Generální partner
Světlý režim
27. září 2016

Postup přes Prostějov až po prodloužení!

Karvinští nepřipustili překvapení a v MOL Cupu postoupili i s drobnými problémy do osmifinále. Výhru a tím pádem i postup zajistili svými góly Jurčo s Šislerem během první části prodloužení.
MFK Karviná
úterý 27.9.2016
0:0
po prodloužení
2:0
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 962
1. SK Prostějov
Pindroch – Toml (46. Janečka), Dreksa, Koštál, Eismann – Mensah (46. Budínský), Šisler – Voltr, Okleštěk, Puchel – Kovařík (70. Jurčo).
Neoral - Hirsch, Rus, Schuster, Pančochář - Machynek, Skwarczek, Langer, Machálek (80. Zapletal) - Píchal (61. Chwaszcz), Kroupa (60. Nekuda).
Branky: 97. Jurčo, 103. Šisler
ŽK: Langer, Schuster (oba PRO.)
Rozhodčí: Mrázek – Pochylý, Horák

Komentář

V zajímavé sestavě vyběhli fotbalisté Karviné do pohárového utkání. V příjemném podzimním počasí si na stadion našla cestu necelá tisícovka fandů, která od začátku sledovala opatrnější duel. Celkově první poločas byl z karvinské strany (stejně jako ve 2. kole MOL Cupu v Novém Jičíně) nemastný neslaný. Hráčům chyběl pohyb, hráli na moc doteků a druholigového soupeře neměli čím překvapit.

Přesto šance na vstřelení gólu byly. Ale Puchel, Toml, Voltr ani Kovařík ze zajímavých příležitostí neuspěli. Hosté mohli trestat z brejku, když šel jeden z prostějovských hráčů sám na Pindrocha, ale míč se po lobu odrazil od země až nad břevno.

Druhá půle už byla od domácích borců mnohem lepší a pomohla tomu i dvě poločasová střídání. Nevýrazného Mensaha nahradil Budínský a místo Tomla nastoupil Janečka. Na prostějovského gólmana Neorala se valil jeden útok za druhým, ale ten odolával celých devadesát minut. Zuby si na něm vylámalo hned několik domácích fotbalistů – namátkou Šisler, Budínský, Janečka, hlavičkář Dreksa a minimálně dvakrát znovu Voltr. Domácí nebyli schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance, a tak se šlo do prodloužení.

Obraz hry se ani v následném „extra timu“ nezměnil, ale konečně začaly padat góly. Nejprve se zblízka prosadil (v 97. min.) Pavol Jurčo a o šest minut později i krásnou bombou z osmadvaceti (možná třiceti) metrů i Jan Šisler. Domácí favorit tak splnil povinnost, i když musel absolvovat navíc třicet minut nad rámec obvyklých devadesáti a může se těšit na los osmifinále, který se uskuteční nejspíš v říjnu v Praze.  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Hodně jsme se trápili, především v první půli jsme měli rozhodně podat lepší výkon. Po změně stran hru výrazně oživili střídající Budínský s Janečkou, ale v koncovce to vůbec nebylo dobré. Šance jsme jednak zahazovali, ale také špatně řešili. Tím pádem došel zápas do prodloužení, což pro kluky znamenalo v uvozovkách trénink navíc. Upřímně říkám, že jsem od některých hráčů čekal rozhodně víc.“

Hostující trenér František Jura: „Podali jsme asi nejlepší podzimní výkon, kluci hráli disciplinovaně a zápas zvládli výborně takticky. Škoda neproměněných tutovek. Od bezbrankového výsledku po devadesáti minutách s ligovým mužstvem se určitě můžeme odrazit k lepším výkonům směrem k FNL.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo