

Ján Štajer: Chceme být první, kdo vstřelí Vlašimi gól.

Sobotní utkání s Vlašimí se kvapem bliží. Proto jsme si pozvali k rozhovoru obránce MFK OKD Jána Štajera, a zeptali se ho na několik otázek.

Vraťme se ještě k utkání s Duklou. Ocitl jste se u penaltové situace, a gestikuloval jste směrem k rozhodčímu. O co se jednalo?

Hráč Dukly mě postrčil směrem k naší brankové čáře. Tím pádem jsme nemohli vystavit hosty ofsajdovému postavení. Kdyby do mě nestrčil, pískal by se ofsajd a nedošlo by k pokutovému kopu. Rozhodčí se však rozhodl, jak se rozhodl. Nedá se s tím nic dělat.

V sobotu odehrajete utkání ve Vlašimi, která se také drží v popředí tabulky. A stejně jako na jaře, i nyní budou mít fotbalisté Graffinu méně času na regeneraci, jelikož dohrávali v týdnu odložený zápas s Mostem. Berete to jako výhodu, že jste měli více odpočinku?

Může to být jak výhoda, tak i nevýhoda. Výhodu spatřuji v tom, že jsme měli více času na přípravu. Nevýhodou může být, že Vlašim v úterý porazila Most a bude nažhavená na další zápas.

Vlašim jako jediná doposud neinkasovala. Jaký recept by měl platit na jejich obranu?

Graffin má skvělou defenzívu. Na druhou stranu, jejich hráči nestřílí moc branek. Podíváme se na video z jejich zápasů a trenéři nám poradí, jak na ně vyzrát. Sice doposud neobdrželi ani jednu branku, ale my to budeme chtít změnit. Chceme být první, kdo Vlašimi vstřelí gól.

Náš sobotní soupeř je ještě silnější než na jaře. Kádr posílili například Kotyza, Nádeníček, Boháč či Strnad z Baníku Ostrava. S jakým výsledkem byste byli spokojeni?

Nechtěl bych dopředu mluvit o tom, že nám stačí remíza. Budeme chtít uhrát ve Vlašimi dobrý výsledek a tomu podřizujeme i přípravu.

Obrannou čtveřici tvoříte s Hoffmannem, Tchuřem a Mihálikem. Je obranná řada už ustálená?

Není ustálená. Může se totiž cokoliv přihodit. Někdo se například zraní, či přijdou karty. Navíc nás trenér pozoruje nejenom v zápasech, ale i na tréninku. Nikdo nemá jisté místo a musíme každý den o něho bojovat.

Na jaře jste nastupoval v záloze a povedlo se vám vstřelit i gól. Nyní zase hrajete v obraně. Která pozice vám více sedí?

V Nitře jsem hrával tři roky ligu jak na stoperu, tak i na levé straně zálohy. Lépe se však cítím na místě stopera.

Start do soutěže se Karviné vyvedl. Očekávali jste tak úspěšný úvod sezóny?

Poctivě trénujeme, a připravujeme se zápas od zápasu. Hned po výhře nad Mostem, jsme se začali soustředit na duel v Hlučíně. Do každého utkání jdeme s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Proto mě náš start nepřekvapil.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo