Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
FK Třinec
sobota 30.8.2008
1:0
(1:0)

Diváci: 1897
MFK Karviná
Lipčák - Lisický, Chlebek, Zítka, Martinčík - Malíř, Ďurica, Šalamoun, Eismann - Veselý, Doubek
Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Brezničan - Macek, Rýdel, Juska, Ficek - Opic, Richter
Branky: 24. Veselý.
ŽK: Malíř, Lipčák - Rýdel.
ČK: Opic.
Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Kubáň.

Komentář

Hned po nástupu na trávník si museli karvinští hráči připadat jako doma. Početná enkláva, která doprovodila svůj tým do Třince, dávala o sobě vědět hned od počátku. Neustálým povzbuzováním hnala naše borce do útoku a ti se jim odvděčili tím, že bojovali až do posledního hvizdu a vydali ze sebe vše.

Již ve třetí minutě se zrodila velká šance Třineckých. Bývalý hráč Karviné Malíř centrem našel Veselého a jeho hlavička skončila za zády Kučery. Radost domácích netrvala dlouho, jelikož rozhodčí odmával postavení mimo hru, které bylo hodně přísné. Po deseti minutách hry se do vzduchu pověsil Opic, ale jeho hlavička postrádala přesnost. O tři minuty později letěl další centr do pokutového území Třince a po hlavičkovém souboji Opice s Martinčíkem zapískal hlavní rozhodčí faul na domácího hráče a udělil Opicovi červenou kartu! Druhá desetiminutovka přinesla rozháranou hru plnou nepřesností. A potom udeřili domácí. Juska ztratil balon, Doubek přihrál do dvoumetrového ofsajdu Veselému, jenž své sólo využil - 1 : 0. Marné byly protesty Karvinských, protože asistent sudího Kubáň místo toho, aby zvedl praporek, se rozběhl ke středu hřiště a uznal gól.

28. minuta přinesla další vzrušení. Juska se ocitl sám před Kopčákem a než mohl zasunout míč do prázdné brány, byl zezadu faulován. Rozhodčí neváhal a zapískal. Jenomže k úžasu všech neukázal na značku pokutového kopu, nýbrž signalizoval prohřešek Jusky.

Potom už nezbývalo Karvinským nic jiného než otevřít obranu a snažit se útočit, byť skoro 80 minut dohrávali oslabeni o jednoho hráče. Díky své aktivní hře byli naši hráči častěji u míče a měli optickou převahu. A když promarnil velikou tutovku Buryán, jehož pokus skončil na tyči, skončilo utkání, kterému by slušela remíza výhrou domácích.

Poděkování patří nejen všem hráčům na hřišti za obětavý výkon, ale i karvinským fanouškům, kteří vážili cestu do Třince a vytvořili báječnou atmosféru.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo