Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
MFK Karviná
sobota 2.5.2009
1:1
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 3245
Bohemians Praha
Pillár – Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš – Ficek, Jursa, Pavlík, Milosavljev (86. Juska) – Opic (90. Látal), Mišinský (81. Sourada).
Sňozík – Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík – Kotyza, Morávek, Adam (79. Ibragimov), Růžička – Hartig (30. Strnad), Slezák (46. Škoda).
Branky: 17. Opic – 84. vlastní Staš
ŽK: Staš – Adam, Lukáš
Rozhodčí: Možíš - Peřina, Kubáň

Komentář

Po krátkém oťukávání se jako první prosadili domácí. Do úvodní šance zápasu se dostal Opic, ale jen těsně nedosáhl na Milosavljevův centr. O čtyři minuty později se znovu snažil zakončit Opic, ale Sňozík jeho prudkou ránu vyrazil před sebe. Ve 13. minutě hasil nebezpečnou situaci hostující Jindříšek odkopem na roh. Neuběhla ani minuta, když si Mišinský narazil míč s Fickem a hostující gólman si se slaboučkou střelou poradil. V 17. minutě byl faulován rychlonohý Milosavljev, k zahrání přímého kopu se postavil Opic a stejně jako v duelu se Spartou se prosadil. Jeho střelu uviděl Sňozík na poslední chvíli a nedokázal již zareagovat – 1:0. Ve 23. minutě předvedl Slezák, jak lze pohrdnout tutovkou. Metr před prázdnou bránou netrefil ideálně balón a ten se koníčkem odrazil nad Pillárovu bránu. Neuběhly ani dvě minuty a Opic se znovu probíjel do šance, ale Jindříšek stačil na poslední chvíli odvrátit na rohový kop. Ve 33. minutě udělal fatální chybu Sňozík, který při rozehrávce trefil Opice, ale od domácího kanonýra se odrazil míč zpátky ke Sňozíkovi. Ve 44. minutě byl faulován Opic a standartní situaci nevyřešil dobře Milosavljev, který poslal balón Pánubohu do oken. Takže domácí odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením. Hned v úvodu druhého poločasu udělal hostující trenér Hoftych změnu. Místo Slezáka přišel Škoda a tento mistrný tah přinesl Bohemce zisk bodu. Již ve 46. minutě mohlo být srovnáno. Adam vyslal na Pillára dělovku a karvinský gólman vyrazil se štěstím na roh. V 51. minutě zahrávali domácí trestňák, na Jursův centr si nejvýše vyskočil Pavlík a Sňozík vytáhl jeden ze svých skvělých zákroků, čímž zabránil jistému gólu. A o minutu později se zrodila další gólovka Karviné. Pavlík vyhrál souboj s Jindříškem, poslal načechraný míč do šestnáctky a Mišinského hlavičku stačil brankář Klokanů zastavit na brankové čáře. V 67. minutě se ze strany řítil do vápna Strnad, který svou přihrávkou našel ideálně postaveného Růžičku a ten odmítl vyrovnání – jeho pokus skončil vysoko nad. V 69. minutě se rozjásal karvinský stadion podruhé. Mišinský uvolnil Opice a po jeho střele z otočky se rozvlnila síť – bohužel boční. Hosté po celý druhý poločas tlačili Karvinou a ta jim odpovídala nebezpečnými situacemi. V 76. minutě se Hoffmann odhodlal k centru a málem tím zaskočil Sňozíka. 78. minuta přinesla další vzrušení – Ficek narazil míč Mišinskému a s jeho technickou střelou měl hostující gólman velké problémy. A potom uhodilo na opačné straně. Škoda poslal střílený centr do pokutového území, kde si jej nešťastně srazil do brány Staš – 1:1. Jen šest minut chybělo k tomu, abychom na svém hřišti porazili „postupující“ Bohemku.

Další střetnutí odehrají naši fotbalisté na půdě sestupujícího Fulneku. Utkání bude sehráno v sobotu 9. května od 17 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo