Generální partner
Světlý režim
11. duben 2011

Devatenáctka zdolala poslední Znojmo

A navázala tak na poslední úspěšné vystoupení se Zlínem. Díky tomuto důležitému vítězství se dotáhla na pětici soupeřů a na 9. místo ztrácí jen tři body. Přinášíme Vám výsledkový servis.

MFK OKD Karviná U19 - 1. SC Znojmo 1:0 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 38. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Stanowski (15. Gorniok), Škorič, Karpjak, Talián - Marek, Graňák (70. Kostka), Kupczak (81. Egri), Maljar (55. Kurušta) - Kovařík, Legierski

V prvním poločase jsme se snažili prolomit obranný val soupeře, který bránil velmi disciplinovaně a pouze jednou nám dovolil se v jejich pokutovém území gólově prosadit Legierskim. V druhém poločase se hra více otevřela, zvlášť ve druhé polovině, kdy soupeř posílil ofenzívu. My jsme si vytvořili čtyři čisté brankové příležitosti, které jsme neproměnili a tak jsme živili naděje soupeře na proměnění některého z jejích útočných akcí.

.

MFK OKD Karviná U18 - FC Ostrava – Jih 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Bizoň (72. Skoč), Šiška (45. Lukosz), Dančík, Kaša - Egri, Mleziva, Galocz, Seget - Nowak, Bartoň (67. Owczarzy)

Velmi smolný zápas, ve kterém jsme si určitě zasloužili vyhrát. Fotbal se hraje na góly a ty jsme bohužel nedali. Zato soupeř ano. Ve 25. minutě jsme při zakládání útoku ztratili míč, Ostravané využili přečíslení a vstřelili nám branku. O několik minut později jsme mohli vyrovnat. Seget z přímého kopu trefil tyč a ani v následné dorážce jsme nebyli úspěšní. Ve druhé půli jsme protivníka doslova zavřeli na jeho polovině, ale skórovat se nám nepodařilo. Fakt, že poměr střel na bránu byl 18:5, svědčí o tom, že jsme byli mnohem produktivnější než soupeř. Nemít v tomto zápase smůlu v koncovce, určitě bychom vyhráli.

.

MFK OKD Karviná U17 - 1. SC Znojmo 3:1 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Ryšavý, 37. Roman, 75. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa, Cienciala, Helvín, Helis - Hanzel (52. Kurušta), Dančík, Blaho (20. Malatinský), Roman – Uher (46. Gizara), Ryšavý

Zápas se pro nás nezačal nejlépe a opět jsme od 12. minuty prohrávali 0:1. Naštěstí hráči nezpanikařili, zvýšili úsilí, přidali herní kvalitu a rozpoutali ofenzivní smršť. Po několika neproměněných šancích, břevně Romana, spojnici Uhra a tyčích Ryšavého a Hanzela, se nám ve 30. minutě podařilo konečně vyrovnat gólem Ryšavého po individuální akci Uhra. Ve 37. minutě jsme se brankou Romana ujali vedení, které v 75. minutě ještě pojistil Kurušta. Hráče musím za některé fáze utkání pochválit, zejména v první půli předváděli pěkný kombinační fotbal, ale opět jsme se dopustili několika individuálních chyb a ve druhé půli měla naše hra hluchá místa.

.

MFK OKD Karviná U16 - FC Ostrava - Jih 2:1 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Vala, 70. Fukala

Sestava MFK OKD Karviná: Mato - Frisch, Wenglorz, Onderka (39. Sivák), Derík - Vala, Fukala, Siekiera, Šlampiak - Gabrysiak, Kolek (59. Jastrzembski)

Začali jsme velice dobře a soupeře jsme zaskočili. Euforie narůstala takovým způsobem, že jsme chtěli z každé přihrávky nahrát na gól a proto jsme ztráceli spoustu míčů. Poločas jsme vyhráli 1:0 díky pěkné kombinaci Valy a Deríka, na jejímž konci stál Vala. Ve druhém poločase jsme začali myslet pouze na ofenzívu a soupeř toho bravurně využíval - chodil do otevřené obrany a jen díky výbornému výkonu našeho brankáře Mata skóroval pouze jednou... Speciální pochvalu si zaslouží především Mato, Fukala a Frisch. Tito hráči předvedli nadprůměrný výkon.

.

FC TESCOMA Zlín - MFK OKD Karviná U15 2:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 39. Malík

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel – Kurz (20. Tomeček), Malík, Leibl, Szkuta - Jadamík, Kamiňski, Molnári, Puchel - Moskál (69. Hubáček), Chnúrik

Utkání začali domácí náporem a už ve 12. minutě se po rohovém kopu ujali vedení, když obránci nechali volného útočníka a ten hlavou skóroval. Obdržená branka jakoby naše hráče nabudila a hra se zcela vyrovnala. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a už v 39. minutě, také po rohovém kopu, který prováděl Kamiňski, se hlavou trefil Malík. Domácí se sice snažili vytvořit si tlak, ale naši hráči je aktivní hrou do něj nepustili. Bohužel jsme Zlínu pomohli k vítězné brance sami v 57. minutě. Nejprve zbytečný faul a po následném trestném kopu a závaru před naší brankou, kdy jsme nebyli schopni míč odkopnout, nám ho domácí doslova dotlačili do branky. Následná naše snaha o vyrovnání vyšla už naprázdno.

.

Ostrava Jih - MFK OKD Karviná U14 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 32. Matějek

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Ženíšek, Stallmach, Matějek, Kolek (36. Lichtblau) - Čermák, Putyera (50. Budina), Mikulec, Hilbert (36. Malyjurek) - Řapek, Karkoschka (45. Červený)

Při utkání v Ostravě jsme měli po celý zápas územní převahu, ale nedařilo se nám ji vyjádřit gólově. Vysvobození přišlo ve 32. minutě, kdy se trefil Matějek z dvaceti metrů po pěkném přistrčení Malyjurkem. Soupeř nás dokázal ohrozit pouze jednou, když v poslední minutě chyboval Stallmach.

.

FC Tescoma Zlín - MFK OKD Karviná U13 4:1 (2:1)

Branka MFK OKD Karviná: 7. Berešík

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa (45. Koziel) - Štěrba (45. Michailidis), Dostál, Všetička, Kondziolka (30. Popek) - Poštulka (45. Zeisberger), Lingr, Bolec, Chloň (30. Hujo) - Egri (30. Ligocký), Berešík

Velmi smolné utkání pro nás, jelikož jsme byli vyrovnaným soupeřem. První poločas jsme začali velmi dobře, a už v sedmé minutě jsme šli do vedení brankou Berešíka. Nadále jsme byli velmi aktivní a vytvořili si další šance, které jsme nevyužili. Po dvou hrubých chybách brankáře jsme inkasovali a tím soupeř měl psychicky navrch. V druhém poločase jsme chtěli výsledek zvrátit. Tak jak v první půli, i ve druhé pomohl soupeři gólman k tomu, aby šel Zlín do vedení 4:1. Výsledek určitě neodpovídá naší předvedené hře. Můžu být spokojený s předvedeným výkonem některých hráčů.

.

FC Ostrava - Jih - MFK OKD Karviná U12 1:5 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 30. a 56. Cieslawski, 26. Macko, 37. Hejda, 51. Kvapil

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták (30. Kula) - Cieslawski, Piecha, Sembol (30. Vrba), Kožusznik (30. Egermajer) - Király (30. Szafarczyk), Hejda, Macko, Szotkowski (30. Feik) - Kvapil (30. Janík), Swaczyna

.

Slávia Orlová - MFK OKD Karviná C starší 1:2 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Kunz - Sicha (40. Šiška), Hanák, Petyniak, Kubačák - Kendzior (40. Gasior), Dičík, Zeisberger, Kielkowski (35. Iliadis) - Witosz (45. Molnári), Gašo (35. Barčák)

Utkání jsme celkově neodehráli tak kvalitně jako přípravu s tímto soupeřem (11:1). Hráči jakoby si mysleli, že vše půjde samo. Málo jsme hráli po krajích. Prosadili jsme se spíše kvalitou jednotlivců než kolektivní hrou. Kdybychom proměnili všechny gólové šance (jen Witosz měl čtyři) mohlo být vítězství mnohem vyšší.

.

Starší přípravky:

ČSAD Havířov – MFK OKD Karviná A 0:17

.

MFK OKD Karviná B – Inter Petrovice 5:3

Branky MFK OKD Karviná: Vondrák 2, Mendlík, Toroň, Coufal

.

Slavia Orlová B – MFK OKD Karviná C 0:0, 3:2 po pok. kopech

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná B – MFK OKD Karviná A 1:12

Branka MFK OKD Karviná B: Volný

Branky MFK OKD Karviná A: Malý 3, Dawid 3, Špirko 2, Podrazký, Lukáš, Tihelka, Dibala

.

Slavia Orlová B – MFK OKD Karviná C 0:3

Branky MFK OKD Karviná C: Michalis, Horváth, Hruška

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo