Generální partner
Světlý režim
22. únor 2011

Zimní příprava se chýlí ke konci

Již jen 11 dní zbývá do zahájení druhé fotbalové ligy. Proto jsme si pozvali trenéra MFK OKD Karla Kulu, abychom se ohlédli za zimní přípravou.

Přípravné období se pomalu chýlí ke svému konci. Na jeho počátku se kouč Karviné Karel Kula vyjádřil, že by chtěl týmu vtisknout nový herní systém. „Stále platí to, co jsem již avizoval. Chceme se prezentovat podobným stylem hry jako Viktorka Plzeň. Tomu byla podřízena celá příprava. V ní jsme se zaměřovali na rychlou práci s míčem, a rychlý přechod do útoku i do obrany. Tento způsob hry jsme se snažili praktikovat v přípravných zápasech. Na vypilování všech detailů je však zimní období krátké, jedná se o dlouhodobější práci. Přestože tento systém hry neovládáme dokonale, chceme ho přenést do jarní části ligy. Myslím si, že i hráči vycítili, že jsme se tímto stylem posunuli o další krok vpřed,“ říká trenér MFK Karel Kula.

Dá se tedy očekávat, že nový způsob hry bude naší hlavní zbraní? „To si nemyslím. Ještě nemáme tento systém zažitý. Herní projev by však měl být ofenzívnější, než na co byli fanoušci zvyklí. Rádi bychom navázali na výkony z konce podzimu, ve kterých jsme hráli nadoraz, jako například domácí zápas Ondrášovky cupu proti Brnu, či duel s Jihlavou. Také musíme zkvalitnit koncovku, jelikož jsme spoustu šancí zahazovali. Střelecká potence by měla být mnohem větší než na podzim. Do týmu přišli Radzinevičius, Presl a Vrána, kteří výrazně zvýší konkurenci na postu útočníka. V útočné fázi tak budeme mít mnohem větší kvalitu, než tomu bylo v podzimní části,“ pochvaluje si kouč Karviné.

A výsledky přípravných duelů mu dávají za pravdu. „Co se týče vstřelených branek, je naše bilance povzbudivá. Vysoké výhry nad Novým Jičínem a juniorkou Baníku Ostrava hovoří za vše. Dokázali jsme se střelecky prosadit i proti takovým týmům jako jsou Baník Ostrava, Žilina, Gliwice či Ružomberok,“ je spokojený se střeleckou potencí svého mužstva Karel Kula.

Během přípravy se naši hráči ani jednou nedostali na klasickou trávu. Nebude tedy problém přejít z umělky na travnaté hřiště? „Samozřejmě, že rozdíl mezi umělou a přírodní trávou je velký. Ale my se nemůžeme vymlouvat nato, že jsme trénovali jenom na umělém povrchu. Stejné podmínky, s výjimkou Dukly Praha, která absolvovala soustředění v Turecku, měla všechna ostatní družstva. I ona vyběhnou poprvé na trávník pár dní před prvním mistrovským utkáním,“ nehledá výmluvy trenér Karviné.

A jakou formu má náš tým před zahájením jarní části soutěže? „Z mého pohledu udělal realizační tým maximum pro to, abychom byli dobře připraveni. Výsledky přípraváků naznačují, že kvalita mančaftu šla nahoru. Zásadním předpokladem pro úspěšné odehrání soutěže je fyzická a silová připravenost. A v tomto ohledu jsme připraveni skvěle. Navíc jsme poměrně mnoho času pracovali s míčem a pilovali herní projev. Za sebe mohu říct, že máme čisté svědomí, a že jsme připraveni dobře“ ukončil rozhovor kouč MFK OKD Karel Kula.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo