Generální partner
Světlý režim
29. leden 2011

Svatopluk Schäfer slaví životní jubileum

Asistent trenéra Svatopluk Schäfer se dnes dožívá šedesáti let.

Svatopluk Schäfer přišel do Karviné počátkem srpna 2009, kdy se ujal funkce asistenta trenéra u A – mužstva. Hlavní náplní jeho práce je trénování gólmanů mužů a dorostu.

Ve své hráčské kariéře prošel týmy Tatry Kopřivnice, Baníku Ostrava, Dukly Tábor a Frýdku – Místku.

Trenéřinu si poprvé vyzkoušel ve Frýdku – Místku, a poté společně s Josefem Masopustem vedl olympijský výběr Indonésie. Na další angažmá si musel počkat až do roku 2003, kdy se mu ozvala Opava. Ze Slezského FC zamířil na Bazaly, kde se s Karlem Večeřou a Karlem Kulou radoval ze zisku třetího místa. Z ostravského Baníku vedly jeho kroky do MFK OKD Karviná.

Pro český fotbal vychoval „Sváťa“ spoustu gólmanů. Jeho rukama prošli například Martin Raška, Petr Vašek, Radek Petr, Patrik Krabec, Marek Čech, Jirka Bobok, Michal Daněk či Antonín Buček.

Jménem celého klubu se připojujeme ke gratulantům a přejeme Svatoplukovi Schäferovi pevné zdraví, hodně pracovních úspěchů, štěstí a pohody. Gratulujeme!

Rozhovory Rozhovory
po 9.9. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Jiří Fleišman

S kým jiným pořídit rozhovor před slezským derby s Baníkem než s Jiřím Fleišmanem, který karvinského soka zná ze svého dlouhého působení velice dobře? Obránce MFK se na utkání těší a poprvé proti Baníku bude moci nastoupit…

st 21.8. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - David Planka

David Planka je jednou z nových tváří v karvinském dresu. Mládežnický reprezentant a střední záložník dorazil v létě z pražské Slavie. Do Karviné chtěl kvůli trenérovi Hyskému, kterého znal z Vlašimi, i z rodinných důvodů…

čt 18.7. | redakce

Nový kapitán Jaroslav Svozil: Je příjemné, když vám spoluhráči věří!

Kabina si určila kapitána - stal se jím stoper Jaroslav Svozil. Jeho zástupci budou spoluhráči z obrany Jiří Fleišman a Douglas Bergqvist. Před startem sezóny hovořil právě nový kapitán MFK...

po 1.7. | redakce

Rajmund Mikuš: EURO vyhraje Španělsko

Slovenský (spíš) záložník rozhodl sobotní duel ve Stonavě proti GKS Tychy. Po utkání mluvil o prvním týdnu přípravy, novém trenérském týmu, dovolené i evropském šampionátu.

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo