Generální partner
Světlý režim
28. únor 2011

Pokusí se Karviná o postup?

Položit si otázku z titulku v průběhu podzimní části aktuální sezony II. ligy by se nejspíš odvážil jen málokdo. Po velice vydařené zimní přípravě fotbalistů Karviné se však nenápadně vkrádá jak mezi samotné fotbalisty, tak mezi natěšené fanoušky, kteří zimu v podání svěřenců trenéra Karla Kuly pečlivě sledovali.

Otázka samotného postupu mezi elitu samozřejmě není v karvinském táboře na pořadu dne, ostatně momentálně klub ani nesplňuje podmínky pro účast v I. lize, zato předvádět slušné výkony a pravidelně střádat bodíky do tabulky rozhodně je v silách současného mužstva.

„Naším cílem je zakončit sezonu do osmého místa. S vedením klubu jsme se na téma konkrétního umístění v tabulce nebavili, prostě chceme skončit co nejvýše, a jestli z toho bude nakonec pátá nebo sedmá příčka, to už je celkem jedno. Hlavně, aby se fotbal v našem podání líbil divákům,“ nastínil cíle Karel Kula.

Ale co když se Karviné podaří obsadit místo druhé? „To by bylo krásné, ale sám cítím, že mužstvo ještě není na takové úrovni, aby mohlo okamžitě startovat v první lize. Pokud by se nám to přesto povedlo, záleželo by pak na podmínkách, těžko bychom asi mohli říct fanouškům, že na postup abdikujeme a zkusíme to zase za rok. Ale to se teď bavíme skutečně čistě hypoteticky, podobnými myšlenkami se vůbec nezaobíráme,“ usmívá se trenér MFK OKD.

V namačkané tabulce stačí dvakrát vyhrát a rázem hrajete ve skupince adeptů postupu. „To si uvědomujeme, ale stačí prohrát v Mostě či na Dukle a jsme pořád tam, kde jsme teď,“ je realistou Kula.

Jeho svěřenci odehráli generálku na sobotní duel v Mostě, který je karvinským sousedem v tabulce, na umělém hřišti HFK Olomouc. „V tomto utkání jsme chtěli potvrdit momentální herní pohodu v týmu a to se nám povedlo, ačkoliv zápas samotný naznačil, že ještě ne úplně všechno je v naší hře optimální,“ upozornil Kula.

Optimální určitě nebylo, když hned v páté minutě hosté inkasovali po hrubce v obraně. „Naštěstí jsme brzy otočili na 2:1, ale pořád to nebyl tak ucelený defenzivní výkon jako v některých předešlých zápasech,“ namítl Kula.

Karvinští po Slončíkově trestném kopu a precizní hlavičce Radzinevičiuse srovnali a ve 14. minutě už vedli. Cikův únik zakončoval Radzinevičius do břevna, ale Pavlík už byl přesnější – 1:2.

Zadní karvinské řady pak domácímu Obalovi nabídly možnost k vyrovnání, ten ale svou příležitost promrhal a po prostřídání už se kvalita karvinské hry výrazně zvedla. Hanáci už si nevytvořili nic, co by stálo za zaznamenání.

„Byli jsme vlastně neustále v tlaku, z něhož vyústily i další branky,“ informoval režisér karvinského představení. Ani chyby v karvinské obraně už se nevyskytly. Velmi dobře zahrál kromě tradičních opor Radzinevičiuse, Slončíka či Pavlíka také Ciku, který stanovil podobným gólem jako Arsenal v Lize mistrů proti Barceloně konečný účet střetnutí na 5:1 pro Karvinou.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo