Generální partner
Světlý režim
24. březen 2011

Béčko Karviné bere jen postup

Jediný konkrétní cíl mají před sebou fotbalisté karvinského B týmu v I.A třídě. Nový trenér mužstva Tomáš Bernady, jenž k juniorce MFK OKD přišel v lednu, nemůže brát nic jiného než posun do krajského přeboru.

„Za tu dobu, co v klubu působím, jsem kluky stačil poznat a mohu konstatovat, že tým jako takový i jednotlivci mají vyšší kvalitu než hrát I.A třídu,“ upozornil úvodem.

Na otázku, jaká vlastně zimní příprava v podání karvinských mladíků byla, odpoví až mistrovské zápasy. Leccos napovědět by už ale mohly výsledky přípravných zápasů.

„Trochu mě děsí, že jsme z osmi utkání osmkrát vyhráli. Snad v tom budeme pokračovat i na jaře. Větší obavy mám ale z přechodu na přírodní trávu. Přeci jen jsme pořád trénovali na umělce,“ dodává Bernady, který by se chtěl aspoň dvakrát před úvodním mistrákem dostat na klasický trávník. „Snad to počasí dovolí,“ přeje si někdejší skvělý gólman ostravského Baníku.

„Přípravu měli kluci pestrou. Hráli jsme zápasy s Poláky, kteří produkují silový a důrazný fotbal, hráli jsme i s týmy z blízkého okolí. Zápasy s nimi měly nádech derby. S obojím se na jaře v mistrovské soutěži potkáme,“ upozornil kouč juniorky MFK.

Tomáš Bernady je typem přemýšlivého trenéra, o fotbalových záležitostech hodně přemítá. „Přípravná utkání jsou jiná než mistráky. Mužstvo v nich nebylo pod tlakem, mohlo hrát uvolněně. S cílem, který před nás postavilo vedení klubu a který by měli mít i samotní hráči, tedy postup, se nám může hrát jinak, složitěji. S tím se bude muset tým vyrovnat,“ podotýká nový kouč béčka.

I proto nejspíš dosadil do sestavy plné mladíků dva zkušené hráče. Bývalého trenér béčka a ligového plejera Marka Bielana a také navrátilce Martina Suchého, v minulé sezoně člena prvního mužstva, který v zimě s béčkem prodělal kompletní přípravu.

„Na podzim se našemu týmu stávalo, že v zápase ztratil i dvougólové vedení a ty body nám teď chybějí. Nasazením zkušených hráčů bychom tyto výpadky chtěli eliminovat. Marek s Martinem by si měli mladé kolem sebe ukočírovat a dodat hře potřebný řád,“ vysvětluje Tomáš Bernady.

Přípravné zápasy sloužily zpočátku jeho družstvu jako vhodné doplnění tradiční hrubé přípravy, od března už začala sestava krystalizovat do podoby, v jaké by ji chtěl trenér Bernady mít na začátku jara. „Naše sestava se bude odvíjet i od potřeb áčka, ale nějakou základní kostru mladíků už mám a na ni se bude zbytek nabalovat,“ objasňuje Bernady.

V přípravě se velmi silně jevila útočná dvojice Káňa – Lipovský. Prvně jmenovaný byl jako automat na góly, s devíti brankami se stal nejlepším střelcem zimy. Odchovanec karvinského fotbalu Lipovský měl zase delší fotbalovou pauzu a věnoval se hlavně futsalu.

„Teď se vrátil, vzal jsem ho do přípravy a mile mě překvapil. S Káňou se vhodně doplňovali. Třeba ve Frýdku zařídili sedm z osmi gólů. Tam to byl jejich galakoncert,“ připomněl výhru 8:0 nad béčkem Frýdku-Místku trenér Bernady.

Juniorka MFK OKD začne soutěž dvojzápasem na cizích hřištích. Jak Raškovice, tak Smilovice patří doma k velmi nepříjemným protivníkům. „Neponecháváme nic náhodě. Na každého soupeře se dopodrobna připravíme, protože postup je pro náš klub opravdu dost důležitý,“ podotkl Bernady.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo