Generální partner
Světlý režim
30. duben 2011

Bude ve Znojmě další přestřelka?

Ačkoliv karvinští fotbalisté útočí na čtvrté až šesté místo tabulky, spodní polovina druholigového pelotonu je tak „natřískaná“, že stačí dvakrát zaváhat a rázem se ocitnete v reálném boji o udržení. A to Karvinští nechtějí připustit.

I z toho důvodu přikládají svěřenci trenéra Karla Kuly nedělnímu prestižnímu utkání ve Znojmě značnou důležitost. „Spodek tabulky vehementně bojuje o záchranu. V posledních kolech se situace srovnává a my bychom nechtěli mít problémy. Naopak si chceme před posledními koly vybudovat takovou pozici, abychom měli klid na přípravu. Hodlám totiž dát šanci mladým hráčům, aby si vyzkoušeli mužskou soutěž, ale musíme mít nahráno,“ konstatoval trenér Karel Kula.

Znojmo je jedním z týmů, které doma potřebují sbírat plné bodové zisky. Karvinští očekávají, že do zápasu půjdou hráči soupeře na víc než sto procent. „Znojmo je takový sympatický tým mladíků, kteří bojují za každých okolností, nevypustí žádný souboj, ale nejsou vyloženě defenzivní jako třeba Varnsdorf, kde jsme nedávno propadli. Možná právě díky tomu stylu jsme tam neuspěli, protože Varnsdorf jen nakopával míče dopředu a tam o ně tvrdě bojoval. Znojmo se naopak snaží o kombinaci,“ přiblížil hru Jihomoravanů trenér Kula.

To by Karviné mohlo vyhovovat, jelikož pokaždé, když natrefí na tým, který má ve svém charakterovém rejstříku na prvních místech technickou kombinaci a tvorbu hry, odehraje povedené utkání a obvykle boduje. Jako třeba před týdnem doma se Zlínem.

„Zlín je na tom herně pochopitelně lépe než Znojmo, ale to zase vše vynahrazuje obrovskou obětavostí. Směrem dopředu má sílu, o čemž jsme se přesvědčili na podzim, kdy náš zápas skončil 3:3, vzpomíná Kula.

Vzhledem k této skutečnosti i k předchozí výhře Karviné nad Zlínem v poměru 4:3 by se diváci mohli v neděli dočkat slušného fotbalu s množstvím branek. „To bude záležet na vývoji zápasu. Rychlá branka utkání otevře, my si jen přejeme, aby padla do domácí sítě. Každopádně si chceme ze Znojma nějaký bod odvézt, abychom náhodou ještě nezabředli do neklidného pásma,“ upozornil znovu Kula.

Jeho tým pravděpodobně zahájí s hrou na jednoho útočníka, nejspíš Pavla Vránu, kterému se v poslední době daří a má i fyzické parametry na to, aby nabourával znojemskou defenzivu. „O taktice ještě přemýšlím, každopádně v útočné fázi budeme opět hrát na podporu krajních záložníků. Po hráčích vyžaduji, aby se v hojném počtu zapojovali do ofenzivy, podporovali útok v pěti, šesti lidech. Je lepší remizovat 3:3 než 0:0,“ připomněl své sympatické krédo, které ocení nejvíce diváci, trenér MFK OKD.

Své hráče nabádá k maximální koncentraci a připomíná strašák v podobě nepovedeného zápasu ve Varnsdorfu (0:2), jelikož jeden vydařený zápas (se Zlínem) ještě nic neznamená. „Bojujeme o šestou pozici, nemůžeme odevzdávat body na počkání. Hráči musí znovu podat maximální výkon podpořený bojovností a důrazem v šestnáctkách. Skutečnosti, že domácí musí plně bodovat, jelikož hrají o záchranu, bychom mohli využít. Když to Znojmu dlouho nepůjde, mohlo by se ocitnout v křeči,“ plánuje si Kula ideální scénář.

Do jaké míry se naplní, se uvidí v neděli, jisté však je, že pokud nastoupí útočník Zdeněk Látal, hrající na jaře ve výborné formě, bude mít o motivaci postaráno. Ve Znojmě totiž rok hostoval právě z Karviné.

Utkání 1. SC Znojmo – MFK OKD Karviná se odehraje v neděli 1. května od 17:00 hodin. Komentovaný on – line přenos můžete sledovat na sportovním serveru www.onlajny.cz

.

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – 1. SC Znojmo ve druhé lize: 0 – 1 – 0. 3:3

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 5 – Milosavljev, 4 – Opic, Ciku, 3 – Mišinský, Ficek, Knötig, Vrána, 2 – Motyčka, Látal, 1 – Slončík, Gottwald, Presl, Radzinevičius

Znojmo: 5 – Yonov, 4 – Kováč, 3 – Zapalač, 2 – Lukáš, Mička, Nepožitek, 1 – Vašíček, Sukup, Krajičič, Krhut, Látal

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 1 866 diváků

Znojmo: 1 007 diváků

.

Střetnutí z podzimní části sezóny:

MFK OKD Karviná – 1. SC Znojmo 3:3 (1:0)

Branky: 9. Ficek, 47. Ciku, 80. Opic – 55. Krhut, 76. Zapalač, 90. Mička. Žluté karty: Slončík, Jursa – Kováč, Podzemský, Mička, Yonov. Rozhodčí: Zelinka – Večeřa, Čecháček. Počet diváků: 1 218.

MFK OKD Karviná: Pulen – Jursa, Mihálik, Homola, Hoffmann – M. Pavlík – Ciku (87. Knötig), Slončík (64. Motyčka), Ficek, Milosavljev – Opic.

1. SC Znojmo: Hrubý – Hříbek, Yonov, Mička, Šilinger – Sukup (69. Minarech), Podzemský, Trnovec, Zapalač – Kováč, Krhut.

Kurzy na zápas
Sázkovka 1 0 2
Bet-at-home 2.10 3.10 3.10
10Bet 1.95 3.15 3.56
SportingBet 1.95 3.20 3.50
Maxitip 2.20 3.00 3.09
Sazka Tip 2.10 3.00 3.20
Bwin 2.15 3.10 3.10
Chance 2.15 3.10 3.10
Fortuna 2.10 3.10 3.20
Synot Tip 2.15 3.00 3.20
Tipsport 2.20 3.10 3.00

Údaje k sobotě 12:00.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo