Generální partner
Světlý režim
18. duben 2011

Devatenáctka si veze cennou remízu z Brna

Velmi cennou remízu uhrála naše devatenáctka na půdě třetího Brna. Zato osmnáctka ztratila dva body v Heřmanicích za remízu 1:1. Přinášíme Vám výsledkový servis z uplynulého víkendu.

FC Zbrojovka Brno - MFK OKD Karviná U19 2:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 25. Kovařík, 84. Marek

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Talián, Škorič, Karpjak, Maryniok - Marek, Graňák, Legierski (61.Kupczak), Kostka (75.Maljar) - Kovařík, Kurušta

V tomto utkání s třetím týmem tabulky jsme vůbec nepropadli. V prvním poločase jsme chtěli hrát aktivní a ofenzívní fotbal, který nám ale soupeř kouskoval kvalitním pohybem. Při rozehrávce nám chyběla odvaha hrát více dopředu a tak jsme často skončili u brankáře, který míč musel nakopávat. I přesto jsme mnohdy vykombinovali herní situace, ve kterých jsme se dostali k brankovým příležitostem, které jsme ale ledabyle zahodili. Kromě 25. minuty, kdy Legierski obešel dva hráče soupeře a přesným centrem na zadní tyči našel Kostku, který z voleje trefil Kovaříka a na následnou změnu letu míče domácí brankář nedokázal reagovat. V druhém poločase jsme snížili herní aktivitu, pohyb a důraz v osobních soubojích. Brno převzalo otěže hry a v 60. minutě přesnou střelou z 20 metrů srovnalo skóre. V průběhu 2. půle jsme nedokázali udržet míč na soupeřově polovině a v 74. minutě jsme z rohového kopu obdrželi druhou branku. V závěru utkání jsme měli několik brejkových situací, z nichž jsme vyprodukovali v 84. minutě rohový kop a Jiří Marek se dokázal prosadit v hlavičkovém souboji na zadní tyči, přesně zakončit do protipohybu gólmana a srovnat tak výsledek na 2:2.

.

TJ Heřmanice - MFK OKD Karviná U18 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 48. Mleziva

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Gorniok, Šiška, Mleziva, Kaša - Bartoň (70. Třaskalík), Lukosz, Galocz, Seget - Skoč (46. Bilas), Owczarzy (46. Bizoň)

Dnešní utkání jsme remizovali naprosto zbytečně. Měli jsme spoustu vyložených brankových příležitostí, které opět naši oba útočníci neproměnili. V šesté minutě, po hrubé chybě brankáře Dočekala, který podběhl centr, soupeř vedl 1:0. Ve druhém poločase jsme vyrovnali po standardní situaci, kdy gól vstřelil obránce Mleziva. Do konce zápasu jsme soupeře přehrávali ve všech fotbalových činnostech, i když jsme hráli o desíti hráčích, protože se nám zranil v sedmdesáté minutě Gorniok. I přesto jsme měli toto utkání vyhrát.

.

FC Zbrojovka Brno - MFK OKD Karviná U17 3:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 18. Hanzel

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa, Cienciala, Helvín, Helis - Hanzel, Dančík, Malatinský (49. Hruška), Roman (13. Gizara) - Uher (70.Berešík), Ryšavý

V utkání, ve kterém jsme vedli od 18. minuty 0:1, jsme se nakonec porazili sami vlastními chybami. V první půli jsme dobře bránili a soupeře donutili pouze k vysokým nákopům, se kterými si naše obrana dokázala poradit, a stále více jsme se osmělovali při protiútocích. V 18. minutě Ryšavý zatáhl míč po levé straně a přesnou přihrávkou našel Hanzela, který nezaváhal. Hanzel měl na kopačkách i další vyloženou šanci, ale z 12 metrů přestřelil. Ve 33. minutě nezvládl Káňa souboj ve vlastním pokutovém území a domácí z penalty vyrovnali. V závěru poločasu jsme mohli jít do vedení, ale Malatinský s Uhrem své šance nevyužili. Ve druhé půli jsme byli aktivnější, ale v 50. minutě se domácí po chybě Gizary ujali vedení. Vyrovnat mohl Ryšavý, ale svůj individuální průnik neproměnil. V 67. minutě Brno po rychlém protiútoku výsledek pojistilo třetím gólem.

.

Heřmanice - MFK OKD Karviná U16 0:3 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Mato (70.Švábik) - Wenglorz (58. Šipula), Kloda, Onderka (65. Jastrzembski), Derík - Vala, Fukala, Siekiera, Šlampiak - Gabrysiak, Kolek (24. Sivák)

.

MFK OKD Karviná U15 - SK Hranice 2:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Moskál, 69. Kamiňski

Sestava MFK OKD Karviná: Mušec - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Jadamík (36. Tomeček), Kamiňski, Molnári, Puchel - Moskál, Chnúrik (60. Batiha)

.

Utkání jsme začali náporem a výsledkem byl gól v 5. minutě, kdy po krásné akci a přihrávce Chnúrika skóroval Moskál. Po celý první poločas jsme byli lepším týmem a soupeře přehrávali, ale vytvořené šance jsme bohužel neproměňovali. Druhý poločas byl z naší strany už horší. Nedokázali jsme udržet míč a nepřesnými přihrávkami jsme pomohli soupeři k vyrovnání hry. I přesto jsme se opět dostali do šancí, ale koncovka byla špatná. Až minutu před koncem využil zaváhání soupeře Moskál a přesnou přihrávkou našel Kamiňského, který svou příležitost využil a zpečetil tak naše vítězství.

.

MFK OKD Karviná U14 – Rýmařov 5:2 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 2. a 23. Putyera, 13. a 50. Karkoschka, 65. Mikulec

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček (36. Sliva) - Ženíšek, Stallmach (50. Lichtblau), Matějek, Kolek - Čermák, Malyjurek (55. Molnári), Mikulec (36. Budina), Gilbert (55. Galusek) - Karkoschka, Putyera

.

MFK OKD Karviná U13 - SK Hranice 7:1 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 4., 45. a 46. Lingr, 17., 28. a 35. Egri, 53. Ciupa

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba (35. Koziel) – Michailidis (30. Poštulka), Bolec, Dostál, Hujo - Všetička, Lingr, Ligocký, Zeisberger (30. Chloň) - Berešík (30. Ciupa), Kondziolka (30. Egri)

Utkání s papírově nejslabším mužstvem soutěže jsme zvládli velmi dobře, i když výsledek mohl být dvouciferný. Soupeře jsme přehrávali kombinační hrou, rychlostí a technikou. Všichni si zaslouží poděkování za předvedený výkon.

.

Frýdlant nad Ostravicí - MFK OKD Karviná C starší 3:1 (3:0)

Branka MFK OKD Karviná: 57. Gašo

Sestava MFK OKD Karviná: Kunz - Sicha, Hanák, Petyniak, Michalička (35. Šiška) - Kendzior (35. Chmelař), Dičík, Zeisberger, Johanidis (40. Gasior) - Witosz (35. Kielkowski), Gašo (35. Barčák)

Velice nepovedený zápas našeho brankáře. Dva velice nešťastné zákroky nás dostaly do kolen a udaly ráz utkání. Nic nám nebylo platné, že jsme 70% času drželi míč na svých kopačkách, když jsme se utápěli v kličkách. Po další obrovské chybě obrany jsme inkasovali třetí gól. Do druhé půle jsme přešli do totální ofenzívy, hru jsme zjednodušili a domácí jsme pustili na naši polovinu jen čtyřikrát!! Ale z obrovské převahy jsme vytěžili jen jeden gól... Koncovka nám dělá stále obrovské problémy!!

.

Frýdlant nad Ostravicí - MFK OKD Karviná C mladší 2:3 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 35. a 45. Cieslawski, 55. Tancoš

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza - Špaček, Kadlečík, Egermajer, Kočíšek (50. Bobčák) - Szafarczyk, Lotter (50. Przybyla), Cieslawski, Tancoš (50. Zezulka) - Jung (50. Schutze), Gatnar (40. Skalka)

Od prvních minut jsme soupeře tlačili. Domácí měli ve svých řadách vynikajícího záložníka, který ve dvou případech překonal naší obranu a skóroval. Po přestávce jsme pokračovali v náporu, který v prvních minutách vyústil ve snížení na 2:1. Za dalších deset minut jsme vyrovnali. Poté měl Frýdlant pár nebezpečných šancí, ale gólman nás opět podržel. Pět minut před koncem jsme skórovali z rohového kopu. Celkově se hráči zlepšili v kombinaci. Vítězství podpořili všichni hráči na hřišti i mimo něj.

.

Starší přípravky:

MFK OKD Karviná A – Český Těšín 11:3

.

MFK OKD Karviná C – MFK OKD Karviná B 0:6

Branky MFK OKD Karviná B: Vondrák, Novák, Coufal, Foltýn, Mendlík, Buzek

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná A – Český Těšín 14:1

Branky MFK OKD Karviná A: Špirko 4, Malý 3, Popov 2, Dibala, Lipták, Dawid, Josiek, Lukáš

.

MFK OKD Karviná C – MFK OKD Karviná B 1:6

Branka MFK OKD Karviná C: Hruška

Branky MFK OKD Karviná B: Jurásek 3, Rohal 2, Buryánová

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo