Generální partner
Světlý režim
29. září 2010

Tomáš Jursa: Znojmo jsme posadili koně

Zápas se Znojmem našim fotbalistům vůbec nevyšel. Proč se nám nedařilo, na to jsme se zeptali obránce MFK OKD Karviná Tomáše Jursy.

S Libercem jsme předvedli kvalitní hru dozadu. Se Znojmem tomu bylo opačně. Proč míváme takové herní i výsledkové výkyvy?

Se Znojmem jsme dostali tři zbytečné góly po standartních situacích. Ze hry nás Znojemští nepřekonali.

Nepodepsala se na zápase se Znojmem únava z pohárového střetnutí?

Ani ne. Navíc jsme měli zápas dobře rozehraný. Nemělo by se nám stávat, abychom za stavu 2:0 dostali soupeře znova do hry. Svými chybami jsme je posadili na koně.

Sám jste se „nachomýtl“ při třetí brance. Jak se může stát, aby byli v poslední minutě v našem pokutovém území dva útočící hráči na jednoho obránce?

Bylo to špatnou domluvou. Najednou byl přede mnou a za mnou volný hráč. Takže ten gól beru na sebe. A je úplně jedno, že se jednalo o náhodnou branku, kdy Mička trefil míč zátylkem a ten šťastně zapadl do naší brány.

V sobotu zajíždíme do Sokolova. Tomu se také nedaří a je o bod za námi. Co bude nutné zlepšit, abychom s nimi uspěli?

Musíme se zaměřit na bránění standartních situací. Právě standartky nám dělají největší potíže. Jediné, co nás může před sobotním zápasem těšit, že Sokolov taky nemá bůhvíjakou formu. Takže je to hratelný soupeř.

Sokolov ze čtyř domácích zápasů pouze jednou vyhrál. Ve zbývajících utkáních odešel poražen. Mohla by to být naše psychologická výhoda, že se Sokolovu nedaří v domácím prostředí?

Na to bych se nespoléhal. Nedávno vyměnili trenéra a tím dostalo mužstvo nový impuls.

Náš sobotní soupeř změnil před časem trenéra, kdy na místo hlavního kouče nastoupil Radek Látal. Za jeho působení v Opavě, jsme SFC nedokázali porazit. Je to stylem hry, který Radek Látal praktikuje a který nám nesedí?

Určitě. Radek Látal vyznává agresivní styl hry, kdy nutí své hráče soustavě presovat. Na této taktice spočívá jeho úspěch.

Do konce první poloviny soutěže zbývá šest kol. Kolik bodů bude zapotřebí, abyste byli spokojení s podzimní částí?

Musíme vyhrát všechny domácí zápasy a z venku přivézt nějaké body. Takže spokojenost může být, když uhrajeme 12 a více bodů.

V samotném závěru podzimu odehrajeme dvojzápas se Zbrojovkou Brno. Už jste se o tomto utkání bavili se spoluhráči v kabině?

Vůbec ne. Nepřemýšlíme o tom, co bude za měsíc. Na pohár se budeme soustředit, až na něho přijde řada. Teď jsou před námi těžké druholigové zápasy.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo