Generální partner
Světlý režim
24. únor 2011

Pavel Vrána: Věřím, že Most porazíme

Do Karviné zamířil pětadvacetiletý Pavel Vrána z pražské Dukly. Dnes jsme pro Vás novou posilu, která by měla posílit útočné řady, vyzpovídali.

Hned ve třetím jarním kole odcestujeme na Julisku, kde jste nějaký čas působil. Jak se na střetnutí s Duklou těšíte a jaký očekáváte výsledek?

Těšil bych se, kdybych mohl hrát. Jenže existuje dohoda mezi kluby, že bych proti Dukle neměl nastoupit. Věřím, že se s touto dohodou dá něco udělat. Rád bych si zahrál na druhé straně barikády. .. Výsledek si netroufnu tipovat. Nebude to snadný zápas. Nyní kopu za Karvinou a chci s ní získat tři body.

Za Duklu Praha jste si dokonce dvakrát zahrál proti MFK OKD. Jakým soupeřem byla Karviná?

Pro mě osobně to byl velmi nepříjemný tým, jehož hra mi nikdy neseděla. Pokaždé, když jsme jeli do Karviné, jsme věděli, že nás čeká bojovné utkání.

Kdo bude postupujícím do Gambrinus ligy?

Samozřejmě bych postup přál Dukle. Mají tam dobře nastartovanou koncepci a panují tam prvoligové podmínky. Myslím si, že si pohlídají postupové příčky. Druhým adeptem by mohla být Viktorka Žižkov, a v kurzu bude i Jihlava. Když se nám podaří začátek, tak nikde není psáno, že bychom mohli do bojů zasáhnout i my.

Co jste před svým příchodem věděl o Karviné?

Před příchodem jsem znal Štajera, a bývalé hráče Karviné Kostolániho a Čemana. Se Zdeňkem Látalem jsem dokonce chodil na základku. A také jsem věděl, že v Karviné působí takové osobnosti jako Radek Slončík a Jakub Kafka. O klubu jsem moc informací neměl. Z doslechu jsem zaregistroval, že se jedná o zajištěný klub, který plánuje výstavbu nového stadionu, a jehož ambicí je hrát v budoucnu první ligu.

Jak se těšíte na karvinské fanoušky?

Když jsme zde hrávali s Duklou, bylo tady vždy plno. Takže se na karvinské fanoušky těším, protože fanoušci k fotbalu patří.

Tento týden jste se zúčastnil besedy s fanoušky. Co na tento projekt říkáte? Setkal jste se s ním někde?

V dnešní době kluby hodně spolupracují s fanoušky. Setkal jsem se s tím například i v Dukle Praha, ale ne v takové míře jako v Karviné. Tady se pracuje s fanoušky ještě intenzivněji.

V čem spatřujete největší sílu našeho mužstva?

Kostra týmu je perfektně poskládaná a tvoří ji zkušení borci. Když se doplní bojovnými hráči, kteří na hřišti nechají srdíčko, tak by to mohlo klapat. Navíc došlo k posílení útočné řady. Věřím, že nové posily pomůžou týmu.

V prvním kole narazíme na Most. V domácím prostředí jsme tohoto soupeře vždy porazili. Horší bilanci máme s Baníkem na jeho hřišti, kde jsme mu dokonce nevstřelili ani gól. Věříte, že toto prokletí zlomíte?

Baník Most je zkušeným týmem, který v minulosti hrával ligu. Ve svém středu má zkušené hráče. Ze svých zkušeností vím, že se z Mostu nevozily body snadno. Takže očekávám urputný boj. Jenže žádné mužstvo ve druhé lize nám nedá body zadarmo. Pokud k tomuto duelu přistoupíme zodpovědně, tak věřím, že je porazíme.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo