Generální partner
Světlý režim
4. říjen 2010

Devatenáctka zabrala a odnesl to Třinec

Devatenáctka konečně zabrala a po výhře nad Třincem v poměru 1:4 se přiblížila na dohled týmům, které se pohybují ve středu tabulky. Přinášíme Vám výsledkový přehled odehraných zápasů dorostu a mládeže.

FK Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U19 1:4 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 65. a 75. Legierski, 4. Timp, 78. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Maryniok, Stanowski, Karpjak, Ševčík (45. Marek) - Egri (84. Maljar), Graňák, Mleziva, Timp - Ochodek (76. Kurušta), Legierski (81. Bilas)

V tomto utkání jsme se konečně prosadili střelecky a soupeře trestali po pěkných brankových situacích. První poločas byl vyrovnaný, ale za zmínku stojí břevno Ochodka po výborném centru Timpa. V druhém poločase jsme převzali otěže hry a soupeře přehrávali i v poli. Vytvořené šance jsme dokázali proměňovat. Základem bylo maximální nasazení a kvalita provedení.

.

TJ SK Kravaře - MFK OKD Karviná U18 0:4 (0:4)

Branky MFK OKD Karviná: 15. Kupczak, 17. Maljar Tomáš, 26. Galocz, 39. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Ochodek (46. Třaskalík), Šiška, Dančík - Kupczak, Bartoň (46. Paduch), Galocz, Maljar, Egri - Nowak (49. Hankus), Skoč (46. Owczarzy)

Jednoznačný zápas. Po celou dobu jsme byli fotbalovější. Během první půle jsme si vytvořili několik šancí, z nichž jsme čtyři proměnili. Ve druhé půli jsme měli opět řadu brankových příležitostí, ale gól již nepadl.

.

FK Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U17 0:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 22. Palatinský, 53. Roman, 80. Dančík

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Káňa, Cienciala, Dančík, Helis (40. Helvín), Hanzel, Blaho, Roman, Malatinský (40. Gizara) - Kurušta, Ryšavý

V tomto utkání jsme zaslouženě zvítězili. Po celou dobu jsme měli herní převahu, vyslali jsme na branku soupeře 20 střel a zahrávali 11 rohů. V první půli byla naše hra místy neurovnaná, kazili jsme jednoduché přihrávky a nedostali jsme se do souvislého tlaku. Ve 22. minutě si soupeř srazil centr Malatinského do vlastní branky a vedli jsme 0:1. Velké příležitosti neproměnili ještě Hanzel a Ryšavý. Ve druhé půli jsme hru zpřesnili, častěji jsme měnili rytmus a předvedli několik pěkných akcí. V 53. minutě se prosadil hlavou Roman a zvýšil na 0:2. A v 80. minutě Dančík po centru Ryšavého upravil skóre na 0:3. Další šance neproměnili dvakrát Ryšavý, Kurušta, Blaho a Gizara. Ze střední vzdálenosti dvakrát nebezpečně střílel Roman. Za stavu 0:0 mužstvo podržel výborným zákrokem Dočekal.

.

Kravaře - MFK OKD Karviná U16 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Vala, 28. Uher, 52. Frisch, 78. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Mato - Frisch, Kloda, Onderka, Berešík - Siekiera, Šlampiak (65. Kolek), Wenglorz (30. Sivák), Vala (65. Jastrzembski) - Uher, Gabrysiak

Zápas se nám konečně vydařil ve všech směrech. Určitě to bylo způsobeno i tím, že chlapci byli přinuceni soupeřem pracovat od počátku na 100%. Domácí družstvo mělo výškovou převahu a do té chvíle, než začalo "odcházet" fyzicky, nám bylo více než vyrovnaným soupeřem. Naši hráči hráli disciplinovaně a velice aktivně, což soupeři dělalo velké potíže. Z našeho mužstva bych chtěl vyzdvihnout především výkon Valy a Uhra.Výborně nám pracovala defenzíva, ale i přesto musel dvakrát náš brankář Mato řešit brankovou příležitost a v obou případech byl úspěšný, čímž se prodloužila jeho neprůstřelnost. Všem děkuji za ukázkový kolektivní výkon.

.

MFK OKD Karviná U15 - RSM Hodonín-Šardice 1:0 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 65. Puchel

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta – Jadamík (60. Chmelař), Moskál, Kamiňski (35. Molnári), Hubáček (20. Puškáč) - Chnúrik (55. Reis), Puchel

Utkání bylo festivalem zahozených šancí. Bylo až neskutečné, co naši hráči dokázali neproměnit. Nakonec vítězný gól vstřelil až 5. minut před koncem Puchel po rohovém kopu a odraženém míči. V zápase jsme byli lepší, ale díky neproměněným šancím bylo utkání dramatické až do konce.

.

MFK OKD Karviná U14 - Hlučín B 3:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Mikulec, 34. Kolek, 54. Čermák

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (70. Sliva) - Čermák, Stallmach, Matějek, Lichtblau (39. Gasior) – Malyjurek (60. Budina), Mikulec (60. Červený), Ženíšek, Kolek - Putyera, Řapek

S Hlučínem jsme odehráli velice těžké utkání, které bylo hrané na umělé trávě. V 11. min. se soupeř dostal do vedení 1:0. Ve 20. minutě se nám podařilo vyrovnat Mikulcem, kterému přihrával Řapek. O osm minut později nám soupeř znovu utekl o jeden gól. Kluci nepřestali hrát svoji hru a odměnou jim bylo vyrovnání ve 34. minutě Kolkem, kterému opět přihrával agilní Řapek. O osudu utkání rozhodla 54. minuta, kdy zahrával standartní situaci z 25 metrů Čermák a jeho povedená střela skončila v síti - 3:2. Mužstvo ukázalo vnitřní sílu, kdy i za nepříznivého stavu nesložilo zbraně a šlo si za vítězstvím.

.

MFK OKD Karviná U14 - Slavia Opava 5:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 15. a 30. Řapek, 23. Mikulec, 60. Karkoschka, 64. Putyera

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (50. Sliva) - Ženíšek, Stallmach, Matějek (45. Červený), Szkutek (36. Budina) - Hilbert (36. Gasior), Mikulec (36. Molnári), Kolek, Putyera, Malyjurek (36. Karkoschka), Řapek

Hned od začátku jsme soupeře přehrávali aktivní hrou. V 15. minutě vystřelil Mikulec z 16 - ti metrů, ale brankář hostů míč neudržel. Dobíhající Řapek pohodlně doklepl do prázdné brány - 1:0. Ve 23. minutě se postavil ke standartní situaci Mikulec a krásnou střelou pod břevno zvyšoval na 2:0. Neuběhlo ani pět minut a situace se opakovala. K míči se tentokrát postavil Řapek a bylo to 3:0. O přestávce jsme provedli čtyři změny v sestavě a hra se vyrovnala. V 60. minutě ukázal svou rychlost Karkoschka, který individuální akcí zvyšoval na 4:0. V 64. minutě korunoval svůj dobrý výkon Putyera, pěkně si narazil na velkém vápně s Molnárim a přesnou střelou k tyči upravil na konečných 5:0.

.

St. Město u F-M - MFK OKD Karviná C starší 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 11. Barčák

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica (60. Kunz) - Petyniak, Iliadis (55. Kyjonka), Zeisberger, Hanák (36. Kendzior) - Johanidis, Puškáč, Chmelař, Tomeček - Barčák, Gašo

Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase byla naše hra bez chyby. Ve druhém poločase zavládl zmatek a aktivitu převzali domácí. Za udržení jednogólového vítězství musím poděkovat oběma gólmanům Denisovi Kubicovi a Vítkovi Kunzovi.

.

MFK OKD Karviná U13 – Šardice 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba (30. Ciupa) – Berešík (30. Poštulka), Cieslawski (20. Michailidis), Štěrba, Popek - Kondziolka, Langr (40. Všetička), Chloň (30. Hujo), Ligocký - Dostál, Egri (50. Špaček)

I v tomto utkání jsme pokračovali v trápení se prosadit kombinačně. Nemůžu upřít snahu všech hráčů o lepší výkon, ale musíme nadále pracovat na lepší kombinaci mezi obranou, zálohou a útokem, aby nedocházelo jenom k nakopávání míče.

.

MFK OKD Karviná U12 - FC Hlučín B 3:5 (1:3)

Branky MFK OKD Karviná: 16. a 50. Macko, 40. Kvapil

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták - Király, Cieslawski, Piecha (20. Motyčka), Szotkowski - Hejda (20. Hruška), Feik, Szafarczyk (35. Sembol), Macko - Swaczyna (10. Kočíšek), Kvapil

Toto utkání jsme začali nesoustředěně, což dokazuje skóre po pěti minutách, kdy jsme prohrávali 0:3. Tyto branky jsme obdrželi po hrubých chybách obránců a nedůrazu při standartních situacích soupeře. Přesto jsme měli stále dost času na odvrácení debaklu. Po zbytek utkání jsme měli převahu a výsledkem bylo snížení na 3:4. I přes mnoho příležitostí se nám nepodařilo vyrovnat a v závěru jsme inkasovali při hře vabank. Kdo utkání sledoval a fotbalu rozumí, musí souhlasit, že jsme viděli kvalitní utkání, kdy oba týmy hrály kombinační fotbal, systémem postupného útoku, což se málokdy v utkání mladších žáků vidí.

.

MFK OKD Karviná U12 - Slavia Opava 2:3 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Macko, 43. Feik

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták (2. Kula) - Király, Cieslawski, Sembol (20. Motyčka), Szotkowski (20. Janík) - Hejda, Feik, Piecha (20. Vrba), Macko - Swaczyna, Kvapil

Příčinou porážky bylo mnoho neproměněných stoprocentních příležitostí. Klukům nelze vyčíst, že by nebojovali, nebo neplnili pokyny, ale dnes mě mrzí to, že místo abychom soupeře poslali domů s debaklem, tak jsme jim darovali body.

.

St. Město u F-M - MFK OKD Karviná „C" mladší 5:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza - Gatnar, Dubravná, Jung, Dziadzio (50. Hawran) - Szafarczyk, Lotter (50. Zezulka), Tancoš, Skalka (50. Malysz) - Šturm (40. Kočíšek), Egermajer (30. Hruška)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo