Generální partner
Světlý režim
1. listopad 2010

Osmnáctka se vyšvihla na první místo

Výhra 2:0 nad Orlovou vynesla naši osmnáctku na první místo Krajského přeboru. Naopak se nedařilo devatenáctce, která nešťastně prohrála v Třebíči 3:2. Přinášíme Vám výsledkový servis dorosteneckých a žákovských družstev.

FK Třebíč - MFK OKD Karviná U19 3:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 38. Timp, 88. Mleziva

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Stanowski, Karpjak, Maryniok, Kupczak - Egri (75. Marek), Kristan (46. Legierski), Mleziva, Graňák - Timp, Ochodek (55. Seget)

Tohle utkání ovlivnily z naší strany především individuální chyby. Postrádali jsme také nasazení a větší hlad po vítězství. Soupeř nám po celé utkání ohrožoval branku především z rychlých protiútoků a standardních situací. První gól jsme dostali v 8. minutě po rychlé akci Třebíče, na kterou laxně zareagoval Kupczak a nechal se předskočit protivníkem na zadní tyči, který dokázal umístit ostrý centr do naší branky. My jsme vyrovnali o půl hodiny později z velmi pohledné akce Timpem. V druhé půli to vypadalo na remízový stav, jelikož ani jedno družstvo nedokázalo soupeře ohrozit kloudnější akcí. Ale v 62. minutě brankář Švrčina se stoperem Stanowskim díky špatnému vyběhnutí a slabému důrazu věnovali soupeři gól. A aby toho nebylo málo, tak v 71. minutě při rohovém kopu vypadl našemu brankáři míč z rukou a věnoval tak domácím další dárek ve formě gólu. Poté se na obou stranách červenalo po faulech. V posledních 10 - ti minutách jsme dokázali třebíčské zatlačit před jejich pokutové území, a výsledkem byl gól Mlezivy v 88. minutě. Závěrečný tlak přinesl ještě několik šancí, ale to bylo vše. Domácí ubránili jednogólové vedení.

.

FK Slavia Orlová - MFK OKD Karviná U18 0:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 13. Nowak, 85. Skoč

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Kaša (70. Třaskalík), Šiška, Dančík, Bizoň - Bartoň, Maljar, Galocz, Paduch (50. Owczarzy) - Nowak, Hankus (60. Skoč)

.

FK Třebíč - MFK OKD Karviná U17 0:3 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 25. Ryšavý, 31. Blaho, 75. Gizara

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Káňa (40. Helvín), Cienciala, Roman, Helis (62. Berešík) - Hanzel (40. Malatinský), Blaho, Dančík, Gizara - Kurušta, Ryšavý

Od úvodních minut jsme měli utkání ve své moci, soupeře jsme jasně přehrávali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Po pěti zahozených "tutovkách" se nám ve 25. minutě konečně podařilo vstřelit branku Ryšavým. Ve 31. minutě zvyšoval na 0:2 Blaho a skóre uzavřel v 75. minutě Gizara. Soupeře jsme nepustili do jediné příležitosti. Vítězství ale nelze přeceňovat, je z kategorie povinných, neboť protivník byl výkonnostně slabší.

.

FK Slavia Orlová - MFK OKD Karviná U16 1:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 18. Uher

Sestava MFK OKD Karviná: Mato - Frisch, Kloda, Onderka (58. Sivák), Šipula - Wenglorz, Šlampiak, Siekiera (60. Derík), Vala – Gabrysiak (41. Kolek), Uher

Utkání s houževnatým soupeřem rozhodla naše nesoustředěnost v defenzivní činnosti a především opět velice slabá produktivita. Naši hráči zahazovali jednu brankovou příležitost za druhou. Velmi dobrý výkon podala trojice Wenglorz, Šlampiak, Vala.

.

MFK OKD Karviná U15 - SFC Opava 1:0 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 60. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Molnári, Moskál, Kamiňski, Jadamík (25. Chmelař) - Reis (20. Chnúrik), Puchel

V posledním utkání podzimu jsme sice zvítězili, ale bylo to vydřené vítězství bez herní kvality. Spousta nepřesných přihrávek kazila útočnou snahu našeho mužstva o vstřelení branky. Rozhodla tak až individuální akce Chnúrika, který se prosadil proti obráncům soupeře a vstřelil v 60. minutě jediný gól utkání.

.

MFK OKD Karviná U14 - Třinec B 1:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 56. Karkoschka

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva - Čermák, Stallmach, Matějek (36. Szkutek), Kolek - Ženíšek, Hilbert (60. Molnári), Mikulec (36. Karkoschka), Malyjurek - Řapek, Putyera (55. Červený)

Do posledního zápasu podzimu jsme šli s jasným cílem: naplno bodovat. Utkání se odehrálo ve slušném tempu. Chtěli jsme hrát kombinačně, ale v 1. poločase se nám to příliš nedařilo. Po změně stran došlo ke zlepšení. Paradoxně ve 44. minutě se dostali do vedení hosté, kteří využili naší chybu v obraně. Od té chvíle jsme Třinecké dostávali pod tlak. Přicházeli i vyložené šance, ale bohužel se nám je nedařilo vyjádřit gólově. Až v 56. minutě našel Řapek naběhnutého Karkoschku, který srovnal na konečných 1:1. Tímto výsledkem jsme zakončili podzimní část sezóny na pěkném 3. místě.

.

MFK OKD Karviná C starší - Inter Petrovice 0:4 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Kunz - Petyniak (36. Sicha), Michalička, Hanák, Kubačák - Iliadis, Dičík, Zeisberger, Kendzior - Barčák, Kielkowski

V utkání jsme zaostávali ve všech herních činnostech. Klukům chyběla bojovnost a chuť hrát pěkný fotbal. Jinak ale musím kluky za podzimní část sezóny pochválit.

.

MFK OKD Karviná U13 – Opava 1:5 (0:4)

Branka MFK OKD Karviná: 42. Štěrba

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba (30. Ciupa) – Michailidis (45. Banot), Štěrba, Zeisberger, Popek - Kondziolka (45. Špaček), Chloň (45. Cieslawski), Lingr, Poštulka (30. Všetička) - Dostál, Berešík

Poslední utkání podzimní části se nám vůbec nevyvedlo. Chtěli jsme navázat na poslední výkony, ale soupeř měl v úvodu štěstí a hladce šel do vedení. Druhý poločas byl z naší strany kvalitnější, ale nebylo v naších silách výsledek lépe zkorigovat.

.

MFK OKD Karviná U12 - Třinec B 1:4 (1:2)

Branka MFK OKD Karviná: 22. Feik

Sestava MFK OKD Karviná: Kula - Cieslawski, Piecha, Toman, Szotkowski (18. Sembol), - Hejda, Kvapil (15. Feik), Király (40. Szafarczyk), Macko - Swaczyna, Hruška (25. Šturm)

.

MFK OKD Karviná C mladší - Inter Petrovice 2:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza - Egermajer, Gatnar, Dubravná, Dziadzio – Jung (35. Kočíšek), Szafarczyk, Vrba (15. Hrubý), Kandaras (30. Remiš) – Tancoš (40. Zezulka), Janík (45. Korzeniowski)

90% zápasu bylo v naší režii, ale nedokázali jsme vstřelit větší počet gólů. V koncovce jsme se trápili, což dokazuje fakt, že oba naši útočníci mohli vstřelit po pěti brankách.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo