Generální partner
Světlý režim
6. září 2010

Osmnáctka překvapivě prohrála

Hráči osmnáctky nenavázali na skvělý start do soutěže a nečekaně prohráli v Ostravě 1:0. Ztrátou bodů se dá hodnotit i utkání naší devatenáctky, která remizovala ve Znojmě 2:2.

1.SC Znojmo - MFK OKD Karviná U19 2:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 24. Timp, 76. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Maryniok, Mleziva, Stanowski, Ševčík - Graňák, Karpjak, Gorniok, Timp - Bilas (60. Marek), Legierski (14. Skoč)

Do utkání jsme vstoupili dobře. Po úvodní vyrovnané desetiminutovce jsme získali herní převahu a dokázali se dostávat i do šancí. Bohužel jsme v 1. poločase proměnili pouze jedinou. Také druhý poločas jsme začali dvěma velkými šancemi, ale Bílas neproměnil dorážku z pěti metrů a soupeř prakticky z protiútoku vyrovnal. Na naše kopačky se opět vkradla nervozita a po chybě Mlezivy domácí skóre otočili. Nám se podařilo vyrovnat brankou Legierského a od tohoto stavu se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. K výhře měli blíže domácí, kteří v závěru zápasu neproměnili pokutový kop.

.

Ostrava - Jih - MFK OKD Karviná U18 1:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Bartoň, Dančík, Šiška, Kupczak - Seget, Galocz, Nowak, Paduch - Hankus (46. Owczarzy), Egri

Zápas jsme si prohráli ve druhém poločase, kdy Egri ve vyložené šanci minul a hned z protiútoku jsme po chybě středních obránců inkasovali. Byl to z naší strany špatný zápas, bez nasazení. Veškeré herní činnosti našeho mužstva byli nedostačující.

.

1. SC Znojmo - MFK OKD Karviná U17 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 16. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Káňa, Cienciala, Dančík, Toman - Hanzel (40. Malatinský), Blaho, Roman, Gizara (64. Helis) - Ryšavý, Kurušta (40. Hruška)

Po celou dobu utkání jsme si vytvořili stálou převahu, ale proti zhuštěné obraně soupeře jsme se nedokázali prosadit. Výjimkou byla 16. minuta, kdy po dobře zahraném rohu a hlavičce Romana usměrnil míč do sítě Kurušta. Podali jsme průměrný výkon, v útočné fázi nám scházela odvaha a málo jsme se prosazovali v osobních soubojích jeden na jednoho.

.

Ostrava - Jih - MFK OKD Karviná U16 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 54. Gabrysiak

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Frisch, Kloda, Šipula (20. Kolek), Onderka - Wenglorz, Derík, Siekiera, Šlampiak (41. Vala) - Uher, Gabrysiak (60. Sivák)

Celý zápas jsme byli jasně lepším týmem. V 1. poločase byli naše útoky neškodné, končily většinou před pokutovým územím soupeře. Když už jsme vystřelili, tak jsme netrefili branku. V 17. minutě zazmatkoval dvakrát před pokutovým územím Onderka, zahrál rukou, z čehož soupeř vytěžil standardní situaci. Zdálo se, že máme vše pod kontrolou, ale v momentě střely soupeře se "rozutekla" naše zeď. Brankář Pecha už nestačil reagovat a prohrávali jsme 1:0. Chlapci dřeli, ale fotbal začali hrát až ve 2. poločase. I přesto, že jsme si vytvořili místy až drtivou převahu, skórovali jsme pouze v 54. minutě Gabrysiakem, který s přehledem proměnil centr Deríka. V hektickém závěru ještě Derík nastřelil břevno a neproměnili jsme dvě vyložené šance. I když jsme tentokrát nebyli bodově stoprocentní, chlapcům děkuji za to, že nesložili zbraně a ukázali, že umí hrát pěkný fotbal. Výborný výkon předvedli Frisch s Klodou.

.

MFK OKD Karviná U15 - FC Tescoma Zlín 1:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 13. Puchel

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Jadamík, Moskál, Molnári, Tomeček (30. Hubáček) - Chnúrik, Puchel

Další utkání, kdy byl soupeř fotbalovější. Ale kluci svou bojovností vydřeli bod. Utkání jsme začali špatně, jelikož jsme hned v 1. minutě inkasovali, když po centru z trestného kopu zůstal volný hráč a hlavou skóroval. Následný tlak Zlína jsme ubránili a ve 13. minutě po krásné přihrávce Szkuty unikl Puchel, jenž svou šanci s přehledem proměnil. Hosté měli i nadále většinu času míč na svých kopačkách, ale do vyložených příležitostí se nedostávali. Jelikož jsme ani my nedotáhli rychlé protiútoky do úspěšného konce, skončilo utkání dělbou bodů.

.

MFK OKD Karviná U14 - Nový Jičín 0:0

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (36. Sliva) - Čermák, Stallmach, Matějek, Lichtblau - Malyjurek (60. Szkutek), Mikulec (55. Molnári), Ženíšek, Kolek (36. Hilbert) - Putyera, Řapek (50. Červený)

V utkání hraném na umělé trávě byl Nový Jičín mírným papírovým favoritem. Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Hned v 10. minutě se řítil sám na brankáře hostí Malyjurek, ale jeho dloubák skončil těsně vedle tyče. Nový Jičín zahrozil ve 25. minutě povedenou střelou, kterou náš brankář Chmiel vytěsnil mimo bránu. V dalším průběhu utkání se převážně hrálo mezi šestnáctkami. Remíza byla vzhledem k průběhu utkání spravedlivá pro obě družstva.

.

MFK OKD Karviná U13 – Tescoma Zlín 0:2 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Michailidis (30. Všetička), Zeisberger (45. Poštulka), Štěrba, Berešík - Kondziolka, Chloň (45. Hujo), Lingr, Ligocký (40. Cieslawski) - Dostál, Egri (55. Špaček)

Další mistrovské utkání se Zlínem nebylo pro nás snadné. Úvod prvního poločasu nám vyšel a během deseti minut jsme si vypracovali dvě brankové příležitosti. Pak měl soupeř dobrých deset minut drtivou převahu, během které zahrával šest rohových kopů a nastřelil dvě tyče. Po tomto neúspěšném úseku hry jsme se opět dostali do hry a do konce poločasu si vytvořili územní převahu. Od úvodu druhého poločasu byli Zlínští aktivnější a využívali svých fyzických předností. Po chybách v defenzivě jsme inkasovali dvě branky. Kluci zaslouží pochvalu za výkon v prvním poločase.

.

MFK OKD Karviná U12 - Nový Jičín 1:4 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 30.Macko

Sestava MFK OKD Karviná: Kožusznik - Cieslawski, Király, Motyčka (10. Szafarczyk), Sembol (30. Szotkowski) - Hejda, Piecha, Toman (10. Šturm), Feik - Swaczyna, Macko

.

Horní Suchá - MFK OKD Karviná C starší 2:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 28. Gašo, 59. Franek

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Kunz (30. Petyniak), Franek, Hanák, Kubačák - Bouřa (25. Sicha), Dičík, Kendzior (36. Michalička), Svoboda - Barčák, Gašo

První mistrovské utkání, které nám ukázalo, jak na tom jsme. Domácí dvakrát vedli a nám se podařilo jen vyrovnat. Výkon hráčů byl slabý a věřím, že si z tohoto zápasu vezmou ponaučení a už se budou jen zlepšovat.

.

Starší přípravky:

MFK OKD Karviná A - ČSAD Havířov 13:0

Branky MFK OKD Karviná: Seriš 3, Soušek 3, Ponča 2, Bielan, Ostaš, Novoryta, Pyszko, Mrozek

.

Inter Petrovice - MFK OKD Karviná B 2:3

Branky MFK OKD Karviná: Buzek, Mendlík, Vondrák

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo