Generální partner
Světlý režim
30. duben 2018

JUNIORKA: Bod ze Zlína díky všem svatým

Tým U21 vybojoval cenný bod na půdě Zlína, kde ještě pět minut před koncem prohrával o dva góly. Mohutný finiš a góly hráčů A-týmu (ten úvodní vstřelil Galuška) Ramireze s Šulkem nakonec zajistily bodík po divoké remíze 3:3.
FC Zlín
pondělí 30.4.2018
3:3
(2:1)
Stadion Letná
Diváci: 30
MFK Karviná
Ciupa - Bernatík (56. Bielan), Coma, Moskál, Putyera - Weber (81. Špánik) - Sas (46. Šulek), Řapek, Egri, Galuška - Ramirez.
Branky: 15. a 61. Mlýnek, 37. Džafič - 11. Galuška, 85. Ramirez, 90. Šulek
ŽK: Gettler (ZL.)
Rozhodčí: Adámková

Komentář

Tak nějak se už v této sezóně stalo pravidlem, že když se potkají tito soupeři, padá (až na jednu výjimku) vždy plno gólů – 4:4, 0:0, 4:2. Ani tento duel v bojích o titul nebyl výjimkou. Zlínští vyrukovali na Karvinou s množstvím hráčů A-týmu a jasně ukázali, že chtějí uspět.

Domácí měli lepší start do utkání, jenže do vedení šli Karvinští po brejku, který přesně zakončil Petr Galuška. Zlín, přestože prohrával, byl lepší na míči a silovější. Karvinským hráčům dělali problémy především Džafić s Beauguelem, tedy dva ligoví hráči. Vedení vydrželo hostům jen čtyři minuty – Džafić našel obloučkem volného Mlýnka a ten vyrovnal.

Karviná za pár minut přežila velkou šanci, sama se tlačila do zakončení, ale problémem byly nedotažené brejky a střely mimo. A tak udeřili domácí, konkrétně Adnan Dzafić vymetl šibenici a do Zlín šel do kabin s náskokem.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, hosté měli i kvůli větru problémy s domácí dlouhými míči. Zlínští útočili, byli ve všech aspektech hry lepší a po hodině hry šli do dvoubrankového trháku, když se podruhé v utkání prosadil Mlýnek. Další šance už domácí nevyužili, přestože jich měli požehnaně.

Zlínské borce jejich neproměněné šance musely mrzet, protože v závěru hosté zničehonic nejprve snížili a v nastavení dokonce vyrovnali. V 85. minutě se k odraženému míči dostal Eric Ramirez a střelou přesně k tyči duel zdramatizoval. V poslední minutě nastaveného času dostal od rohového praporku míč Peter Šulek, který s velkým štěstím propálil všechny hráče – 3:3!

Svěřenci trenérů Gazdy a Bielana mají po čtyřech odehraných zápasech čtyři body za výhru, remízu a dvě prohry. Aktuálně jsou sedmí a v dalším kole jedou na půdu poslední Příbrami. Původně vložený středeční duel s Mladou Boleslaví byl posunut na 9. května.  

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Získali jsme zlatý bod po podprůměrném výkonu, až je mi domácích líto. Zlín zahodil obrovské tutovky, naopak gólman Ciupa zachytal fantasticky - fotbal opravdu nemá logiku. Tolik štěstí, kolik jsme měli v tomto utkání, jsem ve fotbale na vlastní kůži zažil poprvé. Líbil se mi výkon Galušky, který jde postupně zápas od zápasu nahoru, a Tomáše Webera. Zápas nás stál spoustu sil a počítáme i zraněné.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo