Generální partner
Světlý režim
4. listopad 2010

Marek Poštulka: O postupu s Brnem ještě není rozhodnuto

Bývalý reprezentant ČR Marek Poštulka posílil realizační tým, a stal se asistentem trenéra. A protože se v této roli ocitl již za éry Leoše Kalvody, takže může srovnávat.

Na postu asistenta trenéra jste působil v době, kdy mužstvo vedl Leoš Kalvoda. Nyní spolupracujete s Karlem Kulou. Je znatelný výkonnostní posun mužstva za tři roky fungování na profesionální scéně?

První rok v profesionální soutěži jsme se potýkali s nováčkovskými problémy. Všechno jsme se učili za pochodu. Velký kus práce tady odvedl Leoš Kalvoda. Teď už zde funguje vše, jak má. Jsme zabezpečeným klubem s perfektním zázemím. Akorát nám chybí nový stadion, ale to je jen otázkou času.

Jak funguje spolupráce s Karlem Kulou?

Pracuji jako klasický asistent. Pomáhám mu ve všem, co potřebuje. Podílím se na rozvičkách, probíráme přípravu, sedíme společně nad sestavou.

Po převzetí mužstva jste uhráli pět bodů. Přesto jich mohlo být více…

Zcela určitě. Stále hoříme v koncovce. Pouze jeden půlrok se nám dařilo a skončili jsme v průběžném hodnocení na druhém místě. A kdybychom proměňovali aspoň 50% příležitostí, které si vytvoříme, tak bychom se pohybovali úplně na jiných příčkách tabulky.

Daří se vám v národním poháru, kde máte slušně rozehranou partii se Zbrojovkou Brno. Co by se muselo nepředvídatelného stát, abychom byli vyřazeni?

Je velká škoda, že jsme nepřidali třetí gól. Naše šance na postup by výrazně vzrostly. Teď je to stále otevřené. Zdaleka není o postupu rozhodnuto.

Za necelý týden začíná zimní příprava. Co vás během ní čeká?

Ostrý start zimní přípravy začne v lednu. Na podzim odehrajeme ještě dvě nebo tři přípravné střetnutí. Koncem listopadu se hráči rozjedou domů a vrátí se až po novém roce. Ale to neznamená, že nebudou nic dělat. Každý dostane tréninkový plán a sporttester, a bude trénovat individuálně.

Jistě jste se bavili o případných posilách. Mohl byste specifikovat, na jakých postech dojde k posílení?

Ještě není jisté, kdo tady zůstane. Ale určitě budeme potřebovat posílit útočnou řadu. Zatím je vše v jednání, takže uvidíme.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo